Шествие против войната в София: Не на рашизма

Протестиращите хвърляха червена боя по Руското посолство
Обновена: 9 май 2022 22:34 | 9 май 2022 20:09, Красимир Ангелов
519

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани, носещи европейския, българския и украинския флаг, се включиха в Деня на Европа в поход за свобода и мир "Не на рашизма" по централните улици на София тази вечер.

Шествието тръгна от пл. "Независимост" и се насочи към сградата на Руското посолство.

Първите две редици граждани носят дълги ленти от син и жълт плат, символизиращи украинския флаг. Хората се обявяват срещу "руския фашизъм" и изискват категорична позиция от всички партии в правителството и от президента Румен Радев в подкрепа на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България.

Преди началото на похода събралите се скандираха "Оставка" и "Тук не е Москва" пред сградата на Президентството и поискаха отзоваването на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

След като стигнаха до руското посолство, протестиращи срещу войната в Украйна хвърляха червена боя и детски играчки срещу сградата. От посолството пък "отговориха" със съветски шлагери по високоговорителите.

На място има много полиция и жандармерия.

Вижте още от шествието в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Още за шествието вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Когато през 80-те години в Украйна имаше над 1000 ядрени бойни глави коя западна страна я нападна?Явно не ни казват цялата истина за тази война.Когато имаше ГДР и ГФР нали пак никой никого не нападна?
275
1
 
5
 
! Отговори
до 310 преди 2 години
Славата е нещо което другите трябва да го оценят!А да си викаш сам на себе си слава-на това психиатрите му казват мания!Ако на някоя страна трябва да кажа слава-това е на Швейцария,защото 800 години не е водила никаква война!И Русия и САЩ съвсем не са такива страни!И двете на всеки 10 години водят едни такива войни от които само могат да се срамуват!
274
5
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не знам каво ще стане,но е добре наистина да не се купува руски петрол.Спомням си колко струваше дизела когато си купих първата кола-52 стотинки. Сега е 6 пъти по скъп!Руснаците не са търговци,а изнудвачи!Кой би влязъл в магазин дето търговецът е вдигнал цените 6 пъти?
273
7
 
5
 
! Отговори
309-ти преди 2 години
От войната не печели никой! Руснаците трябва да осъзнаят,че са изпратили войниците им да воюват с техника от музея-Т72,Т80 и Т90!Затова украинците ги избиват все едно,че мухи с мухобойка трепят!Ето това е престъпление срещу собственият народ-да изпратиш армията нарочно да бъде избита!Режимът на Путин се държи на страха в който живее цяла Русия!
272
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не знам защо осъждате шествие против войната?" ---- Това НЕ Е шествие против войната, а нацистко-украинско мероприятие, целящо вкарването на България в една чужда война. Спрете се с тези елементарни copoсоидни похвати и накрая станете българи!
271
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо осъждате шествие против войната? Вие ЗА войната ли сте? Спомням си как през 70-те и 80-те години на миналият век в много западни страни имаше разположени американски ядрени ракети със среден обсег. Западняците тогава най редовно протестираха против разполагането им.След което САЩ се разбраха със СССР и ги махнаха.Тогава гражданите на западна Европа са постъпили правилно,както и сега нашите граждани постъпват.Некадърните политици водят войни,защото не умеят да водят преговори!
270
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците тук искат да подпалят война в България след, което ще се изнесат в посока Германия или Франция. Тези бои пред руското посолство естествено няма да спрат войната, а целят настройването на Русия срещу България. В този ред на мисли, ако ние сме истинска държава трябва да започне процес на екстрадиция на украинците участвали в този митинг и агресии.
269
0
 
7
 
! Отговори
Учител по Български преди 2 години
Сайта с най - много правописни грешки ... много слабо ...
268
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на украинизма! Омръзнаха ни тези нагли хора. Тук не са само от районите с бомбандировки. Тук са хора на безплатен за тях, но не и за нас, курорт. СТИГА вече. Не виждате ли, че в протеста 70 % са украинци, че и техните деца. Да не се окаже, че Путин има право да воюва с тях
267
1
 
6
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
Войната е между слугите на Лукавия/Антихриста и божиите чада. Всичко останало е лишено от съдържание. *** винаги ще има. Най-лесно в живота е да си ***. Да ходиш със силните на деня. Да им служиш и те да те презират. Да риташ в топките падналите на земята, слабите. Да ги тъпчеш./////Всичко може да се промени. Да започнем със свалянето на майцепродавците от правителството. Да продължим с майцепродавците от Народно събрание. От утре стартират всенародните протести. Имаме ли топки?
266
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие като "журналисти", а също и малко останалите ви copoсоидни тpoлове сте напълно деградирани като личности. "Рашизъм" - вие сте уникални тъпaнapи, без нормално образование и грамотност.
265
2
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А защо няма информация колко хиляди или десетки хиляди са участвали в акциаята. Обикновени това е първото което собщават?
264
8
 
4
 
! Отговори
азъ преди 2 години
В Украина фашисти няма. В Украина живет свободни хора. От развитието на войната в Украйна виждам, че национал-социалистите и фашистите от ВСВ, в сравнение с рашистите са като невинни дечица. Зверствата, които рашистите вршат в окупираните украински земи са отвратителни и абсолютно несъвместими със нормите на съвревенната цивилизация. Рашистите са варвари и убийци и трябва да бъдат спряни. После международен съд и принудително лечение. Бог да дава сила на украинците. Слава Украина! Героям Слав
263
5
 
9
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 2 години
През 2017 година ,ден преди 3 март, украинските нацисти оскверняват паметника Шипка в Болград и се гаврят нашето знаме.В Одеса палят живи българи.Масово скандират: "Болгари -чемодан -вокзал-София!".Факт.Сега е момента истинските българи да кажат:"Укри-чемодан-вокзал-Киев!"Колкото по-скоро изринем тези над 100 000 нацисти от страната ни ,толкова по-добре за българите.Украинската мафия вече е тук и проблемите тепърва предстоят.Факт.
262
17
 
6
 
! Отговори
азъ преди 2 години
Възхищавам се на силата и достойнството на украинския народ. Изправиха се срещу Злото и отстояват всеки метър украинска земя. Този народ има право на свобода и независимост, има право да избере начина си на живот. Злото трябва да загуби тази война и да не си помисли за следваща. Защото от изявленията на политици от ИЗ става ясно, че ще възстановяват "руския свят", под което подразбират руската империя, независимо, че народите от бившия СССР не желаят да са част от руския свят. Бог да ни пази
261
8
 
14
 
! Отговори
Приятел преди 2 години
С нетърпение чакам руснаците да изтребят фашистите в нацистка Укрия!Само милосърдието на Путин е причина тази гнусна бърлога на бандеровците още да съществува.За сега.Време е Русия да възстанови границите си от 1954година ,когато пияния Хрушчов подарява на тези варвари цяла държава.Вижте какви ги вършат тези навлеци по нашето море , и ще разберете колко много съм прав.
260
10
 
16
 
! Отговори
справедлив преди 2 години
Кога станахме украинска колония?ТУК НЕ Е УКРИНА-СТРАНА НА ФАШИСТИ И НАЦИСТИ!ВЪН БАНДЕРОВЦИТЕ ОТ СТРАНАТА НИ!УСМЪРДЯХА И СЪСИПАХА КУРОРТИТЕ НИ!
259
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блажени ли са невежите?
258
5
 
22
 
! Отговори
А преди 2 години
В Украйна развяваха ли се Български знамена.? Да вървят в Украйна да си веят жълтия байряк.
257
4
 
12
 
! Отговори
Fena преди 2 години
Само не знам - тия всички дали се къпят?