Москва: Украйна не би атакувала "Северен поток" без одобрението на САЩ

Русия ще идентифицира и ще накаже онези, които стоят зад атаката
Обновена: 16 авг 2024 08:57 | 16 авг 2024 08:56, Елка Василева
33
Москва: Украйна не би атакувала "Северен поток" без одобрението на САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Руският посланик във Вашингтон каза днес, че Украйна не би атакувала газопроводите "Северен поток" без мълчаливото одобрение на САЩ и че Русия ще идентифицира и накаже онези, които стоят зад атаката, предаде Ройтерс.

Още по темата
Вестник „Уолстрийт джърнъл“ съобщи вчера, че най-високопоставеният украински военен е одобрил нападението срещу газопроводите през 2022 г. въпреки предупреждението на разузнавателните служби на САЩ, отправено към украинския президент Володимир Зеленски, да не бъде извършвано взривяване на тръбите.

„Те се стремят да прехвърлят цялата отговорност на своите украински марионетки", каза руският посланик Анатолий Антонов в изявление за „Северен поток“. „Ще се постараем да установим истинските извършители на взривяването и да ги накажем."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от Русия
Ходът на Украйна с навлизане на руска територия промени бойното поле
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Целта бе да се лиши Европа от евтин газ и да се намалят приходите към Русия. Съответно започна да се доставя скъп газ от "приятели" , което срина икономиката на ЕС. Само се запитайте , защо толкова време се води война в Украйна, а единствената тръба към Европа не се пипа, а бе взривен СП с троен капацитет? Това не е работа на украинците 100% !!!
27
2
 
6
 
! Отговори
и за слепите е видно преди 3 седмици
само нашите американофили повтарят безмозъчно глупости!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Построяването на Северен поток беше виновник за войната срещу Украйна, а руската зависимост от газ беше най-голямата заплаха за Европа и спонсор на Русия. Германия лъже цяла Европа със зелени политики, за да спира развитието на Източна Европа, обвинява Унгария, че е руски поддръжник. Защо и е на Германия газопровод с лошия руски газ?
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нещо ново за украинския фронт има ли?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако накой вярва, че украйна е взривила СП, с нищо не може да му се помогне.
23
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като сън ми изглежда 2014,но и 2020,22 до сутринта на оня февруари.Каквото и да е било,русия се прецака и унищожи всички,които и вярваха и я пишеха с гл.буква.Едно е да мразиш сашт и европейското лгбТИ в политически вариант.Разбирах Ви.Но,да обявиш Война именно,а не сво на всички, тръгваш да избиваш украинци,промивайки мозъците на твоите да бъдат роби и да ръкопляскат,а повечето имат роднини в тази Украйна...Минахте всички граници ,дано сега само ще плащате .Толкова лошо не може да пребъде!
22
9
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Русия не би атакувала Украйна без разрешение на Северна Корея.
21
1
 
10
 
! Отговори
Шолц преди 3 седмици
Че марионетките на САЩ не са много умни е факт, но най-якото е че Германия основно и Франция в частност са най-прецаканите.Хем икономиката им се занули - купуват си газ от трети страни на двийни цени, който пак е руски, хем дават най-много пари на физическия извършител на причинилият им срива в икономиката - УкрОайна. Европейци, евроатлантици, евроджендъри, абе с една дума, стискай зъби и се кланяй на САЩ
20
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На крива русия, вселената й пречи. Една баба от Уфа тези дни много детайлно обясни защо русия е такова пропаднало място от човешка гледна точка. Видеото го има навсякъде онлайн и е доста забавно.
19
2
 
5
 
! Отговори
Още санкций преди 3 седмици
Заради санкциите и заради северен паток, всички танкери с петрол и втечнен газ се превръщат в "легитимни" цели, примерно на хусите в Йемен. Освен това, втечнения газ ще гърми доста зрелищно по телевизията или във видео по интернет. Който иска подобна война, ще я получи.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна не би направила нищо без САЩ понеже са им нещо като наемни войници т.е. слуги. И за ЕС се отнася.
17
13
 
6
 
! Отговори
Празни приказки преди 3 седмици
Ще, ще, ще и вероятно.Излезте с НЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства и с КОНКРЕТНИ ЛИЦА.С догадки и САЩ са виновни и баба знае!
16
3
 
18
 
! Отговори
Четвърти, преди 3 седмици
Турски поток си беше доста добре платен и Борисов е безгласна буква в цялата история. Щяха да го направят с него или без. Тя цялата ни държава е такава откакто се "съюзихме" със "съюзници", дето от векове се опитават да заличат България. Иначе цялата приказка за 6 смели украинци, които взривили три от тръбите само с помощта на една лодка да я разправят за лека нощ на невръстни дечица. Ти приятелю, може да вярваш във феи, елфи и Дядо Коледа, ама аз не.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълен смех. Некво семейство укри атакувало потоците едва ли не с шнорхели. Ако вярваме на подобни бабини деветини, значи наистина много сме закъсали.
14
17
 
1
 
! Отговори
русоФашистите преди 3 седмици
се оплакват за тръбопровода , а преди това избиха хиляди от своите съседи , бомбардирайки и засипвайки с ракети - училища, детски градини, електроцентрали, жилищни блокове.Да горят в ада русофашистите и техното нацистко Жуже.
13
13
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 седмици
Глу.пости. Ама то не е Украйна, която е атакувала. Е, типично в стила на КГБ и Кремъл, може да са наели украински руснаци да го направят.
12
2
 
15
 
! Отговори
Бум преди 3 седмици
Сега когато всу в Курска област бягат и умират с стотици нещо няма вече гръмки статии и фейкове а?!
11
14
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 седмици
Ред е и на Турски поток да гръмне!
10
3
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
"Дълги години се опитвахме да заинтересоваме нашите европейски партньори и да им продаваме втечнен газ. Те обаче внасяха от Русия... Не,не можем да позволим СП... (Как ще предотвратите снабдяването на Европа с руски газ през СП?) Не, няма как да позволим... С всички възможни средства! "
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
2014г Крим се размина без драскотина за руснаците но не и сега