Градят паркинг за 600 коли под Женския пазар

До година ще е готов, обеща главният столичен архитект
19 май 2010 07:40,
44
Градят паркинг за 600 коли под Женския пазар
Снимка: Булфото

Паркинг за 600 коли ще започне да се строи до една година под Женския пазар. Само 12 месеца по-късно той ще е готов, обеща главният архитект на София Петър Диков.

Идеята на общината е съоръжението да бъде изградено като се даде на концесия или частник да получи право на строеж срещу стопанисване  - например за 20 години.

В момента в София се строи друг голям мегапаркинг - на бул. "Цариградско шосе" пред Експо център.

Там в него ще могат 1500 души едновременно да оставят возилата си.

Общината планира за изгради и буферни зони за коли до последните спирки на метрото. Там хората ще паркират колата си срещу билетче за подземната железница.

Според Петър Диков паркирането в центъра на София трябва да е по-скъпо - 2 лева на час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
33
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
Tatule, можете спокойно да си седите и на Софисйката "планина" Витоша... в Родопите само софисйките кореняци си хвърлят *** от прозрците на колите... и санмо те се пънат акоможе с колата върху борче да се качи, за да не направи случйно пет крачки разходка...
22
1
 
38
 
! Отговори
Татул преди 14 години
Ivan Grozni, аз като кореняк СОФИЯНЕЦ, ще си ходя на Софийското море - Панчарево, ще ви умре далаверката с баничките. + Това тук си имаме Софийска баница!
21
8
 
35
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
До всички столични аристократи - както сте подкрали с тая омраза скоро ще ви таксуваме до морето пичове :) бройте населените места - по 50 кинта за транзит, 100 кинта с право на престой да хапнете селска баничка с боза в прованса...
20
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако направят обаче от общината 5 паркинга в центъра с капаците 50хил. автомобила с абонаментна система да кажем 50-100лв дневен 50лв нощен и 100-150лв денонощен мисля че до голяма степен ужасите от днешно време като смазани тротуари и градинки ще останат в миналото. Ама не ще се направи на общински терен от частна фирма и пак ще се печели от цена, не от оборот.Пак някой ще се нагуши вместо общината да взима 3-7млн.лв месечно от наеми и да развива средата на живеене вместо да твори сини зони.
19
0
 
39
 
! Отговори
ceci_ преди 14 години
То е прекрасно че има паркинг под булбанк. Аз например го ползвам периодично. Обаче! Представи си да работиш някъде наоколо... ами 3лв/час за примерно 9ч=27лв * 22 раб. дни = 594лв./месец да прибавим още 100-200лв. за паркиране по местодомуване и ето - скромни 700-800лв за паркиране. това е безумие и никога няма да се получи.
18
4
 
37
 
! Отговори
Татул преди 14 години
Тити, ти като Столичанка си мислех, че правиш достатъчно пари, за да можеш да си позволиш нова кола и да не се блъскаш със селяните по автобусите. Или и на теб са ти подбили пазара на труда мръсните *** и не можеш да си намериш високо платена работа като продавачка в мола?
17
1
 
34
 
! Отговори
Tatul преди 14 години
***, ти как ги различаваш? Освен, че минават от различни места ми е интересно каква е другата разлика? Водата идва от различни *** сигурно. Навремето може и да е имало реки там, сега вонята издава друго...
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АААА.. не. Трябва да се намалят колите там, не да се привличат още. Хора, разберете. Знам, че всеки иска да му е готино и да се движи с кола. Обаче улиците на София физически не могат да поемат трафика. Трябва да се намалят колите. В момента е много зле.
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предлагам да бутнат няколко мола и на тяхно място да направят паркинги.
14
1
 
32
 
! Отговори
Тъп преди 14 години
Tatul ти яжно си от кореняците без кавички.иначе щеше да правиш разлика м/уВладайска и Перловска.
13
13
 
36
 
! Отговори
тити преди 14 години
дори и на снимката са само провинциални коли ТХ/ B - превзеха ни тези селяни бесни, нахални. На всякъде са, като пътувам в тролей,трамвай само на меко се говори. Сега пак се почива три дни ще отдъхнем !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искат или не искат рано или късно ще бъде забранено паркирането на улицата в идеалния център на София и ще има широки тротоари заградени с колчета и дълги и приятни пешеходни зони!
11
4
 
34
 
! Отговори
Tatul преди 14 години
Под Владайска река да не би да имаш предвид помийната вада в която се изливат отпадните води на Драгалевци и Симеоново?Иначе това с паркингите по центъра е ясно, че няма да стане. "Кореняците" от центъра не искат да плащат за паркинг и паркират по тротоари и градинки. После реват, че селяните им развалили парковете.
10
0
 
38
 
! Отговори
Тъп преди 14 години
Сигурно ще е 100пъти по-евтино и функционално,ако се покрие коритото на Владайската река със същата цел.
9
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И ГЕРБ обещават както предишните и също като тях нищо полезно не правят.
8
5
 
38
 
! Отговори
Пустиняк преди 14 години
И да го построят, пак ще си остане полупразен, като онзи под булбанк. Защото трябва да се плаща, а като се покатери по тротоара или се завре на някоя бивша детска площадка, съвременния *** с бракмата не плаща нищо. Пък и все ще му е далече.
7
7
 
40
 
! Отговори
рт преди 14 години
За разлика от други управляващи, които само обещаваха, при Бойко се строи!!! Стискаме ти палци бате Бойко да завършиш всички инфраструктурни проекти, които си почнал!
6
4
 
37
 
! Отговори
ttt преди 14 години
Паркинга - безплатен до 1 час на 24 часа, след това 3 лева на час. Ама много ми е интересно на снимката, на колата отгоре ако и капе масло от двигателя какво става с току-що измитата кола отдолу. Защото може и да не капе масло ами кал и *** вода от голямата локва на входа на паркинга.
5
1
 
41
 
! Отговори
Онзи преди 14 години
Един познат беще прав в изказването си ,че ще ни пробват с 3лв. на час стряскат ни после от тях да мине понеже са загрижени 2лв. на час и ние баламите ликуваме ниско сме се отървали
4
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аде и вие сега. Обещават ви хората, ами вярвайте им! Кога са ви лъгали?