Нова туристическа автобусна линия с номер 200 тръгва в София от днес

Двуетажни автобуси ще пътуват през уикендите до 15 септември
3 авг 2024 08:31, Елка Василева
9
Нова туристическа автобусна линия с номер 200 тръгва в София от днес
Снимка: СО

Нова туристическа автобусна линия с номер 200 тръгва в София от днес, съобщава Столичната община (СО). По линията ще се движат двуетажни автобуси през уикендите до 15 септември. Целта е да се развие достъпът до туристически обекти в София.

Автобусите ще се движат в центъра на града с начална и крайна спирка „Площад „Св. Александър Невски“ (на ул. „Оборище“). Целият маршрут и спирките на новата туристическа линия са достъпни на сайта на СО.

 „София се развива в последните месеци изключително добре и като туристическа дестинация, и отчита сериозен ръст на туристите“, информират от Столичната община. Ръстът е от 15 % на годишна база за 2023 г., като потокът от туристи дори е над нивата отпреди COVID-19, а за първото полугодие повишението е с още 7 % на годишно ниво, посочват от СО.

От 15 юли в столицата тръгна и друга нова автобусна линия с номер 61 с начална спирка под Моста на влюбените на бул. „България“ и с маршрут до местността „Златните мостове“ в природен парк „Витоша“, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Петко преди 1 месец
Понеже беше много трудно да копирате и поставите маршрута, та да посетим освен тоя *** сайт и още по-тъпия на общината....
7
0
 
1
 
! Отговори
lj преди 1 месец
Пускат туристически рейс, а хората няма с какво да се придвижат от спирка "Кирил и Методи" на улица "Опълченска" до Руски паметник, заради ремонта. Трябва "господата" от Столична община да слязат от колите си и да се возят в градския транспорт, само тогава ще видят недостатъците и малоумията,които сътворяват. Рейс 61 е супер и супер претъпкан, но защо през почивните дни не върви 63???.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А при Фандъкова въобще нямаше автобуси за Витоша.
5
2
 
7
 
! Отговори
Гъста майня преди 1 месец
ДелаверИмпекс не спира своята активност. Столична община (СО) сигурно закупи "нови" по документи New Routemaster double decker Boris-бусовете, а всъщност това са стари ламарини, кои-то TfL искаше да рециклира. Нека СО да обясни имат ли тези двуетажни автобуси Euro VI стандарти за изгорели газове. Христо Грозев, ало, събуди се! Или на на негу забранени такива теми, само русофобия.
4
3
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Туристи у София. Хаха И какво ще му гледат на тоя кортоп?
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво ше гледат ? Асфалтя ли ? Или сградите ? Че те евентуалните туристи си имат и то в пъти повече и по-древни.
2
2
 
7
 
! Отговори
Байкърите преди 1 месец
коите сега ползват 61 за да се качват с колелата до Златните мостове, направиха опасна алеята за Княжево. Летят като метеори надолу и е въпрос на време да стане сериозен инцидент. Впрочем , виждал съм такъв преди години. Единственото което спаси лекето с колелото от линч след като помете един старец, беше че и без това беше доста пребит. И се дереше като мечка за да търси съчувствие от околните. Ама ако беше нечие дете, нямаше да го спаси.
1
2
 
19
 
! Отговори
Рейс 63 преди 1 месец
ВЪРНЕТЕ 63 ДО ЗЛАТНИТЕ!!!!!!Поне през почивните дни!!