Суходол работи

На сметището вече са пристигнали първите бали с боклук
4 дек 2007 09:34,
46
Суходол работи
Кризата с боклука се размина. Снимка: Булфото
Рано тази сутрин първите камиони с отпадъци пристигнаха и бяха разтоварени на сметището в Суходол, предаде репортер на БГНЕС.

Десетина камиони с отпадъци от столицата вече пристигнаха и бяха разтоварени.

Малко преди това дойдоха и доста полицаи. Жителите на квартала нямат достъп до сметището, заради засиленото полицейско присъствие.

Сметището бе затворено през октомври 2005 г. От тогава до днес софийския боклук се балираше и след това се разтоварваше на сметището в Цалапица.

Сметището в Суходол се отваря по решение на Министерския съвет. Според всички експертни оценки на площадките в Суходол има достатъчно място за складирането на софийския боклук.

Общинита в София поиска депото да бъде отворено отново и обещава в рамките на две години да построи завод за отпадъци.

Жителите на квартала са на две противоположни мнения относно отварянето му.

Едните са категорично против извозването на софийския боклук там, а другите считат, че трябва да се избегнат крайните конфронтации и да има определени компенсации за Суходол, който ги заслужава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
suhodol.org преди 16 години
Ние, сдружение Защита здравето и живота на населението и околната среда, поканихме деца от различни възрастови групи, които да рисуват на тема ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ НА ЧИСТО. Конкурсът ще се проведе в неделя, 23.03.2008 г. от 10:00 до 12:00 часа в центъра на квартал Суходол. Официалната част започва в 11:00 часа. Рисунките ще се оценяват от петчленна комисия, състояща се от едно дете, учител по рисуване, член на суходолското екологично сдружение, журналист и един жител на град София. Ако Вие имате желание да бъдете член на комисията, можете да напишете кратък и-мейл на info***suhodol.org, като не забравяте да посочите мобилен телефон за контакт. За първите трима най-добри малки художници сме предвидили награди DVD PLAYER, MP3 PLAYER и РАДИО ЧАСОВНИК! За всички останали ще има специални изненади. Към момента за участие са се записали двадесет и четири деца, но ако има и други желаещи, то те или техните родители могат да напишат и-мейл на info***suhodol.org и така да се включат в конкурса. Нека всеки да се чувства добре дошъл! :)Рисуването е едно от най-любимите занимания на децата. То е едновременно увлекателна игра, творчески процес и демонстрация на умения и зрялост. Рисунката отразява уникалния поглед на детето за света около него. В нея то проектира себе си, своите преживявания, представи и стремежи. Езикът на рисунката предава детските преживявания, защото детето рисува не само това, което вижда и знае, а преди всичко това, което чувства. Посредством рисуването децата изразяват това, което на нас възрастните често ни е трудно да изкажем с думи. Така малкият човек се себеоценява и оценява нас вече порасналите деца.Вижте повече информация на .suhodol.org
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Заповядайте в 11:00 h на 23.03.2008 г. (неделя) в Суходол! Деца от столични училища ще рисуват на асфалт в центъра на квартала.
43
0
 
0
 
! Отговори
Недялко преди 16 години
И полицайте нямат никаква вина....те са между *** и наковалнята....питал ли си се на какво мнение са те относно тези ***...?замислете се....
42
0
 
0
 
! Отговори
Sofiq преди 16 години
аз съм на мнение че завода за преработване можеше да се направи мн отдавна но това са интереси за който няма да коментирам
41
0
 
0
 
! Отговори
мнение преди 16 години
Съжалявам, но тея в Суходол един компромис не правеят. На тях им е кофти, но ако в София,един милионен град, пламне епидемия от болести,заради една шепа хора,аз лично ще отида да се разправям.тва се *** глупостите,ако не правеха тея *** протести, а бяха приели първоначалната молба, досега бойко да беше построил преработваемата фабрика и всичко да се е свършило, а не още да се чуди как да ги укроти тея.Суходол-зле сте,в София има много повече деца,поне за тях помислете малко.
40
0
 
0
 
! Отговори
дундьо преди 16 години
За това поствиха *** Борисов на кметския пост, не да разрешава проблемите, а да ги задълбочава. От всяко кметска намеса се вижда почерка на социалистите. Балите с *** на гара Искър, подредени пирамидално, представляват една малка планина. Разстоянието е само 600 метра от жилишни блокове на ''Дружба"- София. Вече две години "планината" гордо се извисява в небесата, даже има и поникнали дръвчета. Следващата "гениална" кметска мисъл е бали с *** да се транспортират на 120 км. от София по магистрала "Тракия" с тирове. Така, че зловонието на мисълта да се усети от цяла България. С незаконното отваряне на сметището край Суходол ме шокира действията на българската милиционерщина. Ако можеха щяха да изселят населението, и спокойно да си хвърлят ***. В заключение, като не умее да се справя с елементарни неща кмета Борисов да не се е захващал.Това е само мое мнение.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ДОЛЕН И ПРЕЗРЯН ЛЪЖЕЦ - ако прочете това да си спомни какви фантастични лъжи бълваше тогава когато течеше предизборната кампания !!!!!!!!Борисов, много много си жалък и при това ЛЪЖЕЦ !!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Aбе Баща , ОС като досега беше на БСП и ДСБ(Костовите хора) , кмета каквото и да предложи те като го дласуват против и какво става - нищо . Сега вече е друго , с времето ще видиме кои е бил прав .
37
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 16 години
Ай до утре, пък от силни мозъчни напъни, феновете на ...... може да спретнат нещо. ПП. Ще отговарям само на смислени забележки и то на латиница.
36
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 16 години
Абе на мене за кметство не ми говори. И преди и сега, кмета предлага, а ОС гласува, и понеже *** много решенията ясни.Земи си бележка и погледни в сайта на столичния омбутсман, там освен на хартия го има и на филмче. коригирай се човече.Независимо кой си и какъв си ти приемаш да работиш с тези хора.айде пак да не захапваме тая тема. Че е популист две мнения няма, че повечето от хората са "уфсе" и за това няма да спорим.Човека го избраха едва 12% от имащите право да гласуват в София. Както Кобурга каза навремето "Аз съм Мин. Председател на тези който, са глесували за мен", така и сегашния кмет може да каже същото. Виж НДСВ и ще ти стане ясно какво ще стане след година - две.
35
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Казвам ви чао,защото ще гледам един филм, а после ще чета книга, благодаря на Баща че си поговорихме!!!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Брей има още заблудени хора които се кефят на бате бойко. Един ден ще съжалявате,но това е ваша работа
33
0
 
0
 
! Отговори
caliente преди 16 години
Eдинствения прав до тук е номер 6 , а за тези дето плюят по Боико , мога да им кажа че за тези 2 години докато беше кмет решенията не ги взима тои , а общинския съвет където тои досега нямаше мнозинство ! ! Сега вече има това мнозинство и от тука натам можете да имате претенции за това което върши и за това какво ще направи . Първо научете как работи кметството и тогава правете коментари ! !
32
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 16 години
ако не е цензура това какво е!?вече се научих да работя с комп.
31
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 16 години
човече, ми то май ще излезне, че правителството ще изпълни предизборните обещания на ГЕРБ. Ей тоя Р. Овч. ще вземе да излезе прав - "Лява политика с десни мерки".Ч кажи правени ли са експертни проверки за балирането в Дружба и Кремиковци. ако не знаеш в Дружба живеят 80 000 човека. - пет пъти повече от суходолци
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Алоу, я прочети пак. Сметището се отваря с решението на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ и след множество експертни проверки, не с едноличното решение на батбой. Брей като ви се е качил тоя човек в устите, за всяко зло - батбой виновен.
29
0
 
0
 
! Отговори
Zeifod преди 16 години
Обществена тайна е че Бойко б. се занимава с нечестни сделки. Той за мен е една крадлива мутра. Извинявам се че съм толково директен, но свестните хорра знаят че това е истина. Б.б се опитва сега за пореден път на измами суходолци. Но защо не отиде лично при суходолци, а испраща свои хора- въпрос на кукуОтговор от гробаря: Защото ще го линчуватДа гробаря е прав,наистина ще го линчуват защото преди изборите говореше едно а сега говори друто. Прави се на велик,всемогъщ,но всъщност е никой. Добре че стана главен секретар на МВР, щото сега щеше да е нищо.
28
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Б.б верно е като някакъв вожд, снощи като гледах новините и видях че предлага да се съюзи с десните. Дадоха го как ходи тарикатцки, той върви напред а Цветанов зад него като малко пинчерче. Леле, умрях да се смея, щях аз да имам нужда от гробархехе
27
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
чувал съм за Цветелина, знам за СИБАНК. Баща ти явно си чел доста мои коментари и явно знаеш за живота ми, и що за човек съм. Я ми кажи нещо за теб
26
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 16 години
Мисълта убива действието, а ти за хората. Ако мислеха немаше да има ЗАБЕЛЕЖИ - "ПРОЕКТА ГЕРБ". Както винаги съм казвал реалити шоу и проекта ГЕРБ, А-така и т.н., са дипломната работа на някои богаташчета.