СОС се събира извънредно заради трафика

Единствена точка е изслушване на Васил Терзиев
17 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
63
СОС се събира извънредно заради трафика
Снимка БГНЕС, архив

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на СОС. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

Според общинските съветници, вносители на доклада, е необходимо кметът Терзиев да отговори на въпроса възложена ли е на подчиненото му Общинско предприятие "София-проект" процедура за временна организация на движението при детелината на бул. "България" и връзката с Околовръстния път.

Общинските съветници настояват кметът Терзиев да представи линейния график за основния ремонт и реконструкция на ул. "Опълченска", кои етапи са изпълнени, какви дейности са извършени, какви етапи и дейности предстоят с конкретни срокове, както и изготвен ли е план за работата на обекта в есенно-зимния сезон и какви мерки са взети за гарантиране на достъпа на живущите до имотите им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: СОСтрафик
Още от София
75-метрови кули на мястото на завод "Електроника"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
9
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 3 часа
До кога този склефок ще се прави на кмет ?!??
37
3
 
10
 
! Отговори
Шофьор преди 3 часа
Удивен съм, че са успели да се съберат и да поставят въпроса на дневен ред. Последните седмици трафикът е такъв, че никой не работи, единствено се виси по задръствания и се благославят всички чиновници в Столична община. Заприличахме на Ню Йорк не само по цени, но и по задръствания, единствената разлика е, че американският град е 9 милиона души население ...
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Промяната е факт!!!
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До тия, които призовават да слезем от колите и да ползваме градски транспорт. Моля, погледнете градския транспорт в час пик! Той е абсолютно претъпкан. Представяте ли си какво ще стане, ако само 20% от шофьорите последват призивите ви?
34
11
 
9
 
! Отговори
Коко преди 3 часа
Искам да попитам протестиращите гербави калинки къде бяха, когато 2 години целия Граф Игнатиев беше затворен за ремонт и прескачахме роми, палета и плочки, къде бяхте когато три години се пренареждаха жълтитте павете и всичко беше затворено ? Защо излязохте когато за един ден през ноща се направи промяна в движението и паркирането, без затваряне на улици- пак останаха същия брой ленти, просто вече не можете да карате в бус лентата ? Защо не излязохте, когато фъндъка направи същото на Раковска ?
33
2
 
4
 
! Отговори
До Коко преди 3 часа
Вече не харесваш тойота, нали?
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Всички гербераски пенсионери са на амбразурата в защита на шайката,която ви ограбваше 12 години и пак се кани да ви граби.
31
3
 
7
 
! Отговори
Мис Бони преди 3 часа
Значи в петък ми отне 1.5 часа да стигна до бул. Йерусалим от Конст.Величков.Движение само направо и тръгване в 16:00. Ами не е нормално
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Трафикът по Цариградско шосе не го е създал Терзиев, от много години е така, поради слабата подготовка на водачите. Влачат се като охлюви. От Орлов мост до кръстовището при Практикер са 8-9 километра и няма нито един светофар !!! Но нашенеца се чеши, чуди, гледа телефони, кара мудно, трудно и т.н.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Какво да очакваш от неадекватник, забогатял благодарение на парите от генералите в ДС и се мисли, че е много кадърен...ами не, точно обратното е на кадърен и го показва постоянно!!!
28
14
 
6
 
! Отговори
Koko преди 3 часа
Брутална съпротива против това, София да се превърне в един по- чист европейски град. Обичаме си кочинката, обичаме си сивите сгради, унищожените от автомобили тротоари, прибягващите между колите пешеходци и колоездачи. Не обичаме линейките да могат да стигат бързо през Патриарха до всички болници, пътищата към които минават именно от там. Не искаме да слезем от колите и да се качим на градския транспорт и това си е. А ни е хубаво да се снимаме в Париж, Виена и Мадрид, където всичко е уредено.
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Я гледай,ти!Преди нямаше трафик,а сега изведнъж се появи предизборно.Като дойдат пак гербавите на власт, ще изчезне.Тия се чудят как да блокират развитието на столицата,от злоба и завист,че не са власт.
26
4
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 3 часа
Да, особено когато не е супермен, а едно отроче на комунистическа номенклатура с ръководни позиции в ДС...
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Споко не е виновен Терзиев(освен за околовръстното) всяка година в града идват нови десетки хиляди нови граждани с автомобилите си и улиците не могат да поемат трафика(да не говорим за паркоместата), така че по зле ще става! Такива задръствания не помня от времето на Янчулев!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Не знам какво се случва но от около месец по Околвръстното е някакъв ад. Никога назад в годините не е бил такъв хаос!
23
3
 
14
 
! Отговори
Бориска Бонева преди 3 часа
Важното е да има гей паради!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Всеки ден минавам през километричното задръстване на Бъкстон заради ремонта на околомръсното и поздравявам висящите с "пак гласувайте за тези глупааци!".
21
2
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 3 часа
Тоталната липса на управленска компетентност и в София, и в България, става катастрофална!
20
6
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 3 часа
и на теб Борисов ти е виновен че в цялата кооперация са ти баджанаци
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Този на снимката не е ли щурмбанфюрер от СС ?