Градският транспорт ще протестира под прозорците на Терзиев

Днес те проведоха само символичен протест
8 окт 2024 17:00, Нели Христова
27

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Транспортните работници в София излизат на протест в сряда заради неизпълнение на подписано споразумение от страна на кмета Васил Терзиев. Днес те проведоха само символичен протест.

Преди седмица Столичен общински съвет одобри 15 милиона лева за градския транспорт на София, с които да бъдат покрити задълженията на "Автотранспорт" и "Електротранспорт", но не одобри бонусна система за работещите в транспорта.

Според Федерацията на транспортните работници "Подкрепа" (ФТР „Подкрепа“) и Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) отказът от въвеждане на справедлива бонусна система за всички служители, показва безсилието на местната власт за вземане на важни решения свързани със столичния градски транспорт, в частност повишаване доходите на работещите в него и подобряване на условията на труд.

Синдикатите не приемат въвеждането на бонусната система да влезе в сила от 2025 г., с което да замести последващо увеличение на основните работни заплати.

В 14.00 часа в сряда, 9 октомври, те ще проведат протест пред Столична община с две основни искания: увеличение на доходите чрез справедлива бонусна система от 01.10.2024 г. на работниците от "Столичен Автотранспорт" ЕАД и "Столичен Електротранспорт" ЕАД и приемане на програма за подобряване на условията на труд в двете дружества.

В случай, че искането им не бъде изпълнено, ще започне подготовка на ефективни стачни действия в градския транспорт на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от София
Здравко Здравков е новият началник на РДНСК – София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Терзиев като ще се изплаши Съдът постанови за Патриарха Терзиев е над законите
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Терзиев е noзор
5
3
 
5
 
! Отговори
Терзиев си го мести преди 4 часа
отзад, а шофьорите да стачкуват. Той си вдигна заплатката с 250%, завъртя схемите с безсмислените проекти, за да точи общинския бюджет, а баламите нека протестират.
4
3
 
0
 
! Отговори
Сега преди 4 часа
Когато писах че някой яхва метлата не вярвахте а сега предизборно
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ВЪН ДС ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА
2
3
 
2
 
! Отговори
Сега преди 4 часа
Когато писах че някой яхва метлата не вярвайте а сега предизборно
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Като не ви харесва ,напуснете .