Американски и руски самолет на косъм от сблъсък в недебето

F-16 на САЩ и Су-35 на Русия се срещнаха над Аляска
1 окт 2024 12:22, Инна Ангелова
92
Американски и руски самолет на косъм от сблъсък в недебето
Снимка: North American Aerospace Defense Command, Х

Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (NORAD) съобщи за опасна маневра на руски изтребител Су-35 непосредствено до американски самолети. Напрегнатата среща става в небето над Аляска, съобщава bTV.

Руският изтребител минава непосредствено до F-16, като американския самолет попада във въздушната струя. Преди това е имало няколко руски нахлувания в зоната за противовъздушна отбрана на Аляска точно извън суверенното въздушно пространство на САЩ.

Генерал Грегъри Гийо от NORAD разказва, че на 23 септември самолет на Командването на противовъздушната отбрана на Северна Америка NORAD извърши безопасно и дисциплинирано прехващане на руски военни самолети от ПВО на Аляска.

“Поведението на един руски Су-35 беше небезопасно, непрофесионално и застрашаваше всичко – не това, което бихте видели в професионални военновъздушни сили“, коментира ген. Гийо.

През юли руски и китайски бомбардировачи летяха заедно за първи път в международното въздушно пространство край Аляска в знак на сътрудничество, което според министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин е тревожно.

През март 2023 г. американският дрон MQ-9 беше прехванат и и свален от руски изтребители Су-27 в международно пространство над Черно море. Изтребителят удря дрона, чупейки витлото му. В резултат на това безпилотният апарат е свален.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от Русия
САЩ тестват нова система за противодействие на руската електронна война в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
13
 
20
 
! Отговори
До До 52 преди 2 часа
Турците, колкото и да ги плюете, един път предупредиха и после приземиха СУ-то с твърдо кацане ... тук не става въпрос за самолета, а за принципа. Руснаците винаги са били провокативни на ръба на риска, което крие опасности, най-вече за самите тях ... да се качиш в пилотската кабина нальохан до козирката и да дадеш воля на пcихопaтиятa си, не е смелост, а глупост на която само те са способни ... !!!
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ей големи сте *** бе! "Нахлул "точно ИЗВЪН суверенното въздушно пространство на САЩ"! Боже, колко сте жалки и нищожни в безплодните си опити да се продадете малко по- скъпо!
65
4
 
5
 
! Отговори
Ао преди 2 часа
До (^.^) Това F-16 може ли да лети?
64
0
 
6
 
! Отговори
До 62 преди 2 часа
Знаеш ли защо не отвръща, а се маха, щото е руски самолет, а точно щото двете държави не са във война тоя руски самолет гогони, а не го сваля като се приближава до ескортирания..., всъщност доктрината на американците е да избягват такъв близък бой, стрелят от далеч, а на руснаците точно обратното, затова и едните повече владеят подобни маневри
63
12
 
15
 
! Отговори
До 52 преди 2 часа
Бъркаш самолетите, турците свалих щурмови бомбардировач дето е за съпорт на пехотата, а тва СУ е един от най добрите изстебители в момента, хич не се сваля лесно
62
1
 
8
 
! Отговори
Какви памперси бе преди 2 часа
Как точно разтълкувахте от някъкъв клип за памперси? Да се правиш на джигит е смело но да не отвърнеш мигновено също изисква спокойствие и нерви. Това да не е голф всякакви паляци да им дават да управляват машини за милиони долари.
61
2
 
3
 
! Отговори
SIEG HEIL преди 2 часа
HEIL ***
60
19
 
17
 
! Отговори
(^.^) преди 2 часа
Сблъсъкът на всякакви руски тaрaляcници с F 16 e фатален за мужиците, както и за другите им питtoмци ... В световната история на авиацията досега не е известно Миг, Су и подобните им, да са спечелили битка с F-16 ... !!!
59
10
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 часа
На клипа се вижда че американския пилот се посира напълни памперса . Русия полека че янките са нежни после трябва да идват в България приемен даим бая щеим хвърлям на калам
58
5
 
7
 
! Отговори
офф тъга тъга преди 2 часа
с тия коментари - тълкувания, памперси, животновъди а през това време няма пукнат руски самолет над украйна.
57
2
 
8
 
! Отговори
руснак преди 2 часа
Студено ни е много в сибир. немците да палят пещите та да се сгреем
56
5
 
10
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 часа
да де, ама какво ли щеше а е, ако Су-35 се беше изпразнил с удоволствие върху Ф-16, както преди време направи Су-27 с дрона?
55
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Накефи ме как изфорсира край F-ката и след това направи ефектно завиване.
54
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
до 52 Кравар жалъъък, когато турците свалиха руския изтребител изобщо не са го предупреждавали. Разбра ли ве, кравар?
53
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"През март 2023 г.американският дрон MQ-9беше прехванат и и свален от руски изтребители Су-27 в международно пространство над Черно море. Изтребителят удря дрона, чупейки витлото му" - Глупотевини. Пилотът на руския изтребител Су-27 случайно проля гориво, зацапа камерата на американският дрон MQ-9 и дронът сам си падна в Черно море. Руснаците не се забавиха. След ден-два го извадиха от дъното и си го прибраха в качеството на трофей.
52
10
 
15
 
! Отговори
(^.^) преди 3 часа
Лек за руШката наглост има само Ердоган, един път предупреждава, поселе СУ-то получава салют и поздрав изотзад в соплото, и разбира, че са го прихванали чак когато се озове във вечните лоБни сибирски полета ... след което путин мрънка и заплашва известно време, преди да подвие опашка ... !!!
51
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тоя във Ефката напълни гащите с кафяв мармалад, хахахах.
50
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Муахахаххаа..братушката им е напълнил гащите и на двамата кравари
49
6
 
11
 
! Отговори
Малкия клонинг преди 3 часа
Както шофират на пътя , така са и в небето. Само в Русия съм виждал клипове, които да се доближават, а по някой път и да задминават българските постижения зад волана. Като тук говорим за държава (България), където философията Камикадзе е издигната в абсолютен култ на пътя. Можем да си направим изводите за руското управление на превозни средства от всякакъв вид.
48
11
 
16
 
! Отговори
Преди седмица преди 3 часа
самолет F-16 на Командването на противовъздушната отбрана на NORAD бил извършил безопасно и дисциплинирано прехващане на руски стратегически бомбардировач - част от руската ядрена триада. Охраняващият стратега пилот на руския Су-35 не бил съгласен с прехващането и грубо изблъскал пиндоса по-делеч от курса на бомбардировача. Пиндосът си глътнал езика. За памперса нищо не казват.