София 18-та в света по мръсен въздух днес

Най-лош е въздуха в жк "Васил Левски"
8 фев 2020 10:45, Нели Христова
33
София 18-та в света по мръсен въздух днес
Снимка: БГНЕС

София днес е в оранжевия сектор по замърсяване на въздуха, което означава, че има опасни вредни прахови частици.

Столицата ни днес е на 18-о място в световен мащаб по замърсяване на въздуха, показват данните от сайта airvisual.com, цитирани от БГНЕС.

Най-мръсен е въздухът тази сутрин в жк „Васил Левски”, който е в оранжевия сектор.

Днес градът с най-мръсен въздух в света е Делхи в Индия, следван от Дака в Бангладеш, на трето място е Лахор в Пакистан. Дубай в ОАЕ заема четвърто място по мръсен въздух, а петото място е за столицата на Монголия Уланбатор. Колката и Мумбай в Индия са на 6-то и 7-мо място по замърсяване на въздуха. Осмият град е Сараево в Босна и Херцеговина, Загреб в Хърватия е на 15-о място. В първите 15 попадат и три града от Полша – Вроцлав, Краков и Познан. Милано в Италия е с една позиция преди София по замърсяване на въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Столицата ни днес е на 18-о място в световен мащаб по замърсяване на въздуха,....."Гарантирано от ГЕРБ...
24
1
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
КЪВ ЧИСТ ВЪЗДУХ У СОФИЯ , БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА СОФИЯ , КАРА СТАРИ КОЛИ НА ДИЗЕЛ .....ВИЕ ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ ГОВОРИТЕ!ХОДЕТЕ НА СЕЛО !ТАМ У с.КРУШОВИЦА , ВЪЗДУХА Е ЧИСТ И МИРИШЕ НА "КОРдела" И ЧИСТ ОБОРСКИ ТОР!ЧИСТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДИЛИЯ!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай сиктир това на снимката Батман със самурайски меч на гърба ли е бе? Уж дроб било *** не прилича много.Тоя ако влезе в тоя вид в парламента Нинова ще избяга щото ще реши ше Тодор Живков е възкръснал и идва от Ада да и го върне за прехода тъпкано.
22
0
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Скаран си с най-елементарната аритметика. Ако имаш 6 единици от нещо си, колко процента са тези 6 единици от 600 (зимата) и колко процента са тези 6 единици от 36 (лятото).
21
4
 
0
 
! Отговори
До19 преди 4 години
ех тези въглищапо панелките се греят и с дърваа лятото и есента възхуха е мръсен само 1%така мислят наивниците като 19
20
1
 
4
 
! Отговори
браво преди 4 години
на заблудените офсе гласували пак отново за кака им фанфаруковада дишаме все пак чист въздухи да стъпваме по счупени и разклатени плочки по центъра със усвоени парици по ЕС програмкии да не забравят пак да изберат бай им Буда от партия ГепП когато въведат плаващия курс към еврото
19
2
 
2
 
! Отговори
богаташ преди 4 години
Ха нема а си возим я дупето с джипо че съм замърсявал и кво че ги праим тез пари ако одим с грацкио
18
4
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Хайде стига с тази криворазбрана грижа за чистотата на въздуха, отвличаща вниманието от замърсителя. Делът на транспорта в случая е под 1% в това замърсяване, а делът на печките е над 92%.
17
2
 
9
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Интересно на кое мяста е била София, когато Кремиковци , комбинатите за цветни метали, хартия, кожи, ТЕЦ овете на въглища и леярните ва ЖПЗ и В.Коларов, Завод 10 и завода за автомобилни гуми бълваха парфюми?
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как в кв. Христо Ботев да горят какво ли не и в съседният кв. Васил Левски въздухът да е чист.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8И какво, ако софиянецът слезе от колата, щом хъхрешкият гнусник . хелекторат на т.нар. "кмет" - тъпче в кюмбето всичко, което може да гори? Последният път като пуснаха "зелен билет" - пътувах в един автобус - и докато шофиорът обясняваше на поредната пътничка за "зеленият билет", точно три вонящи талиги, натоварени с всякакви боядисани дървении за огрев, препускаха по главния булевард към гнусняшкото свърталище !!! Е, каква файда от зеленият билет?
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София 18-та в света по мръсен въздух но на първо по *** заспал народ и лицемерни еко хрантутници които са готови майка си и баща си да продадат за шепа джендърски пари.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на кое място сме по залесяване? Защото ако няма дървета, как ще се чисти атмосферата?!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Parva po bednost kurupzia ubiistva mutrii hassrtni milioneri dalaveri i ne sa na 18 mesto a moje bi na 5 stiga laji propaganti lotariite sabraneni tv reklami i kasinata na vs kra4ka ujas e
11
4
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Е кой направи София "селско гето"??? Роднините ти.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е на дамата с токчетата от фотото дали и пука (за)нещо?
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София е едно селско и мръсно гето.................................................в провинцията се живее 100 пъти по-добре!!!
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е софиянецът и "софиянецът" малко да слезнат от автомобилите. Хора, има метро, автобуси, лято идва - велоалеи, може и пеша да се ходи, полезно е. Това е щуротия всеки до тоалетната тръгнал с кола. Променете си мисленето малко. Стига с тая криворазбрана първенющина.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес градът с най-мръсен въздух в света е Делхи в Индия, следван от Дака в Бангладеш, на трето място е Лахор в Пакистан.Сиреч колкото повече роми има в един грат толкова е по-мръсен въздухът му.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това някакъва черна Goth пеперуда ли е?