Тръгват хайки за такса куче в София

24 лв. е годишната такса за домашен любимец
21 яну 2010 16:12,
231
Тръгват хайки за такса куче в София
Снимка: БГНЕС

До месец Столичната община стартира акция за издирване на домашни кучета, които не са регистрирани и не им е платена такса.

Проверките ще се правят от служители на Столичния инспекторат, ветеринари и чиновници от районните кметства.

Визитите по домовете трябва да установят колко са хората, които имат четириноги домашни любимци, колко кучета гледат, регистрирали ли са ги и плащат ли им таксата, която е 24 лв. на година.

По ветеринарния закон всеки притежател на куче трябва да го регистрира в животинска лечебница и да му плаща такса в общината по местоживеене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Плащаш за винетка за да караш по магистрала.Плащаш данък смет за да мине ДИТЦ или там каквито са да ти хвърлят ***.А тези 24 лв за какво ще отидат.За бонус на КМЕТА или ????
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От такси и таксички не остана за клопане бреее еиииии
147
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Това го казах образно! Рано ми е още за деца. Предпочитам като повечето нормални хора да си взема хляба и чак тогава. Мисълта ми беше, че няма значение какво искаме да стане с парите от данъци - НИКОЙ НЕ НИ ПИТА! И да си чешем езиците тук, нищо няма да се промени! Това е!
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Приличате ми на озверяла селска тълпа от Средновековието, когато на площада са бесели или отсичали главите на гилотината на т. нар. вещици, учени. Пример:Галилео Галилей. Озверялата тълпа, жадна за кръв и зрелища, бедна, с парцаливи дрехи, неграмотна и крещи в екстаз: смърт, смърт. Само, защото Светата Инквизиция е решила така. Вижте се. *** от преди 300 години. Аборигени. Злобари! Погледнете се, българи колко сте озверели.Това не води да нищо добро.
145
0
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 14 години
Мдаааааа, интересно! Вие да не сте съгласни да живеете в обор, че натискате минуси на Коментар. За това ли сте дошли в София? Да я превърнете в село, да си живеете както сте свикнали и да не си промените селските навици? И защо си мислите, че всички искат да живеят по този начин? Животновъдни навици, навици...
144
0
 
1
 
! Отговори
Deso преди 14 години
до 139Какво мнение, какви 5 лева.Преди години в Бургас си плащах за кучето.Йоан Костадинов обеща да се обособят с тези пари места за разходки на дом. любимци.Събраха пари но помен от обещаното не видях.Така че се съмнявам и тази акция да успее.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какво получават собствениците срещу тези 24 лв. годишно питам аз ?
142
0
 
1
 
! Отговори
до Нина преди 14 години
Нина, на кой пък му пука за теб? Още навремето родителите ти е трябвало да разсъждават и да не те правят. Да не мислиш, че през социализма е било лесно. Едва ли са предполагали като са те правили, че от теб ще излезе такова голямо Его, което го мързи дори дете да роди. Все пак е добре, че такива като теб ще изчезнат постепенно от лицето на земята.
141
0
 
1
 
! Отговори
Бау - до 137 преди 14 години
За мен домашно куче е - да има паспорт, чип, да фигурира при ветринарен лекар и най - важното, не преча с лай на съседите си, защото е обучавано и задължително чистя след него. На строежите са ***, още по - лошото разнасят болести. Правил съм забележка на подобни "псевдокучкари", както и на собственици на опасни породи, да са на повод и с намордник. Но искам елементарни условия, след като спазвам законът!!!
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
искам снимки и видеоматериали на акцията в Столипиново, да видим там колко кучета са регистрани и какви ще са наказанията, та когато там е готово да дойдат и в другите квартали!
139
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Ми аз не съм съгласна моите данъци да отиват за социални помощи на *** или да отиват за детски градини,защото примерно нямам дете и вероятно няма и да искам да имам, ако така продължават нещата в БГ, но не мисля, че някой ни иска мнението...:)
138
0
 
1
 
! Отговори
Разумен преди 14 години
Какви хора са ?Лесно е приятелю, просто си отвори очите. Забиколени сме предимно от низки, злобни ***, хората са кът :)
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти сигурно си един от 10-тината, които плащат и си прав да питаш къде отиват парите ти. Но докато не започнат всички да си плащат няма да стане.И защо си мислиш, че всички домашни кучета са породисти? Има супер много домашни ***. Мини покрай някой строеж например да видиш там какви "породисти" кучета гледат. И като се построи сградата къде отиват тези песове а???
136
0
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 14 години
Да на хората от селата, които са свикнали с животновъдството и животинските екскременти не им прави впечатление миризмите, звуците и мърсотията, но това е София - столицата на България и тези неща няма да се толерират. Фермерските навици да си останат във фермите, а в София се дръжте като цивилизовани хора. Освен това не мога да разбера, защо хората си водят кучетата да облекчават на улицата????? Да ги разхождат до определените за кучета градинки-да, но да ползват улиците за кучешки тоалетни...
135
0
 
1
 
! Отговори
1!1! преди 14 години
Много баби гледат кучета в къщите и апартаментите си.Повечето от тях са сами-дядото починал,децата на друго място.Същото е и с дядовците.Кучетата им дават топлина,другарчета са им в самотните дни.Стига сте озверявали срещу всички кучкари и дом. кучета.Престанете с тази злоба.Какви хора сте?
134
0
 
1
 
! Отговори
наглите кучкари преди 14 години
Баси наглите кучкари. Никой от тях досега не е плащал данък куче, газим им фъшкиите на любимците им а искат с нашите пари да им построяли специални градинки за кучета, които съм сигурен че пак рядко ще ползват ако им ги построим. То бива наглост, обаче вашата наглост си е за Гинес.
133
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Ми не е точно така. Аз моето куче го прибрах със паспорт, кастрирано и заведено под номер в общината! Сега като ми искат данък, им показвам номерчето и това е. Но явно хората не са наясно!
132
0
 
1
 
! Отговори
блондинка преди 14 години
Не мога да разбера,защо не направят хайки ,да приберат бездомните кучета първо,защото сега,броят им ще нарастне...щом и затова ,ще трябва,да се плаща...А на по-късен етап,да наминат по къщите на хората.
131
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 14 години
Точно това се опитах да обясня няколко пъти. Браво!
130
0
 
1
 
! Отговори
Бау преди 14 години
Плащам данък община, плащам такса вход, чистя след кучето си винаги. Да попитам, кога ще махнете *** и ще направите специални градини само за домашни кучета. Писна ми заради мръсните *** да не мога да си изведа колито, защото го нападат, и да плащам луди пари за предпазване от болести разнасяни от мръсните ***. Те кво да не цвъкат теменужки?А стига с изтъркания номер, че домашни кучета водят глутница ***. Досега не съм видял породисто куче на улицата, нещастници!!!