"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия

Втора в класацията е Будапеща
6 авг 2024 11:00, Стела Стоянова
126
"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия
Снимка БГНЕС

Проучване показва, че София е най-добрият град за живеене след пенсиониране, пише "Форбс", цитиран от БНР.

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира изданието. И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред които средната цена на живота, необходимите спестявания и много други подробности.

За целта си Moneypenny е сравнила 50-те най-населени градове в Европейския съюз, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъп до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др.

Така на първо място в класацията за най-добро място за живеене след пенсиониране се оказва столицата на България София, посочва "Форбс".

Средната възраст за пенсиониране в София е по-ниска от другите градове в класацията. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето – минималните необходими за комфортен живот са 148 590 евро, като в други градове тази сума е двойна, че и повече, посочва изданието. Разбира се, класацията е ориентирана към европейските пенсионери и европейското ниво на доходи.

На второ място в класацията е Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Аман от преди 4 седмици
Пропаганда! Няма кой да ви работи, нали?!
122
1
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 1 месец
До Анонимен,българските пенсионери са по Малдивите,по Карибите,по Бахамите и т.н.,за тях 150 000 са джобни пари,няма и една месечна пенсия
121
1
 
2
 
! Отговори
148 590 евро преди 1 месец
148 590 евро
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 114. В Париж тревните площи в центъра и около Елисейския дворец са доста повече, но това не го прави добър град за живеене на пенсионери.
119
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Щом ФОРБС са го казали, значи е така ...
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ъ /113/ Не си прочел внимателно. Става въпрос за спестявания в размер на 148 590 евро, които пенсионерът "да разтегли във времето" - тоест, толкова пари ще му стигнат за целия му пенсионерски живот в София, ако ги разпредели равномерно.
117
2
 
8
 
! Отговори
Цирк преди 1 месец
Това е най-нелепият виц пускан в интернет. :D
116
6
 
8
 
! Отговори
333 преди 1 месец
София е прекрасен град. Пълен със зеленина, хубави тихи заведения, невероятни исторически забележителности, приличен транспорт, десетки паркове в които през лятото има сцени с културни събития, театри, нощен живот и още и още. Всичко това е на прилични цени. Съветвам хейтърите от долните коментари, да се научат да виждат хубавите неща с които София е пълна, а не само проблемите.
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая шахта София?!?! Хахаха - успяха да ме разсмеят , коне и каруци кръстосват булеварди , магарешки тръни никнат по разбитите тротоари , оплюскани панелки , прилича на град гробница тцтц тея от Форбс изгубиха репутация , определено
114
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека недоволните балъци си мрънкат докато ние адекватните си живеем екстра в софия. Има си недостатъци, но като за голям град е екстра, със сигурност е в пъти по безопасен и спокоен от повечето на запад, а това са имаш толкова голяма площ паркове около центъра, никъде го няма.
113
4
 
9
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Глупости,глупости,и пак глупости.Кои са тези пенсионери,които могат да извадят 150К за година луксозен живот?!Ами те въобще няма да дойдат в София.Тъ-п-ашки писаници.
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София е най добра за живота след смъртта :) Прижеве има и по хубави места за живот и по евтини .
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бг смешки 2 Много е смешно когато точно по време на някакъв комунизъм се говори за някакви ултра десни... Къде е комунизмът къде е дясното? Знаеш ли изобщо? В Британия имат комунистическо правителство и говорят, че някакви крайно десни протестирали срещу тях. Имам чувството че на всички които не са комунисти ги обявяват за крайно десни.
110
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подобна глупост може да напише само човек койтоникога не е живял в София.Аз платих милиони за имот в чужбина за да избягам от тая клУака а тея ми пробутват Блатото за Райски остров.Голяма глупост.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ирония. Най-добрият град за живеене след пенсиониране е българската столица но уви не и за българските пенсионери.
108
2
 
1
 
! Отговори
Мъка, мъка, мъка преди 1 месец
Затова германецът си кара масово VW, Opel и подобни коли и то от по-мъничките (примерно Polo, Golf, Astra, Meriva...), ама нови или почти нови. И като минат седем-осем години, количката навърти едно примерно 150 хил.км, германецът се оглежда вече да я продава, защото от тук нататък започва да става много скъпо, понеже частите вече са в края на експлоатационния си срок. Че иначе кой не иска да кара яка лимузина или купе с голям мотор, дето като ѝ настъпиш газта се изстрелва като ракета? Ама скъпо
107
2
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
Що не дойде да поживее някой от тия тук в гетото малко. Едно е да правиш класации по данни, друго е да живееш тук.
106
2
 
2
 
! Отговори
Мъка, мъка, мъка преди 1 месец
Пак за колите - отиваш да минеш ГТП в германско. Служителят си закача четецът на буксата на твоята количка и ако му покаже някъде някаква грешка - обратно, за да си я оправиш. Ха сега си представете примерно 20-годишно AUDI A8, Mercedes-Benz S-Klasse или BMW 7er, колко ще ти вземат в сервиза, за да ти поправят примерно ABS или ESP системата. А колко ще ти струва да смениш спирачните дискове (НЕ САМО челюстите, а И ДИСКОВЕТЕ)? А те не са какви да са, понеже това са коли с тегло по 2 - 2,5 тона.
105
3
 
4
 
! Отговори
до Миро преди 1 месец
До Миростъпвали са просто а Америка също има огормна пропаганда машина която промива мозъци както и в БГ ....медията ако не е държавна няма как да е обективна ....ако е частна говори това което й кажат собствениците а не истината !
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Думата, която днес.бг цензурира в поста ми (този отдолу) е малкото име на най-популярния герой на Алеко Константинов. Днес.бг, не мислите ли, че прекалявате с цензурата?