Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
200
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от Русия
Мария Захарова отново заплаши с ядрен сблъсък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Скоро ще си бият на петите Хаймарсите ги следят .
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Договорът за всеобхватно стратегическо партньорство между Русия и КНДР беше ратифициран от Държавната дума. Новият документ е широкообхватно споразумение. Има и клауза, която указва комплексна помощ при положение на война.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Припомням, че през последните дни активно се разпространява информация за предполагаема подготовка на севернокорейски военнослужещи за прехвърляне в зоната на Северния военен окръг. Това обаче не спира руските военни да тролят украинските бойци. Така наскоро в Донбас, след превземането на друго селище, над него бяха окачени знамената на Русия и Северна Корея. Това имаше деморализиращ ефект върху украинските въоръжени сили.
47
1
 
5
 
! Отговори
Км преди 5 часа
Аааа,кучета и котки може,а прасета неможеАйде де!!!!!.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Дайте и на нас да видим едно доказателство бр кво само криете
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И в България е пълно с доброволци да умрат за каузата на Киев, но точно сега имат много работа. Обаче утре или вдруги ден ще са готови... Тагаренко ще изготвя списъците, Паси ще им раздава униформите. Оръжието-ще си го набавят от бойното поле. Айде, юнаци, напред!!!
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Не знам за корейските войници, но че украинските са пушечно месо за САЩ, в това няма никакво съмнение.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Мйон Гйон стана Ким нищо не разбрах. Интересно откъде познават всички севернокорейски войници даже дегизирани...
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Никой не ги е виждал, но всички говорят за тях! Също като мантрата "Киев за три дни"! Ама то от зомбирани какво да чакаш? Шубето е голям страх!
41
0
 
13
 
! Отговори
Мечока преди 5 часа
Има снимки как хиляди севернокорейци са пред пунктовете и искат да станат доброволци за Украйна.Опашките са големи.Затова и е този вой на Южна Корея.За сметка на това нито един южнокореец не иска да отиде доброволец за Украйна.
40
1
 
17
 
! Отговори
Нещо нефред преди 5 часа
Вижте и разберете в какво се превърна Украйна от 2014 г. насам - в украинския Вермахт, а сега в частна военна кампания (ЧВК) под командването на НАТО, по точно от пендос. Стига прикривали истината ве, със пусти приказки от Южна Корея.
39
2
 
11
 
! Отговори
Ада на Еврогейтаците преди 5 часа
Ким прати 1500 войника и НАТО напълни памперса представете си да прати 15 000 ? Досега слушаме само закани от неолибералните .ърши с това наааакано НАТО и нищо друго. Руснаците си млатят Украинските свiне като маче у дирек а либерастията само реве безпомощно.
38
1
 
8
 
! Отговори
999 преди 5 часа
Странна е тази загриженост от страна на южнокорейският министър на отбраната за севернокорейски военни в Русия.Казват ни,че в Русия има севернокорейски войници,но дали това е вярно?
37
6
 
3
 
! Отговори
Старец преди 5 часа
Само дето не се разбра в коментара,в рубли ли ще им плащат или в БРИКС-валута???
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Голямата разлика е, че Русия при желание, всеки ден може да разполага с корейски, ирански или китайски войници. Но западът вече трета година умува да ли да прати инструктори, камо ли войска. Русия ще превземе Донбас, корейците ще пазят границата, руснаците ще се прегрупират и, напред. От това е страха.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
до 32 - Те в северна Корея и газ не пускат без лидера, камо ли да станат "наемници". Там е тънката граница на своботата. Та по-скоро Джуджи е платил на Ким за месото.. Въпроса е какво?
34
8
 
3
 
! Отговори
смях преди 5 часа
Ким като прати 300 000 корейци в Крим, бутаме моста 1 час след като последните минат, оставяме ги гладни жадни да опоскат, къде кво що има в Крим, Севастопол им го подаряваме, кръщаваме го нов Пхенян. New Pyongag, даваме им жени чеченки, щото мъжете им си оставиха костите в Украйна и имаме ново народонаселение. КАЗАХ.
33
7
 
4
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 5 часа
До 27. Да, харесвам творчеството на Елтън Джон, който е идол на всички свободни, западни хора. А Филип Киркоров е една повърня.
32
3
 
12
 
! Отговори
Тя преди 5 часа
Срещу Русия може да се бият всички които пожелаят да са на страната на укрите , а на страната на Русия неможе ,що тъй ба ?
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Киев и щападът не се изплашиха от руската атомна бомба, но напълниха гащите от 3,000 севернокорейски войници. Странно. Какво ли ще стане ако товарищ Ким прати 300,000? Само на разходка с влака до Крим, да огледат забележителностите?