Фестивал за свободен театър ще представи за всекиго по нещо

"Невъзможните разговори" открива 14-ото издание
4 окт 2024 16:23, Анисия Иванова
1

С "Невъзможните разговори" започва 14-ото издание на АСТ Фестивал за свободен театър.

"Предвид, че успяхме да станем демократични шампиони на Европа в последните 3 години с тези избори, ми се струва, че е важно да се насочим като независими артисти и представители на свободната сцена към най-болните теми на нашето общество. Това обаче са темите, за които не успяваме да разговаряме и да влезем в диалог. Няма никакъв смисъл от това да се събираме в балончета и взаимно да се надъхваме. Ние като общество ако искаме не просто да имаме правителство, трябва да се съгласяваме за неща", коментира модераторът на събитието Стефан Прохоров в "България сутрин".

По думите му това, което обединява колектива, е методът на работа.

"Свободният театър е театър, който се практикува от хора, които не са никъде на щат. Ние сме актьори, режисьори, сценографи, ние сме във всички сфери на театралното изкуство и на изпълнителските изкуства. Ние работим на проектен принцип и винаги избираме много конкретно да направим това, което искаме да направим тук и сега, а не като част от рутината. Ние работим с подкрепата на институциите. В известен смисъл сме фрийлансъри, но без комерсиалния елемент", допълни Прохоров за Bulgaria ON AIR.

Фестивалът се стреми да покаже разнообразието на свободната сцена в България, поясни модераторът на събитието.

"Тази година сме поканили тези сцени, които редовно програмират независими спектакли в София, сами да направят своята програма. Има за всекиго по нещо. Ние от години работим в множество мрежи. Ще ни гостуват няколко много интересни трупи от Унгария, ни гостуват и от Чехия, ще представим и Facebook хореография", посочи той.

От 14 до 20 октомври в цяла София посетители ще могат да се насладят на събитието.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Свободно време.
Зодиите, които не трябва да се обвързват с човек от собствения си знак
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 1 час
Ааа, видяхме, видяхме вече :)) И резултатите на политиците борещи корупцията видяхме.