Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
valena преди 15 години
ako vsi4ki GORE si varcheha rabotata ,za koiato si vzemat nay-dobrite pari4ki-nemache da ima nujda da se gnevite na praznuvachtite vseki da si gleda negovata rabota ,ama ne...
192
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
На всичкото отгоре по ТВ полицай каза, че тези сергии точно там са били поставени НЕЗАКОННО ! Както по "Господари на ефира" показват онзи ербап и майка му във В.Търново, с които не може никой да излезе наглава.НО....правителството е виновно за всичката *** навсякъде! А вие си пийте ракийката и всичко ви е наред!!!!
191
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
ВЧЕРА ПОВЕЧЕТО РАДИА СИ ПУСКАХА ДЕНС МУЗИКА! ТЯХ ЩЕ ГИ УВОЛНИТЕ ЛИ?????????
190
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
ИЛИ НА 28.05 ХОРАТА НЕ БЯХА УМРЕЛИ???
189
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА НЕ ОБЯВИ 28.05 ЗА ТРАУРЕН, А ПРИЕ В БОЯНА АБИТУРИЕНТИТЕ????
188
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
СТИГА С ТЕЗИ ТРАУРНИ ДНИ!!! ПРЕКАЛЯВАТЕ!!!!НИЕ СМЕ В ТРАУР ОТ 1989 НЕПРЕСТАННО!!!!!!!!!!!
187
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За пореден път сме свидетели на подходите на политиката. Говоря, не само за политиката в България, но и на всякъда, защото както може би се досещате, ние като народ, не сме измислили политиката. За тези от Вас, които четат статията буквално, ще Ви помоля да я прочетете между редовете. Платена статия, от натопорчен(и) политик, която цели да извади точната "кирлива риза" в точния момент. Преди да напишете нов коментар, моля Ви прочетете всички коментари преди вас. Не се заяждайте с конкретно мнение, защото имено това е целта на статията. В крайна сметка каквото и да пишем, една глава (засега) изхвърча заради политически шантажи. Това, което лично аз виждам като послание от статиите около това събитие е: "В политиката трябва да си АБСОЛЮТНО БЕЗМОРАЛЕН!!!"
186
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kade e tozi geroi ot grad Shumen , koito se vazmu6tava6e 4e Min4o Min4ev iznasljal komzert vav Shumen vav denja na traura !! Az togava go popitah dali ima otmeneni konzerti na 4alga ..i toi se obidi......Kade e sega tozi 4ovek ot foruma? Za6to mal4i ??
185
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 15 години
Същата, която щеше да разплаче от умиление гледащите разни брадъри , с дълбоката си загриженост за хората? :)))Хахаха, сега поне ще ви светне ли, колко им пука на всички тия "благотворители", дето ви източиха още парички със СМС-и и къде са отишли събраните средства? Ей за такива неща - пирове по време на чума!
184
0
 
0
 
! Отговори
ts преди 15 години
Евала на 164!!! Вие всички смешни лицемери, като сте в траур и ви е засегнало толкова- спряхте да ядете и да пиете ли?!?! А сега- поредния виновен за съществуването ви- празнуващите 50 годишнини!! ХАХА (за неуспелите да разберат- това е ироничен смях, осмиващ плоското ви мислене)
183
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
те жалят - само когато става въпрос за техен човек... ако стане нещо - започват да изтъкват - колко са малки заплатите, колко им е рискована работата, и разни такива бози... Тоя пък благотворително се събрали- друсалник ли е, Мирослав Илич го поканили благотворително. Ако бяхме държава - прокуратурата да ги разследва - от къде имат пари да платят на мега звездата М. Илич...
182
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кво ревете бе прости българи.. снощи всички дискотеки бяха пълни що не бяхте в траур ***
181
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова не може да си отложи рождения ден с няколо дни! Така е в тзаи полицейска държава! Те полицаите тук са над закона над националните траури-над всичко!
180
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова не може да си отложи Рождения Ден с няколко дни!! Така е в тази полицейска държава! Те са над закона-над всичко!
179
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Досега гледах по Канал 3 - убедих се. че журналистите са като лешояди. Може ли някой с ръка на сърцето да каже, че няма да си отпразнува 50 годишния юбилей в този случай? Аман от лицемери!А участието на певеца най-вероятно е платено от Стоичков. Все пак нека първо да видим фактите, а после да плюем и да търсим сензации...
178
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАПИСАХ КОМЕНТАРИ В КОЙТО ФИГУРИРАШЕ ИМЕТО НА ДРУГАРЯ К.ОСТОВ И КАКВО СЕ СЛУЧИ......АМИ Н И Щ О.ДА ЕДНО ГОЛЯМОН И Щ О.ИМЕТО ИЗОБЩО НЕ СЕ ПОЯВИ В ПОСТА.СЛЕД ТОВА ГО НАПИСАХ КАТО СЕГА С ТОЧКА В СРЕДАТА И КАКВО?АМИ НИЩО ЗА МИНУТИ БЕШЕ ИЗТРИТО ИМЕТО НА ДРУГАРЯ КОС.ТОВ...........ДЕМОКРАЦИЯ.....?СВОБОДА....? ДА АМА НЯКОЙ ДРУГ ПЪТ.
177
0
 
0
 
! Отговори
Немо преди 15 години
Интересно с какви пари този държавен служител в най-бедната страна в Европа е платил на Мирослав Илич който взема по 15 000 лева на участие?
176
0
 
0
 
! Отговори
avenger преди 15 години
който има достатъчно пари за такова луксозно събитие, да не говорим че това не е просто честване на рожден ден, а е събиране с политическа насоченост, чиито претест е рожденния ден, ще има достатъчно пари за да го отложи. В случая според мен проблема не е в парите, а в това какво ще кажат "преважните му гости" и как ще го приемат (и най-вече дали няма да се разколебаят в неговата стабилност) ако го отмени заради такъв "маловажен" проблем като масовото убийство на 16 души. На човека не му дреме за траура !!!! Това е истината! А ако беше убит сина му? Ами съпругата му? Ами баща му/майка му? Ами ако онзи автобус беше нагазил цялата му рода до девето коляно и той в петък погребваше 16 трупа и полагаше в земята 16 ковчега ????? Дали пак щеше да пирува ?!!!!! Вижте - за един човек дълбоко трогнат от трагедията на своите сънародници, за един българин скърбящ за своите съотечественици - няколкото хиляди хвърлени в подготовка на това събитие нищо не са. Той би ги прежалил на момента в който разбере за трагедията !!! Всички взеха да се изживяват като големи клечки и мафиоти... пфу!! НЕЩАСТНИЦИ!!!
175
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
Не е толкова просто да се отложи видно отдавна планирано и капарирано събитие.....Човекът сигурно е предплатил поне 3000 лева и то само за чалга-звездата...така, че да не прекаляваме с оплюването и да помислим, дали ако бяхме на негово място, щяхме да метнем в кофата няколко хиляди, заради популизма на политиците.
174
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако на Станишев вчера му беше сватбата щеще ли да я отмени или на Миков синът е абиториен????????????Болката от загубата на тези хора си остава за техните семейства и роднини нима смятате,че след 3 дни на някой друг ще му пука!и понеже идват избори се изкарват кой е по велик,ако им пукаше нямаше да се случват най лошите неща а щеше да има ред,