Берлин: За Русия на Путин Украйна е само началото

Писториус предупреди за опасностите от превъоръжаването на Русия
26 сеп 2024 23:00, Елка Василева
47
Берлин: За Русия на Путин Украйна е само началото
Снимка: архив, БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус предупреди днес пред литовския парламент за опасностите от превъоръжаването на Русия, предаде ДПА.

"Наблюдаваме как Русия бързо увеличава производството си на оръжия и драстично развива въоръжените си сили. Всичко това ни оставя без съмнение: За Русия, за Русия на Путин, Украйна е само началото", каза Писториус в литовската столица Вилнюс.

Германският министър на отбраната заяви още, че "германските въоръжени сили са готови да станат носеща колона на конвенционалното възпиране и защита в Европа". Той също така подчерта ролята на страната като център за бързо придвижване на войски от Атлантическия океан към източния фланг на НАТО.

Германското правителство също така пое ангажимента до края на 2027 г. да разположи за постоянно автономна бойна бригада в размер до 5000 войници в Руднинкай и Рукла в Литва, която също членува в алианса. Това решение беше взето в отговор на променената ситуация в областта на сигурността в Европа след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Литовски казарми близо до столицата Вилнюс ще послужат да временно решение до изграждането на германската база, но неведнъж са се появявали съмнения, че Литва не се движи в сроковете по изпълнение на подготовката от своя страна, отбелязва ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Русия
Владимир Путин: Русия ще обмисли използването на ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
От тоя по-тъпа е преди 8 минути
Само Аналена Бербок! Да живей!!!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Абе фашшист немски, продължавайте да наливате пари в укронацисткия режим и ВСВ ще ви се стори като детска игра, ама тоя път няма да има западен Берлин, а цялото ви Дойчланд ще стане ГДР и ще учите руски още в детската градина!!! Защо искате ТСВ бе сатанистти!?
44
2
 
0
 
! Отговори
Public enemies преди 33 минути
Големи думи, голяма пропаганда след войната в Украйна на Русия ще са и необходими доста години да възстанови армията си като човешки потенциал и боеприпаси и за нова не е готова.
43
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 час
Анонимен [#24] "Сине я да ни припомниш колко немска техника гори по руските полета,маи пак ви чака руско знаме над Раистага" ........ да де, ама този път няма да има Райхстаг, на неговото място ще има една дупка от една думка...Изобщо май там изобщо няма да има къде да се закачи знамето, ще трябва да се забучка дистанционно със специална ракета (ракета без друг полезен товар)...
42
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 час
Какво значи "Русия на Путин", което масово се ползва под формата на пропаганда в западните медии? Владимир Путин е избрания от почти 80% от хората президент на Русия. Последните месеци има лек спад в подкрепата му, но този спад не отива към разни неолиберали, които биха застанали на страната на тези, които дават оръжие да се убиват руски граждани. Този спад отива към много по-крайни партии, които мислят, че Путин е понякога прекалено мек по отношение на Украйна.
41
0
 
0
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 час
да де, ама наистина исторически Германия е рекордьор по бързо придвижване на войски от Атлантическия океан към източния фланг, ама и и още по-бързо наОБРАТНО със подобаващата им редукция. Също така има опит и в разполагането за постоянно на войски в Литва. След което (пак след съответната редукция) те с маршова песен по традиция продължават към Сибир (за наистина съвсем постоянно)
40
1
 
4
 
! Отговори
педерас западен преди 1 час
и какво ще направиш бе толераст шшшибан - ще изкараш "бежанците" срещу Русия или ще пратиш жалките третополовци в които превърна сибствения си народ срещу Русия !? НИЩОЖЕСТВО западно !!!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тези един областен град не са превзели, а вече не на Полша, а отвъд нея на Германия се заканват. Путин не е вечен, а Русия е Путин. Момчетата, които той праща на смърт са раждани след като той става президент. Без него тази държава няма план, цели, външна или вътрешна политика. Има само бюрократи научени да казват "Да господин Путин!". Memento mori...
38
3
 
0
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 час
Тези които оправдават Русия и обвиняват Украйна са страхливци. Няма смисъл нормален човек да се занимава с тях. Това са паразитни еднодневки, женчовци и пъзльовци. Страхливите не решават за смелите. Нямат това природно право. Просто си слагат ушна марка като скотове, за да се знае, че не могат да съществуват сами. Мнението на капитулиралия без бой, като вас, не струва нищо. За това си го запазете.
37
0
 
1
 
! Отговори
Не си прав друже преди 1 час
Нацистите да си мълчат и да се молят да не влезе пак червената армия в Берлин! За германците ще е от полза. Както се казва - За един бит двама небити давам!
36
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 1 час
Нацистите да си мълчат и да се молят да не влезе пак червената армия в Берлин!
35
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хитлер ряпа яде преди 1 час
О горещи спомени! Преди време германски историци бяха изчислили, че при боевете април-май 1945 в Берлин, червеноармейците изнасилили четири милиона германски девойки и жени. Какви мъже е имало при комунизма!
34
1
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 1 час
Ако продължават да дразнят мечката германците наистина могат да си изпатят
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Брате пии си хаповете ,стига с тая скоросмъртница.Ако можеш да си трезв поне един ден за да се изчистиш има хапчета които предизвикват алкохолна непоносимост,да като ги пиеш повръщаш ,чака те абстиненция ,но това е правилния начин.Порок се реже от раз,без капчица жал
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Немецът без Русия даже прасетата си не може да изхрани, камо ли себе си.
31
3
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 часа
Във връзка с коментара ми по-долу"министерството на"... Руски,га яде ни Рива,а!? Тогава не погазваше етичните закони със самохвалство за величие!
30
4
 
1
 
! Отговори
Министерството на преди 2 часа
земеделието на САЩ предостави на Русия 28 470 тона пшеничено брашно,елда и раз.масла за финансовата 2000г. Храните са предадени на lOCC/международна православна благотворителна орг./,която ги разпредели 480 500 силно нуждаещи се граждани и институции. Още 7000 тона американски хр. помощи са предназначени за Казахстан,Узбекистан и Туркменистан. Пш.брашно,ориз,зрял фасул ще бъдат раздадени на около 76 500 лица и семейства на болни от туберкулоза и соц.слаби граждани от района на Аралско Море .
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Видяхме колко може Европа. За две години едвам събра 200 танка. Русия поне три пъти е минавала през Берлин. Май по-добре да го приемем за нормално и да не се хабим напразно с литовските казарми. По-смислено е да оправим северните потоци и да помогнем на европейската икономика да стане пак конкурентна. Иначе и танковете ще почнем да внасяме от Китай.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Най после се събухте ли :))) Струпвайте 200 000 армия на границата на външната граница на ЕС.. и бой наред всеки който има претенции към Европа.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Следва Германия.