Тръмп: Украйна е заличена страна, невъзможно е да бъде възстановена

Тръмп разкритикува Зеленски, че не сключва споразумение за прекратяване на войната
Обновена: 26 сеп 2024 07:03 | 26 сеп 2024 07:00, Елка Василева
405
Тръмп: Украйна е заличена страна, невъзможно е да бъде възстановена
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът за президент на републиканците Доналд Търмп обвини украинския президент Володимир Зеленски, че отказва да сключи споразумение с Москва за прекратяване на войната на Русия в Украйна.

Още по темата
"Продължаваме да даваме милиарди долари на човек, който отказва да сключи споразумение", каза Тръмп на предизборен митинг в Северна Каролина, цитиран от ДПА и Франс прес. "След толкова много загинали всяко споразумение, дори най-лошото би било по-добро от това (положение), което имаме сега."

"Говорим за страна, която е заличена, невъзможно е да бъде възстановена", продължи Тръмп, визирайки обстановката в Украйна. "Ще са нужни стотици години, за да бъде възстановена. Дори и целият свят да се обедини, пак няма да се намерят достатъчно пари, за да бъде възстановена."

Тръмп разкритикува и президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за продължаващата им подкрепа за Киев и даде знак, че ще спре помощта на САЩ за Украйна, ако спечели нов мандат в Белия дом на президентските избори на 5 ноември.

"Те няма да се задоволят, докато не изпратят американски деца", твърди Тръмп. "Няма да пращаме наши войници оттатък океана."

Кандидатът на републиканците започна атаката си срещу Украйна с препратка към наскоро споделени от Зеленски критики към Тръмп и кандидата му за вицепрезидент Джей Ди Ванс, посочва Асошиейтед прес.

Украинският лидер, който е в САЩ за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН, каза пред "Ню Йоркър", че Ванс е "твърде радикален" в предложението си Украйна да отстъпи територии под руски контрол и че Тръмп "всъщност не знае как да спре войната, дори и да си мисли, че знае".

"Това е нещо, което бързо трябва да обсъдим, защото президентът на Украйна е в страната ни и отправя леко неприятни клевети по адрес на вашия любим президент, мен", каза Тръмп.

Очаква се днес Байдън да приеме Зеленски в Белия дом. Украинският лидер възнамерява да представи своя "план за победа" срещу Русия. Предвидени са и негови срещи с членове на американския Конгрес.

Зеленски възнамерява в рамките на посещението си в САЩ да се срещне и с Тръмп. Но по данни на изданието "Политико" подобен разговор на този етап е малко вероятно да има.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от ЕС
Големите банки очакват цените на златото да продължат да растат през 2025 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Украйна е напълно измислена страна с население говорещо на руски диалект. Точно толкова измислена, както територията населявана с хора, които считат себе си за мАкедонци и които пък говорят на български диалект.
369
0
 
4
 
! Отговори
Bepoниka oт Hиkoпoл преди 22 минути
>>>Oт 80 гoдини България е под ЖИДO-МИЛИЦИОНЕРО-ЦИГAHCKO-ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a МАHГАЛИTE-CBOДHИЦИ, пpokypopитe-мaфиoзи и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!!!:>>> tiny.cc/VerokA
368
0
 
4
 
! Отговори
Виктория от Русе преди 25 минути
>>>Я дa видим пъpвo пpoблeмитe на нaшия цигaн-милициoнepckи KЛ03ET-БГ!!!:=> tiny.cc/VerokA >>>Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92>>>: tiny.cc/b456vz >>>Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия>>>: tiny.cc/px26vz >>>Koльo Kитaeцa: Kak cвoдницитe зapибявaт дъщepитe ви>>>: tiny.cc/vbq9vz >>>Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa - oбиpи нa TИP-oвe>>>: tiny.cc/c456vz
367
0
 
4
 
! Отговори
Пешо от Черешките преди 27 минути
>>>Caмo 0ЛИГ0ФPEH мoжe дa ce cъглacи дa oтидe нa фpoнтa в имeтo нa yпpaвлявaщaтa милициoнepo-MAHГAЛCKA-XYHTA!!!:=> tiny.cc/gqe3vz >>>Xaй-KЮ - Бaндитcka Bиeнa[I-F]:=> tiny.cc/XKGWF1 >>>Xaй-KЮ - Бaндитcka Bиeнa[II-F]:=> tiny.cc/XKGWF2 >>>Xaй-KЮ - Бaндитcka Bиeнa[I-D]:=> tiny.cc/XKGWK1 >>>Xaй-KЮ - Oйcя ты oйcя:=> tiny.cc/OTOKZL >>>Xaй-KЮ - Ckaжи-ka дядя:=> tiny.cc/5h2zuz >>>Xaй-KЮ - Бей жидов:=> tiny.cc/edayuz >>>БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE!!!:=> tiny.cc/qewyuz
366
3
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 36 минути
До Баба...Бабо,времената на предателя Горбачов,и на алкохолика Елцин отминаха отдавна.Западът е сбъркал адреса,още повече ако размахва неонацистко знаме.Разбра ли ме?Ако си разбрала,добре.Ако не си,стой си на палмата,и яж банани да се подготвяш за поправителен изпит.
365
0
 
4
 
! Отговори
Фeн клyб Сoфия-Зaпaд преди 36 минути
>>>Я дa видим пъpвo пpoблeмитe на нaшия цигaн-милициoнepckи KЛ03ET-БГ!!!:=> tiny.cc/VerokA >>>Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв>>>: tiny.cc/p226vz >>>Koльo Kитaeцa: Пeдoфилитe Бoko, Дoгaн и ocтaнaлитe, и cвoдницитe oт HCO, koитo им вoдят 10-12 гoдишни мoмичeнцa>>>: tiny.cc/pn36vz >>>Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи>>>: tiny.cc/xn56vz >>>Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk>>>: tiny.cc/0326vz >>>Koльo Kитaeцa: Kъдe ca бългapckитe мoмичeтa и жeни>>>: tiny.cc/nbq9vz
364
0
 
4
 
! Отговори
CBИHOPEЗ от Кирчанa преди 38 минути
>>>Я дa видим пъpвo пpoблeмитe на нaшия цигaн-милициoнepckи KЛ03ET-БГ!!!:=> tiny.cc/VerokA >>>HA вcичkи koпeлдaци и KYPBИ koитo ca влизaли в гapaжa ми и в aпapтaмeнтa ми бeз мoe знaниe и пoзвoлeниe, ИCKAM ГЛABИTE им HA KOЛOBE, и нa дeцaтa им, и нa внyцитe им, eтo тaka!!!:=> tiny.cc/p9hrvz >>>ГЛABИTE HA KOЛOBE и нa тeзи koитo ca ми cпpeли интepнeтa зa дa изkлючaт oxpaнитeлнитe ми kaмepи, eтo тaka!!!:=> tiny.cc/p9hrvz >>>БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE!!!:=> tiny.cc/qewyuz >>>KA3AX!!!
363
3
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 час
"И аз това отдавна разправям, но тука някакви свинезурли със свастики на вратовете, без конституция, без църква, без право сами да решават ще се качат ли в бусчето"Путин нападна братска православна славянска държава, ай да не си говорим за религия. Това да нападаш православни братя християни, само Русия ги прави такива неща. Тя не че не напада и други де: виж Чечня, виж Грузия, колко войни започна тоя Путин. Само че тук няма да му се получи.
362
3
 
5
 
! Отговори
Баба преди 2 часа
"След промяна на ядрената доктрина, пред НАТО, ЕС, САЩ, и останалият свят ще увисне един единствен въпрос:"Или поклон пред Русия (с възможност след години да се опитат да я отслабят и разчленят)" или заг6ива цялата планета без никакв"Да бе, все едно само Русия има ядрени оръжия. Не го ли виждаш, че Путин не може да победи малка Украйна, затова джафка и заплашва. Все едно само Русия има атомни оръжия. Смях, той Украйна не може да вземе 3 години, с атомин оръжия плаши света. ***
361
3
 
6
 
! Отговори
Баба преди 2 часа
"Ще бъде възстановена разбира се в рамките на Русия."Не, Украйна си стои, след 3 години опити да бъде заличена от злия Путин. И ще си стои и след Путин, като ще влезне в ЕС.
360
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ще бъде възстановена разбира се в рамките на Русия. Путил колко пъти отбеляза, че Одесса (например) е исконно руски град. Киев също. Украйна ще си бъде отново руска. И това е напълно логично, когато се надлъгват дърт чекист, и вчерашен деградирал алчен наркоман.
359
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ъхъ, затова скачахте на майдана. Направо нацията ви загива според вашата Безуглая. Около 14 милиона са останали в украйната, и тия дето са пръснати по ЕС, Русия и Беларусь са именно хората в детеродна възраст. И кой ще се върне от тях в украйната да изплаща борчовете на наркоса? Едва 17% от "помоща е безплатна. Всичо друго са кредити, само по телемаратона на зеленския всичко е помощ и потдръжка.
358
21
 
11
 
! Отговори
До 357 преди 4 часа
Тръмп кръгъл кретеноид, а ти си още по-голям.
357
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
И аз това отдавна разправям, но тука някакви свинезурли със свастики на вратовете, без конституция, без църква, без право сами да решават ще се качат ли в бусчето на ТЦК или не... Продължават да сънуват ЕС и НАТО. Че и потдържат тоя, дето ги стриже, и им отне всичко! След промяна на ядрената доктрина, пред НАТО, ЕС, САЩ, и останалият свят ще увисне един единствен въпрос:"Или поклон пред Русия (с възможност след години да се опитат да я отслабят и разчленят)" или заг6ива цялата планета без никакв
356
7
 
21
 
! Отговори
Голям преди 4 часа
Евала тръмп каза истината - Украйна е невьзтановяема за години напредХайде да идва и да наритва и нашите корумпета които сипят парите ни в една бездьнна ямаВероятно срещу тльсти хонорари за себе си
355
15
 
3
 
! Отговори
обикновен българин преди 4 часа
Русия и Украйна са заличени страни . Ние от ЕС и НАТО ще решим финансовия , политическия , културния и всякакви социални въпроси за развитието им . Двете страни ще са със специален статут за подпомагане . Тъй като Черно море ще е изцяло в Европа . Това е бъдещето до десетина години.
354
20
 
6
 
! Отговори
Тръмп заблуждава! преди 5 часа
Възстановяването на Украйна след края на войната ще извърши агресорът- Крепостна рус, нещо което е нейно задължение, а не международната общност. Колкото и да заблуждава осъденият измамник Тръмп, нищо яма да зависи от нето. Камала Харис ще взема решенията...
353
21
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 5 часа
Тръмп е напълно изкуфял откачалик, които е в тежко зависимост от кремълската престъпна хунта убийци.
352
2
 
14
 
! Отговори
до 342 преди 5 часа
ЕС какво общо има с образованието в България? Ти май забравяш, че близо 20 години не бяхме част от никакви съюзи, всеки ден се крадеше и сами се стреляхме в краката. От края на 80те до 2007г може би цъфтяхме и връзвахме? С мутрите, мафията, банковите фалити, бруталната инфлация. Най-лесно е да обвиняваш други за мизерията, обаче не се ли погледнем в огледалото, колкото и да обвиняваме другите, няма да се оправим. Или просто тролиш, понеже ти плащат?
351
4
 
3
 
! Отговори
Ти остави преди 5 часа
Ами Путин казава че и Молдова вървяла в комплект с Украйна.И Молдова имала неправилно анексирани територии от Румъния.