"Газпром" го закъса: Разпродава хотели и курорти, за да компенсира загубите си

Компанията регистрира първа годишна загуба от почти половин век
Обновена: 16 окт 2024 09:20 | 16 окт 2024 07:00, Нели Христова
117
"Газпром" го закъса: Разпродава хотели и курорти, за да компенсира загубите си
Снимка: БГНЕС

Руският енергиен гигант "Газпром" обяви планове за продажба на ваканционни курорти, след като регистрира първа годишна загуба от почти половин век, предаде Ройтерс.

Контролираната от Кремъл компания, която разполага с едни от най-големите резерви от газ в света, е регистрирала нетна загуба от почти 7 милиарда долара за 2023 г., след като продажбите на доходоносните европейски пазари спаднаха рязко заради разрив в отношенията между Запада и Украйна.

"Газпром" съобщи днес, че е пуснал 14 хотела и курорта за продажба, включително хотел "Мариот Цахкадзор" в арменската Долина на цветята.

"Газпром" обяви през май продажбата на няколко хотела, включително "Империъл Парк хотел енд СПА" в района на Москва, след като реши да премести централата си от Москва в бизнес центъра "Лахта" в Санкт Петербург през 2021 г.

Малко вероятно е продажбите да компенсират значителните загуби на "Газпром".  Вестник "Ведомости" оценява "Империъл хотел"на до 69,5 милиона долара.

"Газпром" се подготвя за потенциална загуба на европейския газов пазар, след като споразумението с Украйна за транзита на руски газ за ЕС изтича в края на годината. Украйна обяви неотдавна, че не иска да преговаря за удължаване на сделката с Русия, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: РусияГазпромзагуби
Още от Русия
Руснаците са изпращани да умират в "месомелачката", тактиката работи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
Русофилите тука пак копнаха дъното. Без руснаци нямало да има парно у София бря бря бря. Идвали тука да полагат тръби бря бря бря. Ей копейчици това ли ви е гордостта?! Просто не мога да повярвам какви количества *** оти населяват милата ни татковина.
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Това, че са обявили сагуба може да е счетоводен трик поради някаква си причина. Някой нещо чел ама не го е схванал или превел както трябва и сега се пишат глупости.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Нас какво ни интересува Газпром, те тия които ги интересуваше русофилите замръзнаха и умряха от студ без животоспасяващата ги руска газ.
108
1
 
8
 
! Отговори
БГ кАпейка преди 1 час
Не може да бъде, другарката Мутрафонова ни каза, че печелили 3 пъти повече от преди. Даже ни дава по-голям чувал за надника с колегата Христо Христов.
107
3
 
2
 
! Отговори
до96 преди 1 час
Мерцедес и БМВ са отворили ресторанти да не фалират ли, аз работя в БМВ и нещата не вървят на добре, а ресторантите никога не са пълни там, освен по фестове, а една баба от де се върна и кво ти каза.
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до103. Гледам ЕС и САЩ печатат долари и евраци кат купони па не знам.
105
7
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 час
Мерцедес и Фолцваген фалират ...ама вие си купете техните коли , за да си направите галъбарници , когато Япония пусне автомобилите си на вода и водород /..за по 16л/ на 100км --С ВОДА/
104
4
 
4
 
! Отговори
СМЕХ...И УЖАСт преди 1 час
ЕТО , БЕ...ОТКАЗАХМЕ ГАЗА НА ГАЗПРОМ У БЪЛГАРИЯ ....И ГАЗПРОМ ФАЛИРА...ХА,ХА,ХАААА.....А НИЕ ЗАМРЪЗВАМЕ....../ ..луд смех../!!
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Пак ще се печатат купони за храна и ще се чакат корабите с царевица от САЩ,както след сгромолясването на СССР.Празноглавите чебурашки въртят,въртят и пак от същото.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Пука ми за газпром, да пропадне в дън земя, да се затрие дано!
101
8
 
5
 
! Отговори
До 86 преди 2 часа
Ако си в Европа или Америка - стой си там. Но, ако си в София - нарежи си парното, затвори си АЕЦ-а, върни едни 100млрд лева дето си седял на топло и светло без пари 40 години и после пак си плюBaй по руснаците, като си голям демократ. Макар че като гледам с Шиши и Боко сме цъфнали и вързали с демокрацията.
100
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
Опа,и какво стана.Другарят Си хортува сладки приказки за вечната руско-китайска дружба,но стиснат.Плаща с копейки за руската газ.Денги нет.
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бензиностанцията с ракетите май го закъса....
98
7
 
3
 
! Отговори
Bloomberg преди 2 часа
Bloomberg: Приходите на Русия от продажби на петрол и газ през август се увеличиха с 20% (до $8,7 милиарда) в сравнение с миналата година.
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
а цените на горивата в българия растът
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Вчера един приятел се върна от Мерцедес и БВМ и вика че ресторантите са пълни, няма никакв криза там.
95
4
 
3
 
! Отговори
до90 преди 2 часа
А ве мерцедес и БМВ май не мислят, че са много добре, след като затварят заводи и продават шоурумове, а кикитата нещо не са разбрали, че икономиката им е срината, след като ЕС се опитва да им наложи жестоки мита, па и цял свят и самата Германия ти обяснява, че са в рецесия и всеки вижда инфлацията и застоя, обаче ти си говориш ве много са си добре няма проблеми, трябва да си с тежки умствени увреждания и явно си живееш в свой измислен свят в който всичко е цветя и рози.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Германското правителство вече прогнозира свиване на икономиката за тази година, съобщи изданието Sueddeutsche Zeitung. При това BASF, Мерцедес, Фолксваген, БМВ все още само говорят за изнасяне в САЩ и в Китай.
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ЕС купува повече газ от Русия отколкото от САЩ, при това на 4 пъти по високи цени отколкото преди 3 години. Касите на Путин са пълни с евра и долари и каквото си искаш. Специалната военна операция му излиза без пари. А след края на СВО вече няма да има нужда от толкова долари и евра, Газпром ще намали производството и разходите 10 пъти, а ще продава на ЕС на 10 пъти по високи цени, да имат там нещо да не измръзнат да се подмиват с топла вода да не миришат, и пак ще има същите приходи с 10 пъти по-малко разходи.
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че трябва да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки. Това удря сериозно печалбата на компанията и още повече ще допринесе за промишлената криза в Германия.