Кой свали украинския изтребител F-16? Разследват приятелски огън

Пилотът Алексей Мос е загинал
30 авг 2024 08:06, Петър Бойчев
500
Кой свали украинския изтребител F-16? Разследват приятелски огън
Снимка БГНЕС

Една от възможните причини за катастрофата на изтребителя F-16, която в момента се разследва, е "приятелският огън" на украинската противовъздушна отбрана. Това съобщaва украинската редакция на Voice of America, позовавайки се на свои източници в украинските военновъздушни сили.

"Разглеждат се различни версии, включително "приятелски огън" от украинската ПВО, техническа неизправност и пилотска грешка. Но точните причини ще станат известни едва след приключване на разследването", е заявил представител на ВВС на Украйна, говорейки при условие за анонимност.

В същото време източникът e разкритикувал съобщенията в медиите, че вероятните причини вече са известни.

По-рано Wall Street Journal съобщи, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили, че вероятната причина е пилотска грешка. По-късно CNN съобщи, позовавайки се на свои източници, че украинските въоръжени сили не смятат, че инцидентът е причинен от пилотска грешка. CNN също така добави, че международни експерти ще бъдат поканени да участват в разследването.

По-рано Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщи, че изтребител F-16 се е разбил при отразяване на ракетен удар от Русия, пилотът Алексей Мес е загинал, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


500
Още от Снимка на деня
Времето днес: Жълт код за 11 области за валежи и градушки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Впрочем има основание за радост. Когато България се върне там къдет беше 500 години и където и е мястото, българите ще живеят много по добре от сега в тази скапана държава (която те самите са си направили, държавата не им е виновна). Явно българите не стават като народ и не могат да имат държава и държавност.
280
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Свалили дръжкиВ олгиново пак садрискали рубли на третосортни ***. по разни сайчета и Кян Кян Кян е стигнало и до това
279
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доказано , на НАТО /САЩ/ , войните им са ''хуманни'' , а ракетите -- ''приятелски'' , ...за ''приятели'' . Не че имат приятели , имат само ИНТЕРЕСИ / те го признават/. !!!
278
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
277
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как кой Агит отдела в олгиново при това го сваля за трети път ...
276
1
 
12
 
! Отговори
Вижте сега преди 2 седмици
Единственото което се цели в случая да се спаси по всякакъв начин реномето на F -16. Той трябва да бъде в съзнанието на евроGeйците и укрите като "страшилището което ще спаси" Европа и Украйна от руснаците!... А в същност е обикновена желязна щайга с минал срок на годност... та така.
275
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой .Аман от руски фейкове
274
0
 
9
 
! Отговори
ами Война преди 2 седмици
Тези хора са на фронта -Там се стреля- Укрите имат огромен хаос в редиците си-виждат на радара самолет--и стрелят- каквото мърда там се стреля--това е войната
273
7
 
0
 
! Отговори
Левски преди 2 седмици
Дойде времето да видя как българи се радват , че Турция се развивала и громяла запада и ще им турят пак ***.
272
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още не са решили окончателно какво да ни излъжат.
271
0
 
13
 
! Отговори
Наркос преди 2 седмици
Един по един ще изпопадат . 4 дена мислиха как да го обявят Езикова бариера и липса на дисциплина казват инструкторите
270
1
 
18
 
! Отговори
Стига бе !!!! преди 2 седмици
Ясна е работата - пилота Мес , геройски е протаранил руска противовъздушна ракета със американския таралясник. БРАВО ! Урките сътвориха отново история. За сефте някой използва истребител (макар и таралясник) за да свали противовъздушна ракета. ОБКНОВЕННО Е ОБРАТНОТО !!!.
269
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
- Г-н Зеленски , идвам да докладвам една лоша и една добра новина. От коя да започна?- Давай от лошата, Сирски ...- Ами ... такова, един самолет вече по-малко имаме от тези, дето скоро ги доставиха ...- Мамка му! А , каква е добрата новина ?? (wtf)- Ами, новото ПBO работи отлично!
268
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те руснаците казах, че който свали първи Ф-16 получава 15 милиона рубли. Явно за толкова пари и украинците са готови да го направят.
267
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според добре осведомен източник пожелал анонимност, е изгаснал двигателя на самолета а пилота слязъл да бута...
266
0
 
15
 
! Отговори
Христо преди 2 седмици
Според някой източници в самолета е влязъл комар и пилота се е опитал да го убие ,че го е дразнело бръмченето.Ударил два три пъти с ръка по стъклото ,обаче така изтървал кормилото на самолета и изгубил управление.Доре е че го има тоя сайт ,за да ме разсмива искрено.
265
1
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 седмици
да де: един по един, до един!
264
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Егати фамилията има този...направо навява към асоциации за пушечно месо.Жалко за всички загинали заради рейтинга на сащисаните зад океана!Да я спират тази война най-накрая!
263
2
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
Вижте, ся, сичку дето лети в Небето, един ден пада на Земята;))) Дори НЛО-тата падата, па вие голема врява и олелия за един американски Ф16. Цяло НЛО падна в Розуел през 1947 г., и благодарение на него имате компютри ( а не, компоти), телефони, интернет и секви други устройтва, които един ден ша видат бел свет. И вий, вместо да благодарите на сивите в Небето, че ви пращат карго, па циврите кат девойки;)))
262
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има една стара поговорка: "Разбира ти *** от кладенчова вода"! Няма значение как са го "загубили" самолета, нищо не става от тия фашаги. Американците и поляците масово се оплакваха от тях, че нито знаят английски, нито пък го учат, а ги прстили на обучение. Е? Не стават тези работи така, заслужават сътбата си!