Русия пробвала да изтласка Украйна от Курска област

Силите на Киев са удържали на този опит
Обновена: 12 окт 2024 22:00 | 12 окт 2024 22:00, Гергана Попова
96
Русия пробвала да изтласка Украйна от Курска област
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руските сили са се опитали да изтласкат украинските сили от позиции в руската Курска област, но силите на Киев са удържали на този опит, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Още по темата


„Що се отнася до операцията в Курск, Русия се опита да отблъсне позициите ни, но ние държим определените линии“, заяви още Зеленски.

Министерството на отбраната на Русия заяви вчера, че нейните сили са отвоювали две села в граничната Курска област, където украинските войски навлязоха през август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Русия
Руски удар с "Искандер-М" по кораб в Одеса унищожи ценен товар за ВСУ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Расиа пробва,но получи по пиянската морда. 155 рускофашистка бригада,известна с изстъпленията си над пленени бе смазана.
63
10
 
51
 
! Отговори
абе преди 6 дни
тоя дрънка глупости-там са натовски наемници 18 000 франсета, ингилизи....всичко на каша, барабар с техниката танкове, хаймарсите са 10 на брой за скрап, бой в чувала!
62
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Курска област е каша, военните действия са динамични. Няма определен фронт, няма окопи. Едни воени гонят други, после обратното. Тъкмо някой да обкръжи другия и самият той се оказв обкражен.Все пак има някакви села, които от седмици се държат от една от силите, а други от другата. Численото превъзходство е на руснаците, но меракът им за война е нисък. Особенно като разбраха, че защитата на Курск не е СВО и не им се полагат Големи заплати!!!
61
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз чувам за 1000 украинеца, които са отцепени и ще трябва да се предадат, не знам какви новини следи вестникът.
60
5
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Както Зеленски заяви - всичко върви по план. Факт.
59
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Удържали са другия път, пак са заминали няколко села, да не говорим, че на север украинците почти напълно са изтласкани от руска територия. Авантюрата им приключва с оставянето на десетки танкове и БМПта и костите на няколко хиляди украинци. Но поне бяха на руска територия 2 седмици, това е похвално, следващия път пак заповядайте.
58
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ама как нали непабядимая ги изтласка още преди 2 месеца?
57
23
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 дни
Не може да бъде, късия диктатор нареди Курск да е свободен до края на септември. А Шойгу каза, че всичко е под контрол
56
9
 
28
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Дано скоро обкръжението на натовците в Курск бъде факт и започне пълното им унищожение!
55
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как са украинките, има ли достатъчно мъже?
54
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А какво става с контранастъплениоето? Върнаха ли вече Крим?
53
16
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 6 дни
До 56: те путлероджендърите твърдяха и, че Москва не е потънала, ама нещо стана на развъдник за риби, и Адмирал Кузнецов щеше да е готов 2021, а сега май ще го режат за скрап, и за 3 дни щяха да са в Киев, а вече 3 години ги ритат по границата и вожда им ходи да предлага сексуслуги срещу севернокорейски ракети, ирански дронове и чеченски войници.
52
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
От тези, дето нахлуха в Курск, дали ще видим някой излязъл от там? Едва ли.
51
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Зельо е в грешка. Русия не иска да са отблъсква укрофашистите, а да ги денафицира. Няма да ги гонят по степите, те сами си дойдоха. Наркомана им ги сервира в Курск. Най - добре обучените, с добра западна техника. Е, малко по малко всичко това се смила.
50
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Зельо, Русия се опитала или опитала, няма значение. Разбираш посоката, нали? И в Курск ВСУ отстъпва, както и навсякъде по фронтовете. С каквито и думи да го замазваме, накрая пак ще остане само поражението.
49
4
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 6 дни
Корекция - към днешна дата загубите са 22 300...
48
20
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 6 дни
Ако вярваме на путлероджендърите и путлерофашистите, то Просия е избила 5 пъти вече населението на Украйна, унищожила в 10 пъти повече натовски танкове отколкото са произведени от НАТО и вече трябваше да е в Аляска, но за огромно съжаление на русоромите Просия 3 години по късно все още се гърчи на границата, че на места дори е в собствената и територия. Позора на путлероджендърите е почти толкова голям колкото когато вожда им го напъна Кадиров докато той сричаше Корана.
47
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Руската армия бавно и методично изпълнява указанията на Путин - който е влязъл в Курска област, може да е напусне само в ковчег, пленници не се взимат.... от 6 август когато са влезли, украинците са загубили над 20 000 войници....и са стигнали до никъде, насред полето са между трънките
46
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Най-правилното решение за рашка е да се изтегли доброволно от територията на Украйна и това да стане до 05 11 2024 г , после да не бъде късно.
45
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
И да добавя, че ако на други места на фронта, където има укрепвани с години украински позиции, нещата се движат по-бавно, но в Курск говорим за изоставени села с по няколко сгради. Няма линии с окопи и т.н. Затова и движението на територии се извършва в пъти по-големи мащаби. Най-големия град е Суджа - с население от 4000 човека.