Фетел спечели старта в Малайзия

Германецът се наложи с рискова маневра и отнесе критики за нея
Обновена: 24 мар 2013 22:38 | 24 мар 2013 16:09, Бойчо Попов
14
Фетел спечели старта в Малайзия
Снимка: Reuters

Германският пилот Себастиан Фетел с "Ред Бул" спечели старта за Гран При на Малайзия, втори кръг от надпреварата във Формула 1.

Трикратният световен шампион, който стартира от пол-позишън, успя да се справи в атрактивна, но много опасна битка със съотборника си Марк Уебър в края на състезанието, предаде Ройтерс. След финала австралиецът обвини Фетел, че сам е взел различно решение от това, което е било наредено на Марк от бокса на отбора.

В края на 46-атата обиколка Фетел предприе опасно изпреварване над съотборника си Уебър и в крайна сметка успя да поведе колоната, но маневрата бе изключително опасна и за двамата. В крайна сметка след края на състезанието германецът се извини с думите „Направих огромна грешка, съжалявам“. Началникът на тима Кристиян Хорнер също разкритикува акцията на Фетел: „Себ постави собствения си интерес над този на отбора. Той искаше 35 точки. Ще дискутираме това на спокойствие“.

Трети финишира Люис Хамилтън. Пилотът на Мерцедес и босът на тима Рос Браун вбесиха другия пилот на германците Нико Розберг, след като по радиото не му бе позволено да атакува Люис. Челната петица в Малайзия бе оформена от Фелипе Маса с "Ферари".

Още в началото на състезанието –на втората обиколка, испанецът Фернандо Алонсо с "Ферари" отпадна, след като болидът му удари този на победителя и в крайна сметка не успя да финишира в своя старт номер 200 във Формула 1.
С победата защитаващият титлата си шампион оглави временното класиране при пилотите с 9 точки преднина, следван от победителя в първото състезание за сезона - Кими Райконен с Лотус, който днес финишира седми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
100 % Себ беше по-бърз! И го доказа, в края накраищата го би на пистата, не го е бил на шамари, че Уебър да реве!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100% забраниха на Уебър да направи контра е според мен сгреши вероятно няма да е пилот на този *** другия сезон
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сега имало парламентарни избори 25,7% щели да гласуват за ГЕРБ! Това звучи просто невероятно, аз нямам познат, който да харесва ГЕРБ а преди 2 години нямах познат, който да не харесва ГЕРБ. Много бързо ги разкриха. Остава вероятността това да са хора от селата и безработните, които си нямат представа какво се случва с икономиката,бизнеса и политиката в страната. Само такива хора още не разбрали какво се случва биха гласували за ГЕРБ надъхвани от рязането на лентички по телевизора всяка вечер.
11
6
 
12
 
! Отговори
Ф1 преди 11 години
Браво на момчето , това е състезание, който е по-бърз и по-добър трябва да се бори и да побеждава , иначе спортът се изродява .
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фетел и росберг само мънкаха по радиото да ги махнат опред тези,че им пречили.тези пубери пътници ли са в тези коли или пилоти.като си по-бърз намери начин да изпревариш,а ако не можеш си стой отзад
9
5
 
6
 
! Отговори
бай Знай преди 11 години
На повторенията не се видя Алфонсо да се е удрял в някого ,просто му падна бронята и затьна в калта
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***...
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХА *** ФЕНОВЕ НА *** АЛОНСО НАЙ ДОБРЕ ДА МЛЪКНАТ ВЕЧЕ ХАХАХАХАХА
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ф1 вече не е истинска Ф1. Всичко става по заповеди от бокса. Що да не го изпревари, щом може. Баби са това, а не състезатели!
5
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва наркоманче ако не го изхвърлят тая година от Ф1,догодина нямя да ги гледам!
4
15
 
21
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Самозабравило се хулиганче.Дано му натрият сериозно носа в отбора.Ако Уебър не беше показал разум щеше да стане голяма патаклама.
3
10
 
7
 
! Отговори
na koi mu puka преди 11 години
na koi mu puka..eb.m ti typata novina
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те на това му викам честно състезание ужасТ. Минахме ги и по феър плей тия смешници :))
1
12
 
36
 
! Отговори
фернандита Алонсита преди 11 години
...НЕСПОРТСМЕНСКО ПОВЕДЕНИЕ ТИПИЧНО ЗА НЕГО...