Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Въобще не са пили яли и танцували... всички бяха в черно..и бяха много тъжни... ама като хапнаха пийнаха...и забравиха защо са тъжни та се и поразкършиха бая. А и къде аванта без Стойчков! Абе като толкова си харесва Испания и Хайтите... чий го търси тук? Интересно все плюе по БГ. а все тук по кръчмите.... ама тук се прави на велик по кръчмите... а там кой го бръсне за крива слива... там трябва да пази благоприличие... драйфа ми се...
172
0
 
0
 
! Отговори
sony преди 15 години
Tova e vqrhqt!!!Otmeniha i tqrjestvata v detskite gradini, zaradi nacionalnia traur!Za decata ne moje, a za policaite moje!nali to4no te triabva da sqbludavat spazvaneto mu!Decata ot meseci repetirat scenkite i tancite za zavqr6vaneto si, a v4era dori i ne razbraha kakvo e tova ne6to, zaradi koeto im otmeniha praznenstvoto!Pluia na vsi4ki zapovedi na inspektorati, ob6tini i t.n.Nevinnite de4ica pomisliha 4e niakoi gi nakaza i ne mojaha da praznuvat!A "otvorenite" policai se veseliat i se napivat i to v centqra na stolicata!!!Ina4e - drugoto bilo provincia.Otgovorete si sami na vqprosa - vie kakvi ste!Ako mojete, de...ne se znae dali ima s kakvo da izmislite otgovora!!!
171
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
4akayte da vidim kakvo tryabva da stane,4e nay-posle da vidim i nyakoya ostavka.ama kokala e debel.i kude se razkarva slujebnoto audi na mikov,6tom ne go e polzval?za tova li im pla6tame na tezi skapanaci?
170
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 15 години
Интересно с какви пари този държавен служител в най-бедната страна в Европа е платил на Мирослав Илич който взема по 15 000 лева на участие?
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
София. Заместник-министърът на вътрешните работи Румен Андреев ще бъде освободен от поста си. Министър-председателят Сергей Станишев заяви на брифинг в Александровска болница: "Вчера вечерта министър Миков ми се обади и ме информира, че част от служителите на МВР отбелязват празник, за което аз не съм съгласен, защото не е редно в ситуация, в която цялата нация е в траур. Аз смятам това за много неуместно от морална гледна точка. Министър Миков е отправил писмено предложение в моя кабинет за освобождаване на заместник-министър Румен Андреев от неговия пост". Станишев уточни, че след като се прибере от събитието в Александровска болница и отиде в Министерски съвет, ще одобри предложението на министъра Миков, предаде репортер на Агенция Фокус.Що се отнася до другите служители, които са празнували, министърът на вътрешните работи ще наложи наказания. Станишев заяви, че на този ден подобна проява е крайно неуместна.За зам.министъра *** дойди -той е политическа фигура ама на останалите какви наказания ще наложи?? По кой параграф и член ?? Къде е забранено някой да си празнува рожденния ден и изобщо Миков бърза да се натяга и да имитира някаква дейност колкото за пред медиите и обществото .Защото аз мога да ви кажа какви ще са последствията ако все пак накаже някой и той реши да обжалва чрез съда примерно .Всички -"наказани"-ще приберат тлъсти обещитения за неправомерните си наказания -и познайте кой ще ги плати ?Познахте -няма да е Миков ,който и без това скоро няма да е министър!!
168
0
 
0
 
! Отговори
KIRETO преди 15 години
VUPROS e slednijat ---KOLKO PARI IMA POLIZJAT(ako e takuv ,de) ORGANIZIRAL TOJA PIR V YSLOVIJATA NA SVETOVNA KRIZA
167
0
 
0
 
! Отговори
Топуз преди 15 години
Преди Бойко Борисов беше Иван - човекът, който беше охулен и оплют от всичката *** в политиката, сега е ред на бат Бойко, и той ръчна доста в здравето на червените, ще бъде оплют и охулен по-зле и от Иван , а на човека с базуката ще кажа така - ще опукаш 20-30 човека, а на тяхно място ще дойдат два пъти по толкова, може и някой твой роднина, и тогава друга песен ще запееш, убеден съм! Със здраве!
166
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
За сетен път се вижда какви долни хора са на ръководни постове,затова и държавата ни е зле заради подобни простаци които не са на правилното си място.
165
0
 
0
 
! Отговори
Avenger преди 15 години
Защо се учудвате ?!? Тези хора са достигнали до тези високи постове не защото са показали професионализъм и трудолюбие в работата си, а защото са сложени на тези постове с политически методи! Те са политически фигури,а не професионалисти; и да ви попитам нещо - КОГА ПОЛИТИКА Е ИМАЛ МОРАЛ !!!!! Политици стават и с политика се занимават само най-продажните, най-мерзавите, най-низките хора. Те нямат ценности, те нямат добродетели. И нещо повече - те са абсолютно некадърни да се справят по честен начин с честни средства с труд и отдаденост на професията и затова действат грубо, безпардонно, безочливо като притискат останалите хора и така изсмукват от всички нас властта, с която се обграждат - СТАВАТ БОГОВЕ, а ние сме си кротките роби, които им подлизуркваме..... Не съм учуден от това което е направил този темерут - колкото и сериозни приготовления да е имал, колкото и сериозни гости да е поканил, колкото и сериозна сума пари да е похарчил (а той от къде има толкова? От заплатата му ли? Или от подаяния на спонсор някой? или е теглил каса от ДСК? - ГЛУПОСТИ за лкековерните! От подкупите които е взел, от рекета, който е правил! ) траурът е траур, за да бъде траур, за да покажеш съпричастността си към човешката болка на сънародниците си, на братята си, на сестрите си, на НАС БЪЛГАРИТЕ!!!!! Народът ни стене от болка и скръб, а тези *** пият, плуят и ни се подиграват !!!!!!! Това е демокрация - не се ядосвайте, ТАКА Е ДЕМОКРАТИЧНО ;) Що да си нарушава кефа мекерето му с *** ?!? Заради някакви си премазани ненормалници дето катерят някакъв си хълм щото са луди религиозни фанатици и разади някакъв си пияндурник дето е объркал *** на автобуса и ги направил на ваделки тези 16 души ЛИ??? Човека го е яд, че държавата обяви траур - пречи му на мероприятието ?!? Сигурен съм, че ако има НЕЩО, което да отсъжда правилно и безпристрастно по делата и мислите на хората и да раздава справедливост=възмездие на тази земя за всеки без "наши и ваши", то всички ние ще сме по-добри и ще живеем в рая! И последно да кажа - време е за НОВ ПОТОП и всички да измрем !!!! Нека да останат само животинките и растенията - да живеят в пълна хармония без ние ЧОВЕЦИТЕ да им пречим. Поне някой да оцелее на тази планета. Благодаря за вниманието.
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой е виновен???? Човекът, че празнува 50 годишнина или органите, които е трябвало да си свършат работата при прегледа на рейса???
163
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 15 години
Браво,Миков,ашколсун,пичове!Другия път,като се съберете ей така благотворително,викайте и нас!
162
0
 
0
 
! Отговори
турчина от българия преди 15 години
Може да съм българин бил, но вече не съм . иначе щях да бъда като тези полицаи или другите дето рекетират по пътищата. ама само ченгетатта ли, ами всичко и навсякъде е така бре брате.А сега вие се изнасилвате едни други само че легално и по взаимно съгласие. Нали си знаеш какъв разврат е в тази държава, без чест и срам. кой когот, където и както свари и набара.
161
0
 
0
 
! Отговори
???? преди 15 години
Добре де, трагедията е трагедия, това е ясно, ама защо да не празнува човекът? Щом е било толкова пищно значи е било замислено поне няколко дни преди това и си е поканил гости човека, всичко си е нагласил и заради трагедия, която явно не го засяга нещо лично, нито гостите му, той да отмени всичко? Много сте зле. Човека си е в правото.
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tova ne e durjava,a edin golqm razgraden dvor - pluq v tozi dvor.Sram me e,che sum bulgarin,zashtoto sunarodnicite mi sa edni zabludeni i strahlivi p*** i.Tochno kato tezi prodajni bulgarski p*** i ,koito pozvoliha da OTVLEKAT Nikoleta ot Asenovgrad.
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Навремето Начев си хвърли оставката, само защото беше засечн в компанията на Калканджиева, когато застреляха полицаи. Миков, какво чака?!
158
0
 
0
 
! Отговори
bk преди 15 години
..наглостта няма граници..и такива да чакаме да ни пазят и да са моралните ни примери..техният автобус да се блъсне следващия път..
157
0
 
0
 
! Отговори
DEDO POP преди 15 години
4ove4nost ot YBIIZI I NARKOTRAFIKANTI KOI MOZE DA O4AKVA............. A MVR BOSS SA ABSOLUTNO PERSTUPNIZI !!!OTKUDE TOJA POLIZAI IMA PARI ZA TIJA PIRSHESTVA KOGATO NARODUT GLADUVA I MRE OT STARI AVTOBUSI..............do doznatela-PRESTUPNIKA --mvr slugbite sa durzavni!!!taka 4e trayra se otnasja i za tjah !!!
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не ви ли е срам ***..и тея хора опазват реда на държавата..и ние ще играем на вашата смърт
155
0
 
0
 
! Отговори
Християн Кънчев преди 15 години
Приятелю, не бъди толкова горд, защото твоята баба е била българка преди да я изнасилят турците и да потурчат децата й ! А ти сега заради това че се казваш Ахмед,Мехмед и изповядваш исляма си мислиш че си турчин ?
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дали си турчин или българин не се знае. Не искам да обиждам никого. *** има както сред българите, така след ***, така сред изповядващите изляма българи - турчеещи се, така и сред българстите евреи, арменци, православни, католици и каквито живеят в този райски кът на зематя наречен България. Само, че в райския кът са се наснанили много отровни змии, които хапят наред, защото им идва края. Няма българи,турци и *** - има човеци и всеки човек е дошъл на този свят благословен. Никой няма право да отнема човешки живот, никой няма право да унижава човека независимо от каква раса или произход е той. За отрепките ще кажа - гуляй, живот назаем - това винаги свършва с метър на два.А на теб "горди" турчино ще ти кажа - има прекрсасни български турци живеещи в Истамбул и не само там, които не познавах, но заради тяхната човещина ги предпочитам пред доста български приятели.Но тези хора са човеци, а не политици от ДПС.