Тръгват хайки за такса куче в София

24 лв. е годишната такса за домашен любимец
21 яну 2010 16:12,
231
Тръгват хайки за такса куче в София
Снимка: БГНЕС

До месец Столичната община стартира акция за издирване на домашни кучета, които не са регистрирани и не им е платена такса.

Проверките ще се правят от служители на Столичния инспекторат, ветеринари и чиновници от районните кметства.

Визитите по домовете трябва да установят колко са хората, които имат четириноги домашни любимци, колко кучета гледат, регистрирали ли са ги и плащат ли им таксата, която е 24 лв. на година.

По ветеринарния закон всеки притежател на куче трябва да го регистрира в животинска лечебница и да му плаща такса в общината по местоживеене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Didi преди 14 години
"Тези пари, които ще съберат от вас от данък 24 лева ще отидат точно за справяне проблема с уличните кучета" ХАХАХАХАХАХ 34 адски неподготвено се изказа, точна там ще идат парите няма що! Аз имам куче ама, честно да ти кажа от мен няма ни един уличен *** навън!!!! Голяма фолософия вкара!
48
0
 
1
 
! Отговори
кучка Рита преди 14 години
Живея в община Подуяне и не съм съгласна, че кметицата е като мен. Не съм виждала такава порода и не разбирам защо двукраките в общината мислят, че е ***. Ако е така за нея ще се внесат ли 24 лв.
47
0
 
1
 
! Отговори
ПУХКАВ РЕПЕЙ преди 14 години
да но таксата е прекалено малка само 12 лв. на куче което разнася бълхи,зарази и хапе хората, поне 100 лв. трябва да е, че и повече, не може всеки да гледа куме, ще трябва да си плащате
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам да ми се плаща такса за вреден и опасен живот в ***! Живееш за да плащаш или плащаш за да живееш?!
45
0
 
1
 
! Отговори
до номер 35 и други преди 14 години
Щракаш на гугъла "Община София". Първия сайт който ти излезе е този който ти трябва и щракаш на "местни данъци и такси", на страницата която ще видиш има телефоните на всеки един район който отговаря за данъците и таксите в зависимост къде живееш. Успех! Сега е момента да решим проблема с ***! Бъдете активни граждани с гражданска позиция. Не проспивайте този златен шанс да се отървем от мастиите.
44
0
 
1
 
! Отговори
ДИВ РЕПЕЙ преди 14 години
сега да ги питам тея с по 10 кучета, но таксата трябва да е поне по 100 лв. на година
43
0
 
1
 
! Отговори
див селянин преди 14 години
а колко е таксата за прасенца и овчици ?
42
0
 
1
 
! Отговори
Recoil преди 14 години
Започвам да чаткам плана. Малко бавно вденах, но браво - работи се по ред:1.99,99% от българите гледат ТВ само 5 минути на ден - следобяд и то БНТ;2.99,98% от българите са милионери и трябва да се хване бандата за отвличания на богаташки деца;3.99,97% са се разболели или нахапани от нерегистрирани кучета;....99998. Само 2 дупки има по перфектните пътища;99999. Само 1 пенсионер взема под 2000евро пенсия.
41
0
 
1
 
! Отговори
Antiva преди 14 години
Вчера бях в община "Красна поляна" - имах идея да заплатя въпросната такса, но.......никой от там работещите не знаеше къде става тази "опция". Много моля, господата от инспектората, преди всичко да инструктират съответните общини и едва след което да отправят "заплахи за саморазправа"
40
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Според мен има някаква дискриминация ! Как така се плаща такса Куче, а такива за Рибка, костенурка, котка, хамстер няма ?
39
0
 
1
 
! Отговори
КУЧКАР преди 14 години
КЪДЕ ЖИВЕЕЕШ РИТААА
38
0
 
1
 
! Отговори
elka-zelka преди 14 години
Пуснаха босовете, а сега кучета и котки ще тикват в затвора, смях.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е най-големия тъпизъм измислян някога - редно е да се следи за ваксинации но не и да се плаща данък, една пенсионерка как да ги отдели от пенсийката си, която е смешна сума дори за джобни на тинейджър, това е неприложимо в Б-я ама няма, кой да го проумее. Така уличните животни ще станат още повече, като хората не могат да платят за тях. Да не говорим, че да имаш домашен любимец добре гледан си е доста голям разход особенно тръгне ли се по доктори , да плаща тогава общшната
36
0
 
1
 
! Отговори
кучка Рита преди 14 години
В момента пише моят стопанин, защото не мога да се справя с клавиатурата на компютъра. Искам само да ви излая, че аз съм последната грижа като данъкоплатец - 2 лв. на месец. Вие хората ако си съберете вашите данъци, тогава искайте и за мен.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз съм ЗА. Даже ще помоля някой ако може да ми даде тел. на които да звънна. Пред блока ми има 10 къщи с общ сбор от поне 20 домашни четириноги бдители.....и познайте какво се случва по цял ден и нощ. ИСКАМ ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР. Мерси.
34
0
 
1
 
! Отговори
до Доги Стил преди 14 години
Писнало ми е от уличи ***. Тези пари, които ще съберат от вас от данък 24 лева ще отидат точно за справяне проблема с уличните кучета, защото тези уличните кучета не падат от Марс а идват от вас собствениците на кучета, кой го домързяло да гледа повече куче, кой го боли бастуна, трети решил да пусне кучето си на свобода и т.н. Аз не развъждам кучета и за това уличните *** не идват от мен а от Вас.
33
0
 
1
 
! Отговори
хххххх преди 14 години
Всичко друго е наред, та започнахме с кучетата да се занимаваме.....
32
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Ей така се преминава кризата ! Държавата тъпче и изтисква каквото може от гражданите.Това е образцов начин на преминаване на кризата.
31
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 14 години
до 20 ти *** ли си гледаш в къщи хахаха :)))
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще започнат след крайния срок по новите изисквания за домовите книги- февруари. Там трябва да са вписани и кучетата. Ако пък не са вписани - две глоби - за неплащане на данък на кучето и за това че не е регистрирано по закона в домовата книга. Въобще жътва.