Зимата се завръща до края на януари, валежи и от дъжд, и от сняг

Александрина Янкова: Ниските температури ще се задържат до края на месеца
23 яну 2023 09:47, Красимир Ангелов
14

Изпратихме уикенда със слънчево време и високи температури. Ще се завърне ли зимата в последната цяла седмица на януари?

"Тази седмица не очакваме толкова силен вятър, по-скоро той ще бъде по-бурен по високите части на планините, но пък през новата седмица ни очаква захлаждане, лошо време, което ще е предимно облачно. Валежи ще има и от дъжд, и от сняг. В населените места ще има повече превалявания от дъжд, а в по-високите части - от сняг", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

"Приближаваме се към зимен период, който е типичен за януари месец. Досега наблюдавахме високи температури, така че тази седмица ще ни напомня за това какъв трябва да бъде климатът в България. В Рила и Пирин ще има интензивен снеговалеж. А след сряда в Южна и Източна България се очаква да има превалявания от сняг, но това ще приключи в рамките на 2 дни, защото в събота валежите ще спрат", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че в момента има серия от циклони, които ще създадат "по-динамична обстановка" както на Балканите, така и у нас.

"Очакваната по-дългосрочна прогноза е, че ниските температури ще се задържат до края на януари", подчерта синоптикът.

Янкова поясни, че още днес на места се очакват валежи до 15-20 литра на квадратен метър, като става въпрос за югозападните райони.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Телемана преди 1 година
Гледам всички прогнози за времето и са супер
7
2
 
0
 
! Отговори
И ся гледаш преди 1 година
вярно ни се изсипва няква виелица, каквато не сме виждали от 70 години насам. Колко забавно би било това, а?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега нито една прогноза не е вярна. За коледа щеше да вали сняг после го отмениха за нова година сега се чудят как да ни излъжат! Тази метеорологична службичка на която плащаме тлъстите заплатки да се закрива ненужни са. Искаме си Любка Кунчева и Минчо Празников само те даваха най точните прогнози. 40 години нито веднъж не ни подведоха.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един така наречен синоптик Янков, който обещаваше сняг за Димитровден, след това за студентския празник , след това за Коледа и Нова година и съвсем скоро писа по вестниците, че от 15 януари ни очаква студ и много сняг.Миналата година прогнозите му бяха почти същите. Тези велики хора смятат, че няма да си спомним какво са казали и предсказали. Питам се защо изобщо има такава служба като институтат по метеорология с куп специалисти, които рядко могат да прогнозират времето в близко бъдеще,
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз сняг от ноември са го заобещавали астролозите, пардон, синоптиците, но то е все едно. Всеки може да прави такива прогнози и каквото стане - стане.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата тепърва започна на 21-Дек. Имайте търпение. И сняг за децата и скиорите ще има, и студове ще има. Но че времето се промени корено и глобалното затопляне е факт- така е. До края на месеца ще падне един хубав сняг у нас (може би по морето не). Февруари ще има хубав голям сняг, както и март по традиция.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква драматична обстановка? Тези синоптици само глупости приказват. До сега един път не са ми замръзнали стъклата на колата. Минали години до януари 3 стъргалки счупвах от стъргане. Просто няма зима и това е.
1
1
 
12
 
! Отговори
Завръщане в бъдещето преди 1 година
Къде е тая зима, че се завръща? Тук беше 18.5 градуса със зимни гуми..да изпълним петилетката на депутат - вносител/продавач на зимни гуми. Дърветата цъфнаха....Зима ще има февруари за 15 дни и това е. Който видял - видял :)) Убеден съм ще има обявено бедствено положение в 15+ общини....макар и за кратко.