СОС се събира извънредно заради трафика

Единствена точка е изслушване на Васил Терзиев
17 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
63
СОС се събира извънредно заради трафика
Снимка БГНЕС, архив

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на СОС. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

Според общинските съветници, вносители на доклада, е необходимо кметът Терзиев да отговори на въпроса възложена ли е на подчиненото му Общинско предприятие "София-проект" процедура за временна организация на движението при детелината на бул. "България" и връзката с Околовръстния път.

Общинските съветници настояват кметът Терзиев да представи линейния график за основния ремонт и реконструкция на ул. "Опълченска", кои етапи са изпълнени, какви дейности са извършени, какви етапи и дейности предстоят с конкретни срокове, както и изготвен ли е план за работата на обекта в есенно-зимния сезон и какви мерки са взети за гарантиране на достъпа на живущите до имотите им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: СОСтрафик
Още от София
75-метрови кули на мястото на завод "Електроника"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Еееее преди 2 часа
Иваго , не мое се кара изобщо ве
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В центъра на София трябва да се забрани строителството на сгради на 6 етажа, а в останалата част на София на сгради над 8 етажа.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
строи се безразборно без да се взимат предвид улиците които ще обслужват строежите. Ето пример на бул Никола Мушанов, създадоха вечната тапа там. Преди да го имаше този комплекс с Практикер се минаваше доста по-бързо, сега е тапа, а ще правят и още един вход /изход за другите магазини които строят. Смятай там няма да има минаване! Градоустройство и мисъл - нула!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тежко е наследството на ГЕРБ. Поне 20 години ще ни трябват София да се съвземе от кметовете Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Какво събрание, какви графици? Всичко е на самотек.. Някой се е нагушил с парите от Опълченска, а етноса ще я "довърши" за жълти стотинки...
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
СОС, СОС, кюфтета със СОС
52
0
 
2
 
! Отговори
идея преди 4 часа
Предлагам билетчето да стане 3 лева, а буферните паркинги по 10 лева.
51
0
 
2
 
! Отговори
Така ще е преди 4 часа
Със СОС пълен с ГЕРБаджии, София е задръстена. ГЕРБ където е стъпило, всичко става ЛЕШ. Бойко Борисов СЪСИПА София и България.
50
0
 
0
 
! Отговори
Мис Тони преди 4 часа
Мис Тони независимата журналистка с мустака от продажните БТВ Новините, изцрвръцка ли се по темата вече?
49
0
 
3
 
! Отговори
Кмета БОЙКО БОРИСОВ преди 4 часа
Кмета на София, Бойко Борисов е заповядал на всичките си строителни фирми да ремонтират и чистят улиците САМО В ЧАС ПИК В ДЕЛНИЧНИ ДНИ. За да саботират И.Д. Кмет на София Васил Терзиев.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Да св съберат и да кажат какво става с изгражданата канализация в Драгалевци. Фирмите изпълнителни изпуснаха всякакви срокове. Вероярно европейското финансиране ще отпадне. Всички си траят. Ремонитите са некачествени и малкото асфалтирани улици започнаха да пропадат. Сложиха бетонни капаци по шахтите и се изпочупиха. Самите шахти стърчат смъртоносно или пък са под нивото на пътищата. Та къде спи общината
47
2
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ВАЖНО! преди 4 часа
СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ НА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ ЗАТВАРЯТ ЗА РЕМОНТ КЛЮЧОВИ БУЛЕВАРДИ В СОФИЯ, ЗА ДА ПРАВЯТ ЗАДРЪСТВАНИЯ. ВРЕДНИТЕ ОТ ГЕРБ СА ТЕРОРИСТИ.
46
2
 
4
 
! Отговори
Мис Бонбони преди 4 часа
Помните ли предизборния плакат на Мис Бони "Писна ти от задръствания, нали?"
45
3
 
2
 
! Отговори
Koko преди 4 часа
Гербавите искам да питам. Боли ли ? Боли ли, че далаверите секнаха ? Боли ли, че лапкането спря ? Скоро ще спре и лупкането. Щото без лапкане, няма и лупкане. И така като свършат пачките и кюлчета ще си ходите хем гладни, хем недотаковани.
44
1
 
8
 
! Отговори
Пълен палячо преди 5 часа
Омръзна ми да гния на опашки в София. Като не могат да си настроят светофарите да слагат по един полицай. не е нормално от ситняково към цариградско опашката да е отпреди светофара на ситняково а горе да свети зелено 5 минути за 5 коли.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Терзиев е едно недоразумение!!!!!!!!!!!
42
3
 
4
 
! Отговори
До Коко преди 5 часа
Мисленето НЕ Е от силните ти страни!
41
2
 
3
 
! Отговори
ртхтт преди 5 часа
какъв сос , за спагети ли ?:)
40
7
 
7
 
! Отговори
Коко преди 5 часа
От коментарите си правя извода, че никой от коментиращите не е виждал центъра на София на живо последните 5 години. Вярвате на едни платени плювачи и ги следвате. Утре ще кажат, че сте и.диоти и вие ще ръкопляскате. Не се дръжте като севернокорейски поданици, а имайте активна гражданска позиция и изисквайте от тези, които ви стрижат 10 години и дадоха милиарди за ремонти в София без никакъв резултат.
39
6
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 5 часа
Тази василиса все едно насила е там. Като е такава бизнесменка защо и беше да е кметша?