Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна

Джей Ди Ванс: Бъдете умни и преговаряйте
14 сеп 2024 12:35, Инна Ангелова
359
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс очерта потенциалния подход на евентуална администрация на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна, заявявайки, че той може да включва създаване на "демилитаризирана зона“ на украинска територия и отказ на Украйна от членството в НАТО, предава "Украинская правда“.

Според Ванс подходът е драматична промяна в политиката, която в момента води администрацията на президента Джо Байдън, която се фокусира върху предоставянето на военна и друга помощ на Украйна.

"Мисля, че това би изглеждало така: Тръмп ще седне и ще каже на руснаците, украинците, европейците: "Вие, момчета, трябва да разберете: как изглежда мирното споразумение?“ И вероятно изглежда като сегашната демаркационна линия между Русия и Украйна, която се превръща в демилитаризирана зона“, заяви Ванс.

Предложената демилитаризирана зона, добави Ванс, ще бъде "силно укрепена, за да попречи на руснаците да нахлуят отново“.

Според кандидата за вицепрезидент на САЩ Украйна, като част от мирния план, ще запази своята независимост в замяна на неутралитет - това означава, че Украйна няма да се присъедини към НАТО или други "съюзнически институции“.

Джей Ди Ванс не уточни кой ще контролира "демилитаризираната зона“, но отбеляза, че сегашната демаркационна линия ще остане, което означава, че Украйна няма да си върне територия, сега окупирана от Русия.

По време на интервюто той също заяви, че Русия "не е трябвало да нахлува“ в Украйна, но че "украинците също имат много проблеми с корупцията“. Ванс нарече "погрешно и пожелателно" мислене да се разглежда войната между Украйна и Русия като битка между доброто и злото, а подкрепата на САЩ за Украйна като "великата хуманитарна мисия на нашето време".

"Има много рискове за нас да останем там и да се опитаме да насърчим украинците да задържат Крим. Въпросът е колко американски живота ще струва това? И ако отговорът е повече от нула, тогава си измивам ръцете“, казва Ванс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от Русия
Открити са над 100 руски мини в Черно море от началото на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
русия трябва да си изтегли войските от международно признатата територия на Украйна, това е, всякакви там шикалкавения с демилитаризирани зони, неутралитети и тъй нататък са опасни за международното право и създават изключително опасни прецеденти
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Украинските руснаци до вчера живяха в една държава с московските руснаци. В продължение на векове. Какъв е проблема пак да са заедно в обща държава? Никакъв.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Едно нещо знам за американците. Американците никога няма да приемат подобни планове, които казват, ами там ше има линия и ние няма да ги закачаме, те да се оправят. Много от колебаещите се са мислещи хора, които разсъждават. Тези глупости на тоя запъртък ще ги отвратят и те ще гласуват за по-малкото зло, оная црната. Това глупаво изявление помага да се реши кой побеждава.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия може да стане щат на САЩ!
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Конфискуват се всички уръжия който може да се използват за война в украйна. Това трябва да е част от преговорите за мир.
25
7
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 дни
Джей ди Ванс демонстрира доста трезво мислене. Остава да се надяваме, че това ще се реализира. Дано! Колкото до ЗАДКЛАВИАТУРНИТЕ ЮНАЦИ, които вече са налазили коментарите: г-да громители на жужета, покорители на Москва: предлагам ви да отидете на фронта и да ни покажете какво можете и какво трябва да се направи.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какво ще му стане на Путин, ако не завземе украински територии! Русия, малка ли му е?
23
2
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 5 дни
Да като Хрушчов им го дава през 1954г докато са част от СССР и уж били братски народ на руснаците
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Украйна нищо не и пречи да стане част от Русия.
21
8
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 5 дни
На, каква дрога си днес на тая като на Зеленски или нещо евтинджос
20
2
 
3
 
! Отговори
България над всичко преди 5 дни
разбира се, че плановете на САЩ са за мир под формата на буре с барут.. щатските номера са стара класика.. Украйна победител - създава нова сила, което Запада никога няма да позволи (на масата с карти е забранено за нови играчи - местата са отдавна раздадени) Русия победител също не - това елиминира възможността за пламване на евентуален нов конфликт в удобен за Запада момент..
19
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ердоган каза, че Крим е украински!
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тръмп трябва да спечели за благото на човечеството. Той е избрания да поведе народа към мир.
17
7
 
12
 
! Отговори
ГОЛЯМА УСТА ОТВОРИЛ преди 5 дни
ЧАКА ПУТИН ДА Я НАПЪЛНИ СЪС ЗЛАТО....РЕЙГЪН СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА.....
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Голям план и точно за 23:59:59 часа ще бъде изпълнен. Ако не вервате на него гласувайте за царя и той ще ви оправи за 800 дни.
15
11
 
15
 
! Отговори
Обективни истини преди 5 дни
Исканията на Русия са напълно конструктивни и би трябвало да се приемат от Украйна. Кой им подлива вода да го сторят е ясно н всички, но най-много плащат за това неуспяли на избягат украинци. Те плащат с живота си за на якой идеите,което е глупаво да се случва в 21 век
14
6
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 5 дни
Ами, защото са никой украинците
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Бай Шиле - Кажа човек, който не само, не го е срам, да се идентифицира с титлата "Бай", но име Шиле....
12
10
 
9
 
! Отговори
Война с НАТО преди 5 дни
Путин иска, но не му стиска!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 3 - Много добре знаеш, че ако Украйна удари Русия, така както Палестина удари Израел, щяха да фърчат ядрените бомби към Киев... стига вече.