Бонев: Ще се обжалва махането на Бранчевски

Кметът на район "Илинден" бе отстранен с решение на ОИК
22 юни 2024 13:58, Александър Попов
32
Бонев: Ще се обжалва махането на Бранчевски
Снимка: БГНЕС

Решението на Общинската избирателна комисия, с което Емил Бранчевски, кмет на район "Илинден", беше отстранен от поста си, ще бъде обжалвано и вярваме, че в крайна сметка ще бъде отменено, сочи позиция на „Спаси София“.

Според Борис Бонев това се случва след липса на достатъчно събрани данни за значимите факти и след откровени престъпни действия, целящи да подменят вота на гражданите на район "Илинден".

"В безсилието си и заради невъзможността си да приеме загубата на почти всички райони в Северна София, партия ГЕРБ и нейните скрити партньори прибегнаха до откровени престъпни действия за отстраняването на избрания от мнозинството кмет", пише Борис Бонев.

Той отново припомня, че според Бранчевски, без негово знание и съгласие, и чрез злоупотреба с неговите данни е регистрирана фирма във Великобритания, което сега се използва като основание за отстраняването.

Още по темата

"Общинската избирателна комисия от своя страна не се съобрази с факта, че са започнати процедури пред британските институции и българската прокуратура за установяване на извършителите и за заличаване на фалшифицираните вписвания. ОИК не даде на д-р Бранчевски и възможност да се запознае с преписката и да получи правото на справедлив процес", пише още Борис Бонев.

Според него, цялото "упражнение" с кмета на район "Илинден" е организирано мероприятие, съчетаващо партийно организирани протести, фалшиви доноси, удобно мълчание на редица органи и накрая услужливо решение на ОИК без да даде каквото и да е право на защита и при погазване на елементарни принципи на правовата държава.

"Знаем, че Емил Бранчевски е първата, но не и последната жертва на саморазправата на тези, които доскоро управляваха София като личен вилает и които в безсилието си не се свенят да използват престъпления и да отстраняват законно избрани публични личности в скалъпени процеси без никакви процесуални правила", е записано още в позицията на „Спаси София“.

Вчера Софийската ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район „Илинден“ Емил Бранчевски.

Според мотивите на избирателната комисия има доказателства, че Бранчевски има участие като директор и собственик в регистрирано на 15 февруари 2024 г. и вписано на 18 февруари 2024 г. търговско дружество Clinic For Medical Services Branchevski – Kolev LTD ("Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" ООД) на територията на Великобритания. Това обстоятелство е в пряк разрез с нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, пишат от ОИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Емил Бранчевски
Още от София
Терзиев: Обещахме и почистихме гробищата в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 6 дни
Това момченце така и не разбра, че София е твръде голям залък за него. Ще се задави много здраво и скоро ще бъде забравен като кмет и политик. Лошото е, че ще направи много поразии.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БОНЕВ ОСТАВКА ТВОЯТА И РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЦЯЛАТА ТИ МАРГИНАЛНА ГРУПИЧКА ОСТАВКА ЗЛОБИ
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не може, да имаш фирма и да бъдеш кмет. Това може само при престъпното управление на столицата, на Терзиев СС.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бранчевски така и не се появи като кмет на работа в район Илинден. Хората не мижеха с месеци да го открият на работа, даже и не благоволи да остави заместници.
17
1
 
12
 
! Отговори
Омраза, извира от Бо преди 6 дни
Неистова омраза извира от Борис Бонев! Това момче, явно не само не е расло, заобиколено от любов и грижа, но и сега не я намира! Може би, ако започне да разсъждава по-добронамерено и при него ще кацне птичето на щастието!
16
1
 
11
 
! Отговори
Майора преди 6 дни
Ало мис Бони , що не си гледаш прайда , ами се занимаваш с други неща! Ами вие признавате ли нещо , има решение на ВАС , вие казвате че обжалвате , кмета ви има участие във фирма във Великобритания , вие пак искате да обжалвате! Че засрамете се безбожници , не стига че *** Задушница определихте прайда ами не спазвате и законите! Оставка!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Целият съюз на амбриажите ще обжалват колективно даже и Хекимяна ще ги подкрепи.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мис Бони не е ли на прайда?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Този Бранчевски, откакто е кмет не е идвал нито ден на работа, хора от квартала правиха подписки и блокираха кръстовища срещу него.
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А терзиева кога ще я махат
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не чак толкова младият содомит Мис Бони пак е препърдел обществената сфера. Тия ам бре ажи до него няма и да ги коментирам даже.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисчо, направо ни изумяваш какви работи те вълнуват днес. Ние си мислехме, че изцяло си погълнат от мислите за днешният Прайд.
9
4
 
21
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 седмица
Честит прайд Мис Бони
8
3
 
17
 
! Отговори
Оставка и преди 1 седмица
Марш!
7
12
 
3
 
! Отговори
До Нане преди 1 седмица
Ами то синковецът ти, който дойде от павликенските села преди 5 години, гласува в София бе, селяндурник! Ти него ли мразиш идиoтинo?
6
3
 
18
 
! Отговори
ЕОД преди 1 седмица
Тая Бонев - на всяка манджа мерудия? Да вземем да я избереб за пезидент?
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия направо са за затвора, подали са фалшиви данни при изборите. Въпросът е женския или в мъжкия затвор да ги сложат?
4
3
 
25
 
! Отговори
Ужасен преди 1 седмица
Тоя розовите са отвратителни. Не мога да си представя как е възможно да има хора които гласуват за тях.
3
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Герберите нямат свян, регистрират фирма с фалшиви документи на действащ кмет. Така буквално всейи на публична длъжност в бг мохат да му думнат позицията.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нарушиха законите с Патриарха и Витошка, сега кмет се оказва че си върти частен бизнес. Тия от Смyчи София се оказаха много бандитска организация.