Двама българи загинаха на фронта в Украйна

Те са от Болградски район
11 сеп 2024 16:46, Александър Попов
282
Двама българи загинаха на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама българи от Болградски район загинаха на фронта в последните няколко дни. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Тридесет и деветгодишният Сергей Дачев от град Болград е загинал на 6 септември в Харковска област. Той служи като войник в Държавната гранична служба на Украйна. Датата на погребението ще бъде обявена допълнително, посочва се в информацията на Болградската администрация, цитирана от БТА.

На 10 септември почина и Михаил Боев, който се е намирал в болница, след като беше тежко ранен. Михаил Боев е от град Арциз и е роден през 1975 г. В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк.

От Болградската районна военна администрация поднасят съболезнования на семействата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: войната в Украйна
Още от Снимка на деня
Валежите постепенно спират, слънцето се завръща от запад
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
8
 
41
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Жириновски : Украинците работят за евреите, просят от европейците, умират заради американците и за всичко това са виновни руснаците. Що така бе юрдечета? Както казва профил. Витанов. Това нация ли е или бидло, казвам аз.
179
36
 
13
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 1 седмица
Запазвам минута мълчание пред паметта на тези герои загинали в борбата срещу русофашисткия окупатор. Поклон!
178
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Механика и управляващ танк се нарича механик-водач. Направо от Луната падате.
177
8
 
23
 
! Отговори
ПКП преди 1 седмица
тръгнали с братушките да воюват .... айде марш в пъкъла при укрофашистите
176
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бог да ги прости.
175
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не са българи а с български корени. Стига фалшиви заглавия и преиначаване
174
1
 
15
 
! Отговори
Баба Гицка преди 1 седмица
За съжаление вероятността да загинеш на фронта е доста голяма.
173
8
 
10
 
! Отговори
До 208 преди 1 седмица
Като не са българи, защото ревете отвреме навреме, че в Украйна имало българи. Разберете се червената агитка - има ли българи в Украйна или НЕ. Фамилните имена на героите са без значение. Иванов/Иванова, Ибрикчиев/Ибрекчиева, Хасан ***, Джордж Костадинов и прочее наименование не означават принадлежност към която и да е държава. Така както един от разработчиците на сметачната електронна машина - американецът Атанасов го изписаха българин, само дето човекът си е американец отвсякъде.
172
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никакви българи не са, след като са се сражавали на страната на фашистите! Никакво съжаление за тези които развяват байраци със свастики, и управляват бронемашини с кръстове по тях! Заслужават сътбата си. А каква им е сътбата - Погледнете в Телеграм и ще видите. На другите места отдавна цензурират истината, на телеграм още не са започнали. Ако не вярвате на руските кореспонденти, гледайте клиповете, които нацистите сами снимат и качват. Практически същото нещо само че техните са съпроводени с кв
171
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Момчета, предавайте се, за да останете живи, нямате шанс срещу Русия!
170
7
 
14
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Украинците са герои защото загиват в името на Америка. Руснаците *** защото загиват за Русия. Нали така? Ставам ли за евроатлантик, а юрдечета?
169
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Трябвало е отдавна да бягат от укрорайха. Предците им са избягали в Руската империя за да избягат от Турция и исляма. Не е трябвало да се бият срещу Русия.
168
7
 
5
 
! Отговори
Ст Стамболов преди 1 седмица
До Анонимен -197 -Не броя руските жертви защото тази БЕЗСМИСЛЕНА ВОЙНА е трагедия и за много руснаци .Голяма грешка на кремълската управа .Ако си мислят че ще им оставят 5 области ще им премахнат санкциите и хайде пак да живеем дружно НЯМА ДА СТАНЕ.
167
7
 
4
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
"До Баба 180 Еми освен да ти върнем поздрава от не по-малкия брой могилизирани украинци."Украинците поне са загинали, защитавайки родината си, докато руснаците са загинали като окупанти, също като нацистите по време на втората световна война.Украинците са герои, руснаците са агресорни ***. Но да, върни ми поздрава. Поздрави от горяща Москва и Курск, Украйна.
166
12
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
До Ганка. На мен ми се струва, че с Русия е свършено. Тя вече е заклана но все още не е разбрала, че е умряла и тича по двора без глава, цапайки с кръв всичко наоколо. Това ще продължи известно време, за съжаление закланите империи умират дълго и кърваво, но умират и народите живеещи в тях получават свободата си. Така, че кажете "Сбогом" на Русия, империята умира...
165
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чак българи не са
164
9
 
7
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
"От над две години се скъсахте да пишете побъркана укро пропаганда и да пишете за кръв все едно сте роднини на граф Дракула!Айде сиктер!"Аз си спомням как русо-робите се радваха на бомбардирането на Киев, на Буча. Там нямаше ли кръв? Яко ли е Русия да напада без предупреждение, без да обяви война, като страхливци, и да бомбардира отдалече.Ся хак да ви е на русо-робите като Украйна взе Курск и бомбардира Москва. Тва е възмездие
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ст Стамболов 193 То има и много хора които броят руските жертви. Те какви са, статистици ли?
162
6
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
"И жалко, че Баба не смее да отиде в окопите и ни остави на спокойствие."Ходи ти да помагаш на рашистите, ще може да нападаш страни без да им обявиш война, и после да си тор в тях. Затова Рашистка Русия два набора редовна войска изгуби, наемници от Вагнер, че трябва да ги привиква от Африка, и затворите им празни. Само жените и децата не са пратили.А постигнаха...това че дадоха Курск на Украйна, и че Москва е бомбардирана с дрони две седмици вече. Хак да ти е.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 193,кокто позори името на Ст.Стамболов:Изперкалите са от укро пропагандата.Обикновено те броят жертвите и се кефят,а не другите.От над две години се скъсахте да пишете побъркана укро пропаганда и да пишете за кръв все едно сте роднини на граф Дракула!Айде сиктер!