Става все по-горещо, във вторник градусите достигат до 42°

По морето водата е чай, достигна 27°
15 юли 2024 18:11, Красимир Ангелов
11
Става все по-горещо, във вторник градусите достигат до 42°
Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, тихо и топло. Над източните райони ще има временни увеличения на облачността, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Във вторник ще бъде слънчево, следобед над източните райони и Дунавската равнина с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Много горещо, с максимални температури между 37° и 42°, в София - около 37°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от изток-североизток. Топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 32°, на 2000 метра - около 24°.  

В сряда времето ще се задържи слънчево и много горещо. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър.

В четвъртък в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност, но само на места в северните и планинските райони ще превали и прегърми. Дневните температури там ще са с два-три градуса по-ниски, но в югоизточните райони все още ще са около и над 40°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екстра е.На тая жега танковете ще им се стопят и ще спрат да се бият по между си.Също така ще си избият от главата да вкарват Румъния,Молдова и България в скапаната си война,за да печелят.Под каските дано им уврат мозъците и да се осъзнаят!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знам, че ви се плаща да всявате паника, но температурите в БГ през юли са такива открай време. А на всичкото отгоре явно не знаете, че чай не може да се прави с вода, с температура по-ниска от 60 градуса. Така че какъв чай ви се привижда при 27 градуса морска вода???
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А едно време през соца, имаше 4 сезона. Сега ЕвроатлантизЪма не позволява на робите на сащ/есср, да се чувстват като хора.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кае му е по-горещото? Вчера в Севлиево беше 43 и нещо. И вероятно не само там.
4
1
 
11
 
! Отговори
Средата на Сезона преди 1 месец
месец юли, горещо е рекордно, чу ли !?
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
:)
2
5
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 1 месец
Требе да горим руска газ докато се опържим !
1
10
 
20
 
! Отговори
Силистренец преди 1 месец
Да му мислят мазохистите, дето пълнят хладилни чанти с русенско варено и бира от Лидл и се пържат по плажовете на Гърция и Турция! Аз си правя плажчета всеки уикенд на Северното Черноморие - прекрасни безплатни ивици на Дуранкулак, Шабла и Крапец, със златен пясък, а не с инертни материали като в Гърция! Прекрасна риба при бай Пешо в Шабла, в Каварна или Балчик, студена биричка или узо! Много далече от презастроеното Южно Черноморие, където преди години беше хубаво, а сега всичко е просто бетон!