Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Боко, Боко, направи голяма грешка с това си изявление! Престани да се умилкваш на Кирчо. Какво очакваш от него и ПП-тата. Вместо да му натриеш ухилената физиономия за подкрепата си към Калин Стоянов, ти едва ли не нареждаш на Главчев и Радев да отстранят Стоянов. Вече ме загуби като гласуващ за ГЕРБ.
238
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 236 - И какво точно ще изгуби Борисов, като избиратели?
237
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами пращат няколко човека, да го пукнат от бой, ще погърмят малко охраната и ще го изрита и това ... елементарно! Айде - реших ви проблема! А съм още ученик в 9-ти клас. Каот стана на 25, сигурно крал на българия ще трябва да ме правите ..АХАХАХАХАХ
236
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом казва Бойко значи е решено Стоянов утива на борсата
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов да е наясно че си загуби избирателите с този ход и повече никой няма да го избере .И той се води по акъла на Киро Простото .Жалък си !
234
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов с този тъпанарски ход си загуби избирателите.Вместо да запуши устата на Киро Лекето който си търси корумпиран министър за да мачка всички опоненти с измислени акции и натиск и да фалшифицира изборите ,тръгнал срещу цялото МВР срещу най добрия професионалист.*** !Дори изветрял.Утре теб ще ритнат кирчовците и ДБ.Не защото нещо ще свършат ,а да довършат държавата .
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки петък ми е Новата Година.... най-мошната турбина!
232
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес Борисов ме изгуби като избирател и мисля, че не само мен. Винаги съм гласувала за ГЕРБ. Никога повече. Не можеш да вървиш по акъла на Киро Простото. Много съжалявам. но бях дотук. За сега най-адекватния политик е Делян Пеевски.
231
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов е оглупял.Не разбра ,че шарлатаните само го ползват при нужда,а после го обругават.Измислиха ,че Калин Стоянов е на Пеевски за да настроят обществото по най плиткия начин ,догато цялото МВР е с Калин Стоянов защото е свестен,отговорвн ,професионалист и брани полицаите от политическа намеса.Един достоен човек ,е неудобен за хора които искат да разиграват и използват МВР за свои цели .Толкова е гнусно ,че няма накъде.То и Пеевски е по стойностен вече от Борисов.
230
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БУЛГАРГАЗ Е НА МИНУС ЗА ЮЛИ 15 МИЛИОНА ДОЛАРА , ЗА АВГУСТ СЪЩО. КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА?! КОЙ ПРОДАДЕ БГ НА ТУРЦИТЕ?!
229
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес Бойко НЕ улучи ваксата и се размаза в стена! Заслужено.
228
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОЙКО ЗАГУБИ ДНЕС ЧЕСТНИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ!!!ДА БЯГА ПО- СКОРО, ЧЕ ОРЕОЛЪТ МУ СЕ ВАЛЯ В КАЛТА. СРАМ И ПОЗОР! СТРАХ И ПАНИКА!
227
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОРИСОВ, ПОГЛЕДНИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, ЧЕ ПЛУВАШ В МАЗНИНА, ОВНЕШКА И ТЕЛЕШКА...ГАДНО Е ДА ТИ СЛУША ЧОВЕК ОПРАВДАНИЯТА ЗА ГЛУПОСТТТА ТИ!
226
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОРИСОВ ПАК КЛЕКНА НА КИРО И АСЕН!!! ХА ХА ХА ХА ХА! ***!
225
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОРИСОВ ПРЕДАВА ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК И ПОДАВА РЪКА НА КОРУПЦИОНЕРИТЕ " ЗАЩОТО ПОДАДЕНАТА РЪКА БИЛА ПО- СИЛНА ОТ ЮМРУКА"! . ГОРКИЯТ! ЯВНО ГО СТИСКАТ ЗА НЯКЪДЕ МНООООГО ЯКО!
224
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селско Момиче! Влюбих се в селско момиче. По красиво и от цъфнало кокиче. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в софийска община. Влюбих се в селско момиче. Тя иска с'кс, аз искам обичане. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в софийска община. ...... ето как се става "ГРАЖДАНИН" напишете в търсачката на YouTube: Румънеца и Енчев feat. Митьо Пищова - Селско момиче (Official HD Video).... Аре... малко смях и радост във ФОРУМА!
223
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селско Момиче! Влюбих се в селско момиче. По красиво и от цъфнало кокиче. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в софийска община. Влюбих се в селско момиче. Тя иска с'кс, аз искам обичане. Влюбих се и направо заболя. Такива крака няма в согийска община. ...... ето как се става "ГРАЖДАНИН" напишете в търсачката на YouTube: Румънеца и Енчев feat. Митьо Пищова - Селско момиче (Official HD Video).... Аре... малко смях и радост във ФОРУМА!
222
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баце пак пързаля наивниците! Разбира се,че ще търси аванси от грешките на Радев и ПП.Не пропусна да иронизира организатора на Първия Юмрук с вдигането на Втория от Стоянов! Хитрец е!
221
4
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 3 седмици
До 226. Глу.пак, провалът на ротацията е основно на ПП-ДБ и тръгна от мерака на Ники да пътува. Айде малко обективност.
220
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
те да намерят начин а ти от какъв зор подкрепи промените в конституцията вижте си умствения капацитет съсипахте държавата