8,5 млн. лева са нужни, за да започне почистване на езерото в Панчарево

Поставят видеонаблюдение във всички населени места в района
25 юни 2024 10:55, Анисия Иванова
17
8,5 млн. лева са нужни, за да започне почистване на езерото в Панчарево
Снимка: БГНЕС

Все още няма отпуснати средства за почистването на езерото в Панчарево, каза кметът на района Евгения Алексиева. Необходими са 8,5 млн. лева за първия етап, добави тя и посочи, че са водени разговори с принципала на езерото – Министерството на земеделието.

„Няма да се откажем, продължаваме и се надявам това нещо да се случи“, каза Алексиева пред БНР.

Тя обясни, че освен почистването на езерото, едно от най-важните неща, за които работи, е поставяне на видеонаблюдение във всички населени места в район „Панчарево“.

„Съвсем скоро ще поставим камери при езерото в „Панчарево“, което е предпочитано място за разходка и отдих на много хора. В с. Кривина също съвсем скоро ще бъде изградено, в Казичене поставяме камери, в с. Лозен. Във всички населени места трябва да се поставят камери, за да може все пак да има някаква сигурност за хората в селата“, посочи Евгения Алексиева.

Видеонаблюдението би спомогнало и за намаляване на нерегламентираните сметища в района.

„За съжаление, има доста места, на които има нерегламентирани сметища. Стараем се съвместно със Столичния инспекторат да реагираме максимално бързо на всички сигнали. Почистваме такива места, започваме обсъждания за площадки за разделно събиране на отпадъци. В четвъртък предстои в с. Герман да говорим по тази тема. Така че видеонаблюдението ще помогне и в тази посока“, каза кметът на „Панчарево“.

Тя добави, че в района все още има недостиг на места в детските градини и предпочитаните училища. Нова детската градина ще бъде изградена в с. Кокаляне, каза Евгения Алексиева и добави, че вече е обявена обществена поръчка за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от София
Без вода ще са утре част от ж.к. "Надежда" I и ж.к. "Триъгълника"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ко ше прайте с 8 милиона бе ***
15
0
 
2
 
! Отговори
Добружан преди 3 дни
Няма ли поне един в тая българска "политика", който да не краде и със задните си части?!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами ако ромите спрат да се къпят там ще е чисто...
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нужни са, ама нали ги дадоха на окрайна..
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А кога ще изкъртят бетонните чудовища по езерото дето никаква работа не вършат и само го загрозяват,че да заприлича най-после на езеро.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да се закара група затворници една седмица работа навън, чистейки акваторията на езерото. Кметът-мачо на Панчарево и други нехранимайковци от общината да бъдат вкарани в затвора за безхаберие
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
местните *** да си го почистят, защо да им плащам, че са го таковали. Като го почистят с наши пари, утре пак ще го таковат, въпреки камерите, които са излишни без нужната законова рамка
9
2
 
3
 
! Отговори
до видял преди 4 дни
моите от България съшо не искат и не живеят в клоаката България. 2 млн решиха същото за 30 г. аз ти обяснявам, защо не искат тук, тук не се инвестира в хората и инфраструктурата, а в чужди меко казано небългарски каузи.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия милиони за нищо ги нямат с тея пари може да, се направи още едно езеро крадат с краката, си вече
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
80% от тези пари ще са в чекмеджето
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най много да струва 200-300 хилядарки
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Викате първо парата после работата...ако е хубаво времето.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Първо, направете една пречиствателна станция и нормална канализация, а не фекалиите от Панчарево, Кокаляне и др села да се изливат в езерото. После го изчистете. И трето, но не по- маловажно - оправете самоковското шосе, тясно и пълно с дупки. Стига кръпки и ремонти на ремонтите от години! На хората им писнаха празните обещания!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Лесно е да се цапа.
2
2
 
6
 
! Отговори
Видял преди 4 дни
До българинаАз съм Русофил, но тая Русия дето е в момента дори самите руснаци не я искат. Всичките ми приятели от Русия някой от тях деца на действащи депутати на Единная Русия не искат да живеят там и живеят из Европа!
1
5
 
7
 
! Отговори
българина преди 4 дни
България инвестира в американско оръжие, в русофобия, в реклама на НАТО по разни канали и в украйна. Когато почне да инвестира в себе си, тогава ще има пари и за България. Ако инвестирам в детето на съседа, моето дали ше ме обича????