Столицата с бюджет, рекорден брой гласуваха против

Сред спорните въпроси - парите за районите, градският транспорт
Обновена: 6 фев 2020 22:04 | 6 фев 2020 20:41, Веселина Йорданова
52

Столичният общински съвет прие бюджета на София с безпрецедентен брой гласували против. Парите на столицата за 2020 г. също са рекордни – над 1 млрд. и 700 млн. лева.

Часове наред общинските съветници обсъждаха. Реплики, дуплики, гласувания и обиди. И така повече от 6 часа. В края на деня, след безпрецедентно гласуване с 26 гласа против и 32  "за“, съветниците приеха бюджета на София за 2020 година. Той ще бъде малко повече от 1 млрд и 729 млн лв. БСП, ДБ и независимият Борис Бонев не подкрепиха предложението, предаде Bulgaria ON AIR.

И тази година приоритети ще бъдат развитието на районите и подобряването на качеството на въздуха. Именно парите за районите се оказаха и ябълката на раздора. Част от кметовете, които не са издигнати от коалицията ГЕРБ-СДС, заподозряха, че умишлено не са получили достатъчно средства, като цитирам "наказателна мярка срещу избирателите“. Протести именно на  жителите на тези квартали посрещнаха общинските съветници и кметския екип на "Московска" 33 сутритна.

Пари за районите се давали по формула, която отчитала броя на населението и инфраструктурата, за да се разпределят справедливо. Кметовете, които са получили по-малко пари в бюджета си, не били защитили проекти.

Друга тема, която разпали страстите, се оказа градският транспорт. Кметът Фандъкова опредли статистиката като спекулативна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Моля, 1 мрд и 700 млн лв??? За София???? Престъпници крадливи. Кой и как ще контролира харченето на тези пари?!
38
2
 
0
 
! Отговори
До СОФИЯНЕЦ преди 4 години
Ти не си софиянец,ясно си личи от поста ти.Само пришълец или чугунена глава може да напише това
37
0
 
8
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 4 години
Тези като за последно ще крадат страшно. Детската учителка, трябва да напълни касата на ГЕРБ, за последно. Въобще още дълго време ще се возим на стари трамвай и ще газим кал и ще се спъваме в нововъведенията по "ремонтираните "улици. Ще плащаме високи данъци хза да може детската учителка и нейните подчинени да се возят в нови служебни коли.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има да крадат.
35
1
 
4
 
! Отговори
Ние помним преди 4 години
До Анонимен 45Янчулев и Софиянски.
34
1
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Ще дойде Видовден! Горко им на гербесарите!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на София някога да има истински кмет. Отдавна не е имала такъв! А по-жалък от другарката Фандъкова не зная дали е имало!
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София има хора с по 5-10 апартамента. Редно е да плащат по- високи данъци, защото печелят от тях.Младите се стискат до 30-35 години и не раждат, а "торът на живота", както обичат да ги наричат богатите, трябва да се възпроизвежда.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак ще посъветвам кметицата да стимулира гражданското общество, което не са общинските съветници и кметове, а хората по кварталите като се среща директно с тях, защото във властта в повечето случаи попадат хора с болни амбиции, а редовите софиянци оцеляваме заработвайки хляба на семейството си някак си.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да те е страх да замръкнеш на софийска улица при тези коментари!Съжалявам кметицата! Куцо и сакато се изсипа в София.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селска чест.
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите ще бъдат пропилени и раздадени на свои фирми, без да се свърши нищо особено. Като слушам Фандъкова да говори за повечето пари за озеленяване, се сещам за озеленяването отсреща покрай Цариградско шосе. Всяка година идват едни "озеленители" и садят дървета през юли (когато няма шанс да се прихване каквото и да било). Посадените дървета изсъхват и на другата година упражнението се повтаря. Нямам средство да проверя, дали общината плаща за изсъхналите дървета, ама съм сигурен че плаща.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анунимен33И ти го ядеш постоянно ама още си "живо"
26
3
 
9
 
! Отговори
отЛиана смного любов преди 4 години
Как така не приема разделянето, като тя прави това разделяне. Вероятно цялата общинска администрация се върти около метрото. Какво става с районите, които нямат метро - те чакат най-после да се успокои тоя гигантски подвиг. През много райони не минава метро, значи не са важни и интересни. Най-интересно е, че вниманието се фокусира, като че ли по посока Перник и перничани, как те да дойдели в София, как да им доставим вода и т.н. А например защо няма канализация в столични райони?
25
3
 
7
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Заложете повече пари за северозападна София.Недейте да обслужвате едни и същи райони и хора.Разпределете социално слаби и етноси във всички райони на София.
24
4
 
4
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 4 години
Зле изглежда раковата...
23
3
 
4
 
! Отговори
Кой преди 4 години
Тая нема ли да се махне най-накрая, марио.нетка
22
4
 
8
 
! Отговори
Фандък преди 4 години
Въобще не управлява ефективно. От предложения Фандъкова не се интересува. Все пак Тиквата ББ командва.
21
11
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 4 години
Видя се кои са ***: освен БСП по традиция и ДБ и Борис Бонев. Радвам се, че гласувах за ГЕРБ!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болна е от кражби!