Путин: Свещен наш дълг е да изхвърлим врага от Курск

Украйна се ръководи от "извънземни" или чужденци, заяви той
Обновена: 5 сеп 2024 11:31 | 5 сеп 2024 11:27, Инна Ангелова
297
Путин: Свещен наш дълг е да изхвърлим врага от Курск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Украйна се ръководи от “извънземни или чужденци“, които просто не мислят за страната си”, заяви руският президент Владимир Путин по време на пленарна сесия на Източния икономически форум (ИИФ).

“Свещеният дълг на руските въоръжени сили е да изхвърлят врага от района на Курск и да защитават гражданите”, категоричен е руският президент.

Президентът заяви, че Русия ще стартира проект за производство на дронове в Далечния Изток за граждански цели. Той обясни, че икономиката на бъдещето е “изградена около хората“, така че е невъзможно да се изградят промишлени съоръжения без социална инфраструктура.

Владимир Путин също така нареди със задна дата от 1 юли да се повиши до 1 милион рубли плащането за изплащане на ипотеки за многодетни семейства в далекоизточни региони с ниска раждаемост.

Президентът акцентира върху Далечния изток и каза, че той се е превърнал в “най-важния фактор за укрепване на позицията на Русия в света“, “флагмана“ на страната в новата глобална икономическа реалност.

“Моля ви да помислите за изграждането на атомни електроцентрали в Далечния изток“, допълни Путин.

На последните три Източни икономически форума бяха подписани споразумения на стойност над 10,5 трилиона рубли: “Източният икономически форум се превърна в призната платформа за установяване на силни бизнес контакти и обсъждане на стратегически въпроси в развитието на руския Далечен изток и целия Азиатско-Тихоокеански регион”, заяви президентът на Руската федерация.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че в Украйна има голям брой чуждестранни военни инструктори от различни държави, които участват в бойни действия и в обучението на украинските сили, но Русия е все по-ефективна в борбата с тях.
 
"Добре ни е известно, че инструктори от най-различни страни в света се намират на територията на Украйна, участват в бойни действия, вземат активно участие в обучението и подготовката на украинските военни. Непосредственото въвличане на чужди държави в конфликта е налице. Това не е нещо ново. Нашите военни стават все по-ефективни в ударите срещу такива цели", каза той.

Песков отбеляза, че това е много добре от гледна точка на напредъка на специалната военна операция и постигането на всички нейни цели, поставени от руското ръководство, съобщи агенция РИА Новости. Според говорителя на Кремъл САЩ и Европа не проявяват интерес към дипломатическо решение по отношение на войната.

Русия не вижда никакви предпоставки за мирни преговори с Украйна в момента, каза още Песков, цитиран от РИА Новости.

Говорителят на президента на Русия също така заяви, че руските власти не обсъждат обявяване на нова мобилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от Русия
Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
6
 
! Отговори
За един прЕател пита преди 2 седмици
Как се нарича Формата на управление където избори са забранени? Питам за един приятел в Украйна ;)
63
5
 
2
 
! Отговори
Осъзнах преди 2 седмици
Осъзнах че съм в Русия!! Четох онзи ден новини по Западните медии за Русия. Ама съвсем не внушения, ами истински новини. Факти ви казвам! Народът бил протестирал, мразил Путин. Народът бил репресиран и унил, по улицата арестували хора заради протести или заради политическата им позиция. Ама страшна работа ви казвам. Държавата пред разпад била. Спрях да чета и погледнах навън през прозореца. Осъзнах че всъщност съм бил в Русия през цялото време! Добре че бяха тези медии да ми отворят очите!
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Блумбърг": Западът трудно се справя с доставките на оръжия за Украйна
61
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Европа затъва във финансова криза. Франция с катастрофален бюджетен дефицит, а Германия на прага на тежка рецесия
60
11
 
9
 
! Отговори
Гробище за нацяги преди 2 седмици
В Курск се стекоха нацяги от цял свят. Стекоха се като кален поток и умряха и се сляха с плодородния хумус на Курския чернозем.
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с ацките санции, а какво става с ацките санции? Затварят ли заводите в Русия, затварят ли заводите в Русия заради ацките санции?
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фауве, най-големият производител на автомобили в света, затваря заводи в Германия заради трудната икономическа среда. Германският производител Фауве обмисля затварянето на заводи в Германия за първи път в историята си, в ход, който демонстрира конкурентния натиск оказван от китайските автомобилни производители върху немската автомобилна индустрия.
57
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Февруари 2022 Руснаците за 3 дни стигнаха до Киев, влязоха точно през Курск и с по-малко войска и техника отколкото Украйна в сега в Курск. И Украйна клекна на преговори, а укросополите с цялата военна мощ на НАТО цели две седмици се лиrавaт към Курск и не могат и на 20 километра да влязат докато вече 10 хиляди дадоха фира.
56
7
 
4
 
! Отговори
Ще ям и ще пия бе преди 2 седмици
Ям и пия. Пия и ям за здравето на бай Вова и на червената армия. Дордето свят светува да порят нациста! А туй то!
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това му е играта на Путин. Иначе ще го наритат на бунището на историята. 25 години президент на Русия и 21век руснаците са едни от най бедните, живеещи в богата държава, източвана от путиновите олигарси. А сега ги вкара и във война в която гинат и осакатяват милиони млади руснаци. А обвини руските майки, че не раждали достатъчно деца. Връх на цинизма и наглостта.
54
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Курск заприлича на гробище за изоставена от ВСУ западна военна техника за милиарди. По една машина на 50 метра.
53
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
Да
52
4
 
6
 
! Отговори
... преди 2 седмици
малиии даже веке продажната путинофилия види, че ще я напутинофилят в най-скоро време! това е добре! абря продажници що не ходите в родината си рашистан!? Ами от тука ми лаете????
51
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
На Путин му е лесно - квато и глупост да изтърси родните копейки я приемат за 100% истина. Сега няма да се учудя, ако новата опорка е че освен с НАТО, Русия воюва и с извънземните.
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия се ръководи от извънземен чужденец карлик. Свещеният дълг на Украйна е да изхвърли ордите му от своя територия.
49
2
 
9
 
! Отговори
Като на сън преди 2 седмици
Китайците скоро също ще почнат да си връщат от блатарите изконните земи принадлежали им хилядолетия със специална асвабадителна апираця,като до последно ще отричат за намеренията си и ще създават впечатление на първи приятели...дипломати хитреци са от много векове
48
0
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 2 седмици
Ти от ракетите си се защитил, но как ще опазиш провизиите си от домашните мишки не знам!
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крепостните ще работят за по добри пари и придобивки като ги "завладее" ЕС... Ще им пуснат пак олимпиадата и YouTube. Да въведат еврото за да се оправят с войни няма да стане
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Леле, леле... Окъкахте се тролеите на Козяк! Пяна ми потече от дисплея...
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо като хоби ми е да гледам клипове с интервюта на случайни хора по улиците по цял свят и забелязах че ЕДИНСТВЕНАТА държава където хората казват че са а Аполитични и НЕ се интересуват от политика като им зададат неудобен въпрос за държавата им са..... РУСКИТЕ "граждани".