8000 чакат за детска градина в София

В момента се строят няколко забавачки в столицата
27 яну 2009 13:35,
23
8000 чакат за детска градина в София
Снимка: Dnes.bg

Над 8000 деца чакат за прием в детски градини в София, обяви зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъкова.

Фандъкова каза това при първата копка за изграждане на детска градина в община Обеля. Според нея в инвестиционната програма са заложени всички възможности, за да бъдат построени детски градини с различна големина.

Зам.-кметът наблегна на факта, че се строят детски градини и че общината е изпълнила всички предписания на пожарната, така че пожароопасните детски градини да се реконструират (преди три години пожарната е дала предписание на общината за затваряне на 18 детски градини - бел.ред.).

В столичния квартал "Обеля" започна строителството на детска градина. В този квартал по 10-12 деца чакат за едно място в детско заведение.

"Идват нови хора в София и трябва да им осигурим възможност за градини и ясли", каза Фандъкова и изрази надежда до 6 месеца сградата да бъде готова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
насърчител на раждае преди 15 години
8000 деца чакат за детски градини, а се стро т колко.............Е знам че идват нови хора в софия ама знаете ли колко.И няма как да знаете,заштото адресната регистрация стана формалност,за тото свободното движение на хора не означава само премахване на жителството, но и всички произлизащи от това процедури и деиствия .Госпожо Фандъкова, знаем че в об ината най важно е кои ще е нови премиер, но деца се раждат в държави с премиери и детски градини.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на БСП И ГЕРБ.Закриваме училища и градини,строим джамии.Евала!