Северна Корея увеличава броя на ядрените си оръжия

Ким произнесе реч за годишнината от основаването на Северна Корея
10 сеп 2024 08:57, Петър Бойчев
14
Северна Корея увеличава броя на ядрените си оръжия
Снимка БГНЕС

Северна Корея вече прилага политика за изграждане на ядрени сили с цел увеличаване на броя на ядрените оръжия "експоненциално". Това заяви севернокорейският лидер Ким Чен Ун, съобщава агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Ким произнесе реч по повод годишнината от основаването на Северна Корея в понеделник.

Северна Корея трябва по-задълбочено да подготви своята „ядрена способност и готовността си да я използва правилно във всеки един момент, за гарантиране на сигурността на държавата", каза Ким.

Необходимо е силно военно присъствие, за да бъдат посрещнати "различните заплахи, отправени от Съединените щати и техните последователи", добави севернокорейският лидер, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Принципно само ядреното оръжие може да защити една държава от агресивно нападение от страна на САЩ.
11
1
 
1
 
! Отговори
Русия и ОПЕК преди 6 дни
вдигнаха цените на петрола и газта, за да могат Иран и Русия да водят войни. Това причини и поскъпване на бензина и дизела, на пластмасите, изкуствените тъкани, фармацевтичните продукти, на електричеството и всичко останало. Тръмп обеща ако бъде избран да спре войната, като смъкне цената за барел петрол на 40 долара. Тогава Руската и Иранската икономика остават без пари за бомби, ракети и наемни войници.
10
1
 
1
 
! Отговори
Тръмп спира войната преди 6 дни
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.
9
1
 
0
 
! Отговори
Минуващ преди 6 дни
"Военните конструктори работят по въпросите радиус на действие и междуконтиненталност на носителите на ядрени БЧ." -- всички треперим от страх заради гробовният глас и стилистика на ТАСС. . . NOT
8
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Според вас аз най-обикновена рушка оттрепка ли съм и просто олигУфрен....или и двете.
7
4
 
0
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Браво на династия Ким - достойни наследници на Чингиз Хан, Тимур, Тамерлан, Сукатай и т.н. азиатски средновековни владетели. Чудесно би било Северна и Южна Корея да се обединят в единна абсолютна феодална монархия с теократични елементи и династия Ким начело.
6
2
 
4
 
! Отговори
КИМ ЧЕ УН ГРУХ преди 1 седмица
БРОЯ НА ВЪОБРАЖАЕМИТЕ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ :D ПРОИЗВЕДОХМЕ НОВИ ПЛАСТМАСОВИ ЯДРЕНИ БОМБИ И ГИ ПРИДВИЖВАМЕ НА СТОЙКИ С ПЛАСТМАСОВИ КРАЧЕТА!
5
3
 
3
 
! Отговори
с тоя мирен запад преди 1 седмица
това си требе!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Христо Христов - много ти идва интернета трябва да ти го спрат да се поуспокоиш малко.
3
15
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 1 "А народа на северна комедия разбра ли ..." - евронеграмотните про'с'таци си гледайте кафевите ***, а не какво става на другия край на света... че воните.
2
1
 
7
 
! Отговори
КНДР не само преди 1 седмица
планово увеличава броя на ядрените си оръжия. Военните конструктори работят по въпросите радиус на действие и междуконтиненталност на носителите на ядрени БЧ.
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А народа на северна комедия разбра ли значението на думата интернет или още не знаят какво е това.