Украински самолети стават част към инвазията в Курска област

Руската противовъздушна отбрана около Курск също е значителна
14 авг 2024 18:00, Гергана Попова
43
Украински самолети стават част към инвазията в Курска област
Снимка: БГНЕС/ EPA

Една седмица след инвазията на Украйна в Курска област на Русия, руските военновъздушни сили пренасочиха голяма част от огневата си мощ към украинския корпус за нахлуване – хвърляйки до 50 плъзгащи се бомби KAB всеки ден в базите на корпуса в Сумска област, точно от другата страна на границата с Курск, пише Forbes.

Това е половината от плъзгащите се бомби с обсег от 25 мили, които руските военновъздушни сили обикновено хвърлят всеки ден по цялата фронтова линия от 700 мили на 29-месечната по-широка война на Русия срещу Украйна.
Но Украйна също има военновъздушни сили - и сателитно насочвани планиращи бомби с поне толкова голям обсег и прецизност, колкото на руските KAB. Във вторник в интернет се появиха първите видеоклипове, в които се твърди, че изобразяват украински бойци, които хвърлят плъзгащи се бомби, произведени в САЩ Joint Direct Attack Munition, по цели в Курск, пише още изданието.

Въпреки че F-16 са съвместими с бомбите JDAM, има доказателства, че украинските военновъздушни сили планират да разположат пъргавите изтребители за патрулиране на противовъздушната отбрана, а не за по-рискови наземни атаки - поне първоначално.

С голяма помощ от експлозивни дронове украинските батареи са свалили няколко руски хеликоптера.

Руската противовъздушна отбрана около Курск също е значителна. Не случайно един украински Су-27 беше забелязан да лети само на няколкостотин фута над бойното поле, след като хвърли плъзгащите си бомби. Пилотите от двете страни летят възможно най-ниско, колкото е възможно по-често, за да избегнат откриването на вражеските радари, пише Forbes.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от Русия
Августовското проклятие: 24 г. след потъването на "Курск" нова криза пред Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво е това плъзгащи бомби? Няма ли някой в тази редакция с малко акъл в главата? Всички ли сте с купени дипломи? Иначе сте достойни за Пулицър, нали? Особено с такива статии тип "копи-пейст". Да живее Гугъл -преводач! Давате ли му заплата и на него?
36
0
 
1
 
! Отговори
!! преди 3 седмици
Те руснаците вече се похвалиха, че са свалили 17 Ф-ки, нищо че общо на Украйна са им дадени 10, а още никой от тях не е летял.
35
3
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 седмици
Няма ли снимка на прелитащ Ф16 над Руска територия,то и Украйна си е Руска и ми се струва,че изобщо няма да летят тези самолети.
34
2
 
3
 
! Отговори
съдейки по текста, преди 3 седмици
по чуждиците и по разсъжденията: терористичната стратегия си е чисто западна и няма нищо общо със представите на самите украинци!
33
1
 
4
 
! Отговори
наглосакаско преди 3 седмици
"50 плъзгащи се бомби", "няколкостотин фута" - ей бе мисирките!
32
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Украйна вече разполага с отличния F-16.Сега ще се види,че прехвалените руски самолети,всъщност са обикновени щайги.
31
2
 
3
 
! Отговори
паунд§фут vs кг§см преди 3 седмици
Ако Гъргара Полутопова каже колко паунда и футареспективно е тежък и дълг, респективно авторът ще повярвам че лично се познава с оригиналния автор на тази почти безгрешна статия що се късае за лъжите партенките и жълтите фанелки.
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пропагандата е също част от инвазията аз толкова новини за 24 часа не бях мяркал и всичкиса колко е зле Русия, Путин *** в канче, дои кози с Ким и вари нудли със СИ. А Украйна е цъфнала и вързала с 20 души тръгнала фронт да прави. Трагедията е пълна и славянския православен род леко по леко изчезна и те така
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички блогъри донасят, че край селата Озерки и Гири останалите без храна и патрони укропитеци са се разбягали, тоест целия Южен фронт на тази НАТОвска агресия се е сринал позорно. Навсякъде видеа с изоставените машини на агресора, а руснаците са влезли чак в Сумска област на НАТО. Резила на агресора е тотален, за разлика от Наполеон и Хитлер НАТО започва да капитулира на руска земя на 5-тия ден хахахаха
28
19
 
7
 
! Отговори
CHORLU,TURKEY преди 3 седмици
Украйна ще победи. Цяла Турция,без мръсника Ердоан и свитата му е с Украйна. Да 90 милиона турци са с Украйна.
27
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съвсем скоро самолетите на нацитата ще станат и част от ландшафта на някоя поляна :) Хихихи
26
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това ще е последния пирон в ковчега на Украйна. Главната прокуратура на Германия търси Володимир С. водолаз, който е минирал Северен поток. Така,че се обмисля дали Германия да не спрат помощите за Украйна. Полша е укривала водолаза до преди месец. Вече се е върнал в Украйна. А колкото до F-16, това са бракми и ще им видят сметката на бараките.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На укрите им се щеше още съветска техника от бивши членки на Варшавския договор.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Елате повече :D Да пратя и F-16, ако могат да летят :)
23
8
 
10
 
! Отговори
кога преди 3 седмици
Путин излезе ли от тоалетната.
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АБЕ НАШИТЕ ЕФКИ СА МОДЕРНИ, ХЕМ СА НЕВИДИМИ ХЕМ СТРЕЛЯТ С НЕВИДИМИ БОМБИ, Е ВЕРНО И НИЕ СКОРО НЯМА ДА ГИ ВИДИМ ЗАЩОТО СА НЕВИДИМИ
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украински бойци хвърлят плъзгащи се бомби?! Трябва да го видя това.
20
7
 
13
 
! Отговори
bl преди 3 седмици
Мда, този Су-27 ако воюва толкова ниско, сигурно е получил личностно разстройство и се самоопределя като Су-25. Апропо, ако все още имат Су-та, за къв чемер са им таралясниците F16?
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
плъзгащи бомби?? по какво се плъзгат :)))
18
1
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 3 седмици
Самолетите летят ниско, но плъзгащите вика бомби требе се мятат от високо, иначе се губи ефекта на плъзгане.