Как се е стигнало до трагичния инцидент в Люлин?

На местопроизшествието е останала играчка, която детето е носило
Обновена: 9 апр 2021 18:17 | 9 апр 2021 18:15, Анисия Иванова
50

Тежък инцидент с жертва в столичния квартал Люлин. 2-годишно дете и неговата баба бяха блъснати от камион за смет. 62-годишната жена е починала, детето е в "Пирогов" с наранявания, но в стабилно състояние.

Малко преди обяд камион за сметопочистване блъска пред жилищен блок 62-годишна жена и нейното 2-годишно внуче. На място са пристигнали две линейки на спешна помощ.

Още по темата

"Боклукчийският камион се е движил от тази улица по посока боклукчийските кофи, според нас погледът на шофьора е бил насочен към боклукчийските кофи и не е видял идващите отляво жена с дете", коментира градският прокурор Илияна Кирилова.

"Камионът се е движил напред и, завивайки надясно, не е възприел пресичащите жена и дете, при което е последвал ударът. Единият крак на жената е затиснат под тежкото превозно средство. Налага се специална техника да повдигне камиона, за да бъде извадена жената. Тя е с животозастрашаваща разкъсна рана на крака. Бързо е откарана с линейка в "Пирогов", посочи началникът на отдел "Разследване" към СДВР Стойчо Цветков.  

Жената е приета в болница без жизнени показатели и травми, несъвместими с живота.

"Тя го е държала за ръката очевидно, на местопроизшествието се вижда детска играчка, която детето е носило, шапката и малко сакче. И жената, и детето са попаднали под предна лява гума", съобщи Кирилова.

Шофьорът е тестван за алкохол, отрицателна проба. Детето е с повърхностни рани на главата и крака. Те са обработени и остава за наблюдение в болницата.

"Детето е било от лявата страна на бабата, вървейки, така че тя е поела първоначалния удар, но това ще го кажат експертите", поясни Цветков.

Шофьорът на камиона е около 60-годишен. Пробите му за алкохол са отрицателни. Той е в шок, прегледан е от медицински екип на място и му е поставено успокоително лекарство.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
8
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
какво толкова е станало!?!?!??
18
7
 
41
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Да бе той пешеходеца винаги е предимство, някой даже си пресичат Цариградско, че не им се слиза по стълбите.Аз съм и шофьор, и колело карам, и съм пешеходец и се оглеждам по 2пъти на зебра.Тая тръгнала С ВНУЧЕ да пресича и не видяла камион.Нали ги гледам как зяпат телефона и ходят като зомбита.Поне за детето да мисли, като не пази себе си.Не съдете водача,че на всеки може да се случи.
17
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка! Долу ГЕРБ!
16
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Тюфлека от Банкя 12 г държавата замяза на коччинЪ !!
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си зле пиянко това ,че твойта бивша тъща не става си е само твой проблем! Прави се на интересен във Фейсбука!
14
21
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Дете на баба не се дава. От личен опит го казвам. И ние с бившата така дадохме щерката на бабата за лятото да я гледа, та дъртата си решавала судоку, а детето се качило на оградата, пада и си чупи ръката
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това детенце ще се травмираа за цял живот!
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом специална техника е вдигала камиона, за да извадят жената, смятай колко време е минало... А вие боклуджийски камион да дава мигач виждали ли сте? Аз не съм.
11
1
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Няма да условна "колата убиец" е общински казанджийски камиони не джип в стил 100бона и горе.
10
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо този камион се движи през деня?
9
7
 
24
 
! Отговори
Ай преди 3 години
До Вуйчо Ваньо Пешеходците са с предимство на кръстовище, вуйче. Отиди и разгледай местопроизшествието, виновен си е шофьорът, че не е гледал, но най-виновни са от общината, че от коли паркирани навсякъде не може да се ходи по тротоара и никъде няма видимост по кръстовищата.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много нелепо, бог да е прости жената и добре, че детето не е пострдало по-сериозно ! Шофьора и с вина и без най-много ще вземе условна. Все пак сме в България !
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майко мила какви глупости чета , как ще блъснеш жената бе клаксон нямаш ли на тези казанджииски камиони всичко им е неизправно мигачите им светят едва едва а извинявайте много ама който е карал камион знае ,че отгоре се вижда прекрасно!
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как се стигна до 12години с премиер един просст пУжарникар?!?!Ами по същият начин както и до инцидента в Люлин.Просст българин каква друга да я свърши освен такава.....
5
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабата, мир на душата и, не е била нещо в ред. Как е възможно да се завре в тоя голем камион, който се вижда и чува от 30-40 метра? Кой знае за какво е "мислила". Я за готвене, я зя промоциите във някоя верига... Пази Боже! Жалко за всички.
4
3
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Петьо до вуйчо преди 3 години
Ваньо Абе наборе ,адаш къде са обаждаш ама аргументирай се малко стига с тези клишета само да си леем злобата без аргументи без алтернатива затова сме нна това дередже и нивга нема се оправим вуйчо!
3
8
 
45
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
На десен завой тя му влиза отляво, и сега шофьора виновен, че е гледал по посока на движението на камиона, че камиона му е висок, главата му гледа от почти 3м. височина и че не е предвидил, че жена, която той оптически няма как да види е решила да пресича с внучето си без да види този малък,тих и бързодвижещ се камион.Лека и пръст на жената.Детето ще се оправи слава богу.А горкия шофьор си губи работата, пари за адвокати и затвор, щото нали знаетедвижение с несъобразена скорост.
2
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази идьотска формулировка "травми, несъвместими с живота", я чух за първи път по путинските телевизии и лакеите на Винету не закъсняха да я пренесат на наша почва.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние се страхуваме да живеем заради ковид ...като може всичко да те убие във всеки един момент.