Нови 10 метростанции в София през 2027 година

Кметът Терзиев направи проверка на строежа
9 авг 2024 14:41, Инна Ангелова
63
Нови 10 метростанции в София през 2027 година
Снимка: БГНЕС

Кметът на столицата Васил Терзиев направи инспекция на участъка от разширението на третия лъч на метрото - ж.к. "Хаджи Димитър - ж.к. "Левски" в район "Подуене" и сподели, че новите 10 метростанции, които в момента са в процес на строеж, ще са готови през 2027 година.

Терзиев посочи още, че с тези нови 10 станции метрото ще поеме 46 % от дневния пътникопоток.

“Много съм доволен от прогреса по развитието на метрото”, каза още Терзиев, цитира БТА.

Градоначалникът обясни, че с изпълнителния директор на "Метрополитен“ Стоян Братоев са обсъдили прогреса във всички направления и работата навсякъде върви в срок.

Новоизграждащите се 10 станции са: три метростанции през "Подуене", шест станции през ж.к. "Слатина" до Цариградско шосе, както и метростанция на бул. "Панчо Владигеров" по линията на "Сливница-Обеля".

Прогресът на второто разширение на Линия 3 през ж.к. "Слатина" до "Цариградско шосе", както и разширението на “Сливница-Обеля” вървят в сроковете, които са заложени, каза още Терзиев. По думите му през 2026 г. и 2027 г. ще имат "много лентички за рязане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен -Казва се ,че няма негов проект,а не че нищо не е направил,г-н анонимен 46.Има голяма разлика!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Терзиев посочи още, че с тези нови 10 станции метрото ще поеме 46 % от дневния пътникопоток.- Еййй,посмали малко,Терзиев !С тези 46 % булевардите ще останат празни! Кеф!
56
0
 
1
 
! Отговори
Люлин преди 4 седмици
Нищото е, да чакам трамвай номер 8 - 20 минути, за да стигна до метростанция Люлин. Зеленият дървен кон, на който вратите се затварят след 4 секунди и ватманът е безпомощен. Дето през пролетта влачи жена и я потроши. Всичко се потули.Че Люлин е потънал в *** и междублоковите пространства са змиярници. На, обещахте, че ще се грижите и за крайните квартали. Гета!Вместо грижи, продължават строежи, това е!Лицемери, лъжци, мародери!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Метростанциите пак ли ще да в нищото, където никой не живее? Така ги правеше Фандъкова, а преди това и Софиянски.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още няма и девет месеца откакто Терзиев стана кмет на София, а някои искат да е свършил неща за които се искат много години. Типично за ГЕРБ е да манипулират хората.
53
1
 
5
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 месец
Всичко, което строи в момента внукът на ДС е проектирано, договорено и с осигурено финансиране от екипа на Фанди. Скоро ще стане една година от встъпването в длъжност на това забележително дете и рекапитулацията дотук е, че няма нито един негов проект в напреднала фаза. Нито един. Това е фактическото положение.
52
5
 
2
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Крепостните селяни от провинцията след като платиха парното, ще платят и метрото.
51
3
 
2
 
! Отговори
браво преди 1 месец
Браво и благодаря господин кмете, а за кв. Орландовци кога ще пуснете лъч ? За първи път имаме жива връзка по интернет с кмета и гражданите и незабавна реакция за оправяне на проблемите !
50
4
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Прави ми впечатление, че има много нови метростанции в пущинаци, дето никой не минава. Явно земи, определени за строителство за наши хора
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С чужда пита помен прави. Хубавото е че няма да е на поста за да клъцне лентичката.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво кмете, как успяхте да заложите в плана, проведете конкурси за проектиране и строителство за няма година. На това му се вика експедитивност. Не е нещо сложно като Паметника на българския войн.
47
0
 
7
 
! Отговори
EMO преди 1 месец
20 mosta i 50 tunela do 2027
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най слабия кмет до сега,и голямо нищо,внук на бкп на члена на полит бюро генерал Терзиев
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно хора, обещаването не е като правенето или даването. Идат избори и ППДБрасите опитват да впечатляват, все едно не им сърбахме попарата. Тепърва ще се наслушаме. Със същия успех може да обещават, че до 10 години всеки българин, гласувал за тях ще е стъпил поне веднаж на Луната. А за останалите каци с мед.
44
8
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Като слушам Терзиев, все едно слушам Фандъкова или Борисов (и двамата бяха кметове на София преди Терзиев). Същите хвалби и изхвърляния.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36Абе пич, това, че е казал ще има значи ли, че ще стане?Ако ставаше всичко обещано от *** от промяната досега щяхме да имаме 3 моста, 8 тунела космонавти и какво ли още не. Нещо от обещаното да си видял? Щото аз виждам много ама много изчезнали милиарди! Аре една станция да направят и то като хората пък ще си помислим дали да благодарим.
42
8
 
3
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До до 30. Точно обратното, софиянците са галени с перце и се чувстват богоизбрани, защото са родени у София, някои дори не са родени в столицата и пак имат самочувствие и са враг на пришълците от провинция. Така че замисли се, кои са по-нагли. И не сравнявай възможностите на софиянците с възможностите на хора от провинция.
41
1
 
9
 
! Отговори
Kato преди 1 месец
гледам мазалот на пазара Д.Петков, нищо добро не ни чака от спасителите
40
2
 
7
 
! Отговори
кеш преди 1 месец
Схемата с метрото е добре усвоена и работи отлично! Очаквайте метро до Копитото, че нещо с лифтовете не върви работата. В София имаше едно хубаво нещо - мигащото зелено на сфетофарите, но някоя гадд го премахна.
39
3
 
9
 
! Отговори
Васко маслото преди 1 месец
Кво да прави момчето, дали не се облажил от ДС родата ? Колко ли съдби са изгорили