Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо

Ким Чен Ун и руският президент са подписали пакт за действия при война
1 юли 2024 19:30, Петър Бойчев
97
Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо
Снимка БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун наскоро подписаха споразумение за стратегическо партньорство, което означава, че страните им ще си помагат взаимно в случай на война. Както съобщава Politico, това споразумение ще задълбочи допълнително сътрудничеството между двете страни.

„Ако Пхенян някога реши да изпрати свои войски да се бият за Русия в Украйна, тогава те ще бъдат използвани като пушечно месо“, каза генерал Пат Райдър, прессекретар на Пентагона, и продължи: "Ако бях в ръководството на военния персонал на Северна Корея, определено щях да поставя под съмнение изпращането на войници за незаконната война срещу Украйна. Вече видяхме какви загуби имаха руските войски в този конфликт."

Една от най-важните стратегии, използвани от Русия по време на войната в Украйна, е да разчита на големия брой войници, с които разполага, които използва, за да смаже украинската съпротива. Въпреки факта, че Русия претърпя големи загуби от началото на нахлуването, тя е в състояние да изведе нови сили на фронта относително бързо, пише Труд.

Според пакта, подписан от Путин и Ким Чен Ун, в случай че техните страни са мишена на чужда инвазия, другата страна ще предостави военна и всякаква друга помощ и то - незабавно.

В пакта не се споменава настоящият конфликт и има признаци, че Северна Корея може да изпрати свои войски в Украйна. Въпреки това, както съобщава Ройтерс, властите в Пхенян планират да изпратят инженерна военна част, която да участва във възстановяването на разрушените градове на територията под руски контрол. Южнокорейският телевизионен канал Chosun съобщи, че инженерното звено ще бъде съставено предимно от работници, които искат да печелят пари в чужбина, за да помогнат на семействата си в Северна Корея.

Според по-ранни оценки на Пентагона Пхенян е изпратил на Русия голямо количество оръжия, предимно артилерийски ракети и балистични ракети от 2023 г. През февруари тази година украинските власти обявиха, че са възстановили най-малко 20 балистични ракети, които Русия използва в една от масовите атаки срещу инфраструктурни цели.

Washington Post съобщи, че миналата есен Северна Корея е изпратила повече от 11 000 контейнера с боеприпаси в Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
А ПОЛИТИКО ПРЕДСТАВЯ НА ПАЗАРА НОВИЯТ ХИТ ОТ АФРИКА - КАШЕР РАГУ ОТ ЕТИОПЦИ ЗА КАНИБАЛИТЕ КРАЙ ТИБЪР!!!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Путин ще направи добро на севернокорейците. Те масово ще се предават в украински плен, белким малко поживеят в бяла държава, не диктаторска.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това го знаехме, още когато Путин тръгна при Кимченцето бяло, дето цял си играло (с оная си работа).
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да бе, руснаците хвърляли в месомелачки войниците и търпели 10 пъти по-големи загуби от украйнците. Тия приказки от 1001 нощ вече не вървят.
85
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 ден
Американците ползват украинци, скоро и всички източноевропейски народи за пушечно месо, вие сте се закъхарили за северно корейците ;)
84
1
 
3
 
! Отговори
Дядката преди 1 ден
За сега само САЩ използват украинците за пушечно месо срещу Русия!Слава Богу , замисления пъклен план да изтласкат живеещите руснаци от Донбас в Русия не успя , Путин ги изпревари и ще ги пердаши и ще ги пердаши за назидание на Запада !
83
1
 
4
 
! Отговори
въпрос: преди 1 ден
Политико нещо некога досега познал ли е за Русия?
82
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 ден
Америка използва украинците, що пък Путин на не използва севернокорейците?Въпреки че "новината" е фалшивка, естествено..
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ами няма само укрите да са пушечно мусо
80
1
 
5
 
! Отговори
Анти тяло преди 1 ден
Политико, моля кажете числата от тотото? Спешно ми е!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Какво е това политико че да разкрива каквото и да е било. Вестник за фейк нюз или за дезинформация.
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ЗАПОМНЕТЕ ОНОВА ИНТЕРВЮ- Путин-..тия дни мои войници обкражиха украински войници и им казаха "ПРЕДАЙТЕ СЕ", ТЕ НЕ СЕ предадоха и бяха убити- това направи Сталин на 8.9.1949г- навлиза в БГ, България попада в ръцете на *** и натам го знаем...и сега ако татко Путин застане пред границите ни- и каже предайте се и няма никой да загине- ние какво ще правим- предаваме се и ставаме най после Рашистанска република или какво....
77
5
 
2
 
! Отговори
преди 1 ден
Не може да е вярно! Какво пушечно месо от северникорейци, които са само кожа и кости?
76
0
 
2
 
! Отговори
Малко история преди 1 ден
2010 САЩ и Южна Корея провеждат учения за борба с подводници, едно от най-големите в света. ВМС на КНДР имат една от най-многобройните подводни флотилии. В 21 часа избухва експлозия до корветата Чеонан, корабът се с чупи на две и потъва. От 104 моряка, 46 загиват. Първо се счита за торпедо и корабът е отвърнал на огъня. По-късно МО заявява, че няма никакви признаци за намеса на Северна Корея. Чеонан е работел с активния си сонар, а стрелбата му по ято птици, идентифицирани погрешно за вражески кораб.
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Какво се кани Путин да направи - Точно пък "Политико" ще знае. А относно големите загуби на руснаците - В Русия няма мобилизация. Украинците масово ги пребиват и ги ловят по улици, магазини, автоб. спирки... Навсякъде. Жените им, а не Путин снима и качват в нета клипове. Ловят ги като *** ги бият и ги пращат под руските бомби (щото не са роби), и въпреки това (според укр. ген. щаб) руснаците имат двойно превъзходство войници. Е? Как да вярваме? Изходът е да направим и ние като французите. Да
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
политико разкрило...бахахахахаххахахахаххахахахахххахахааххаха! Няма начин да не е от тайните на либерастията, които те са решили да разкрият с нас простосмъртните. Упадъка на либерастичните т.нар. медии явно не е стигнал дъното, може още.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На корейците им трябва боен опит, какво по-добро място от Украйна? Путин ще им даде да се развиват в някой участък от 100км, и те за да докажат верността си пред Ким, ще дадат всичко от себе си за бърз и решителен напредък. Украинците ще отблъснат първите 2-3 вълни, но силите няма да им стигнат за повече, предполагам. Макрон заяви, че не може да допусне пробив, но тъй като вече не е легитимен и премиерът ще е от друга партия, няма да може да стори нищо. Това се отнася и за другите евроатлантици.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ами то и НАТО използва украинците за пушечно месо, но не виждам някой да се е разплакал особено, дори напротив, американски сенатори цинично го казват в ефир, че войната в Украйна им излиза много евтино защото не умирали американци. Сега стратезите на Пентагона се чудят как да включат източна европа във войната, май вече са го измислили - Ф16 да излитат от румънски и полски летища и те да станат легитимни цели. Докато американците "пазят" румънска територия, румънската армия трябва да иде в Одес
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Минус за долния путин...
70
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
путин наистина е велик управник - не само че ще ликвидира рашка ами покрай нея, ще унищожи и колкото се може севернокорейци. Това никой друг управник не го е постигал.