Сериозното захлаждане ще бъде в периода 8-10 октомври

С превалявания главно в западните и югозападните части от страната
26 сеп 2024 11:01, Гергана Попова
3

До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и трябва да се използват за посещение на нашето Черноморие. Ще се движат между 29 и 34 градуса. Ще има краткотрайни мъгли. В петък и събота ни очакват приятни слънчеви часове. Това каза за Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

"С превалявания главно в западните и югозападните части от страната. С понижение на температурите - ще бъдат между 19 и 24 градуса. Рязко е - ще се понижат с 5-8 градуса. Валежните зони ще обхванат западните части от страната. В понеделник валежите постепенно ще спират, но ще продължат в Южна България. Очакват се валежни количества до 30-40 литра на кв.м", каза Янков.

"Сериозни валежи с чувствително захлаждане се очаква в края на първата десетдневка от октомври. Ще има валежи след 5 октомври. Сериозното захлаждане ще бъде в периода 8-10 октомври и ще се образува трайна снежна покривка над 2500 метра височина", подчерта Янков.

"Гърция и Турция ще бъдат подминати от тези процеси. Студеният въздух ще обхване главно нашата страна. През почивните дни в Западна Европа ще има слънчеви часове и температури между 14 и 16 градуса. Студените и влажни въздушни маси в края на следващата седмица ще идват от Океана и времето ще бъде динамично. Бързо ще се пренесе към Балканите. Вятърът от понеделник ще започва да стихва, а чадърът няма да бъде толкова необходим, колкото връхната дреха",коментира Петър Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Видео прогноза
Слънчево и топло ще е днес, ще е до 31°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Последните 50 г имаше технически проблем със слънцето.3. Повечето правителства забелязваха огромни обекти които влизаха и излизаха от там..... И какво са правили у Слънцето Ало л.удия ? :)))
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
На бедните българи не ни трябва студ
1
2
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 14 часа
1. Нека да имаме повече доверие на природата2. Последните 50 г имаше технически проблем със слънцето.3. Повечето правителства забелязваха огромни обекти които влизаха и излизаха от там. Не ви информираха защото вие се интересувате как да изкарате месеца4. Сега е същото. Само ще кажа че проблемът е решен