Васил Терзиев: Ядосаха ме много неща, затова и реакцията беше по-остра от обикновено

Той коментира смяната на на управлението на 6 общински дружества
13 юли 2024 11:00, Нели Христова
45
Васил Терзиев: Ядосаха ме много неща, затова и реакцията беше по-остра от обикновено
Снимка: БГНЕС

Ядосаха ме много неща, затова и реакцията беше по-остра от обикновено. Това заяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев за смяната на на управлението на 6 общински дружества.

"Всички тези дружества - "Топлофикация София", "Център за градска мобилност", "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и "Софинвест",  те имат отношение към качеството на живот на всички софиянци. И какво се случва с тези няколко милиарда на година, които минават през тези дружества? Дали те се инвестират по предназначение е много важно за нас", обясни кметът.

"Едната група - Карлос Контрера и други защитници на доклада промъкват, че сме били за запазване на текущите ръководства. Не е вярно. Това, за което се борим е в рамките на следващите 3-4 месеца да има прозрачни, честни конкурси, в които всеки един, който се интересува как са направени условията, да има пълна убеденост, че не са нагласени".

"Ние се борим да няма нагласени конкурси. Искаме най-добрите хора, независимо от политическа партия или безпартийни, да бъдат надзор и управляващи на тези дружества, през които минават милиарди на година", заяви Терзиев.

"Другата група казва: "Не, ще ги сменим на тъмно". Водим дебати за 2400 лв. доклад. Трябва 46 човека от общинския съвет да гласуват "за", за да мине. С 31 гласа минават тъмни назначения на хората, които ще управляват "временно" няколко милиарда ресурси и още няколко пъти по толкова активи. И временните, те стават постоянни, защото в онзи доклад една малка подробност е, че няма никакъв ангажимент за срок".

Новото "икономическо мнозинство" в Столичния общински съвет смени 19 души (от общо 26) в бордовете на шестте най-важни фирми. Всички те бяха с изтекъл мандат и от ПП-ДБ-СС внесоха доклад за провеждането на конкурси по нови правила. Подобен доклад имаше и Диана Тонова от БСП.

Драмите и скандалите за постовете обаче започнаха в сряда, когато се разбра за изненадващия контрадоклад на Карлос Контрера от ВМРО, Красимир Гълъбов и Севделина Петрова. С него те предложиха сегашните правила за избор на ръководители да останат, а до конкурса да се сменят членовете на бордовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от София
Как се избират шефовете на общински дружества в столицата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В град София няма повече истински софиянци а мнозинство от 3елендypи синковци на ДС, БКП и русофиляци, довлекли се от паланките!
34
1
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 седмици
Туриха му на шивачо (терзията) стружки у вазелино и 'зе да *** на умрело :))).
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проблемът на голяма част от хората по света е че не ги уважаваш въпреки че безпорно не са нито умни нито свестни.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Факт е има някои подобрения, примерно днес в моя квартал работят от зелени системи.
31
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
Васко, един син попитал баща си какво е да си дипломат? - дипломат е човек който вместо да вдига глас вдига вежди....
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ревльо.
29
2
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 седмици
НЕ Е КЬОРАВ !!! ОЧИЛАТА СА МУ ИМИДЖОВА ДЕКОРАЦИЯ ---" ЯЯЯ КОЛКО СЪМ ИНТЕЛИЖЕНТЪН " !!!!!!!!????????
28
2
 
5
 
! Отговори
Габи преди 3 седмици
Губенето на време за среща и излагация с някого от накъде е поредното доказателство, че мястото на Терзиев не е в кметския стол, а в детската градина да продължава детските си игри. Тези дни се хвалеше за Посещения в Кремиковзи, където били отремонтирани тротоарите. Всеки който се предвижва от жилищния комплекс към парка върви по улиците защото тротоарите не се забелязват и почти не съществуват.
27
5
 
12
 
! Отговори
Импийчмънт преди 3 седмици
Най слабият и не можещ кмет, изпревари дори Янчулев и вече е първи в класацията
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Ушото ПАК нещо му пречи да работи.
25
6
 
12
 
! Отговори
Пълен не кадърник преди 3 седмици
*** омитай се, нищо не става от теб, лекувай си болните дс богаташки амбиции вкъши или във фирмата ти, общината не ти е подарена фирма
24
5
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 3 седмици
Не, не си гласувал за него. Ти си трроляк, като половината коментатори в тоя пробит сайт, създаден, за да обслужва интересите на мафията.
23
5
 
8
 
! Отговори
MR Buch преди 3 седмици
Този ми счупи ***. Съжарявам че гласувах за него, такова нищоправене нямаше от много време в София. Некадърен, явно и мързерлив, но за сметка на това много приказлив
22
5
 
10
 
! Отговори
Всички преди 3 седмици
...ти верваме Васе, че ти трябват 3-4 месеца, за да назначиш само свои хора! Че всички в СОС са срещу тебе , нищо ли не ти говори? И ядовете си ги остави за в къщи ,там си за да търсиш консесус и работа да вършиш!
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най слабия кмет на София от 30 г.,но софиянци си го избраха ,внука на генерал Терзиев член на Политбюро на БКП
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Софиянци нямат нищо общо с избора на Терзиев. Дори съдът каза, че изборите са незаконни
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В тролей 7 всеки ден е 40 градуса и хората умират от задух! Браво на Терзиев
18
4
 
4
 
! Отговори
Te преди 3 седмици
НЯКЪВ КОРОМИРАМ И ДАВАН НА СЪД ЛИЦЕТО БОРШУШ КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА С РАЗНИ ДАЛАВЕРИ И ВСЯВА РАЗДОРИ В ОБЩИНАТА
17
6
 
12
 
! Отговори
Габи преди 3 седмици
При последните местни избори софиянци показаха, че са най-немислещите и нерасъждаващи същества. Никой разумен човек с малко акъл в главата не би гласувал за такива самохвалковзи, лъжци и бездарни натегачи като Терзиев и"спасителя на София. "Без да слушаш манипулативните им бъртвежи, само като погледнеш физиономиите им можеш да разбереш, че не стават и за *** за зеле.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В основата на българското нещастие, е невъзможността на населението да оцени и разпознае добрите и можещите. И това се доказва с десетилетия отново и отново. Терзиев е без сянка съмнение от добрите, но кел файда, когато е заобиколен от хиени.