Грузия написа история след бой над Португалия

Чехия се сбогува с Евро 2024
Обновена: 27 юни 2024 08:35 | 27 юни 2024 06:47, Александър Попов
12
Грузия написа история след бой над Португалия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дебютантът на европейски първенства Грузия се класира за фазата на директните елиминации след победа с 2:0 срещу шампиона за 2016 година Португалия.

Точни за селекцията на Вили Саньол бяха нападателите Хвича Кварацхелия и Жорж Микутадзе през двете полувремена, като вторият поведе и в класирането при голмайсторите с три попадения.

С успеха си в Гелзенкирхен Грузия събра 4 точки и завърши на трето място в крайното класиране в група "F", като в осминафиналите ще играе с Испания. Освен това за черноморската страна победата бе първа на голям футболен форум в историята.

Португалия, за която днешният мач бе без значение за класирането, приключва на първа позиция с 6 точки и във фазата на директните елиминации ще се изправи срещу Словения.

В другия мач от групата Турция победи Чехия с 2:1. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата.

Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души от 20-ата минута, не успяха да стигнат до успеха.

Всичко за Евро 2024 четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Спорт
Украйна отпадна от Евро 2024 с равни точки с първия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Истинските украинки са не тези по сцените и стадионите, а жените които се бият по улиците на Украина с военкомите за да запазят бащите, братята, синовете си и съпрузите си от безмислената насилствена мобилизация. Поклон пред тези майки, сестри дъщери и съпруги. Нисък поклон.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Съчинението "Грузия написа история след бой над Португалия" бе написано от кавкаските басмачиот Дебилиси, наричани Кавкаските УКЕРинци, като ръцете при писането им ги подкрепяше група съдии и функционатели.По нахално и подло до сега отбор или отделни играчи на състезания от подобен футболен ранг не бяха давали даже преди Олимпиядата в Берлин през 1936,въпреки че тогава нито телевизори, нито телевизия е имало, но поне на снимките се виждат предателите дефилиращи с Хитлеристки вдигнати десници.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Португалия си беше гарантирала 1 място и с 10:0 да загуби. Направиха лек крос преди важния мач за 1/16 ама който не разбира от фитбол се излага като драска глупости.
8
2
 
2
 
! Отговори
До 3 БАНко преди 2 дни
Какво ти разбира тиквата от футбол, та и тук ръсиш твойте, глупотевини?
7
1
 
2
 
! Отговори
Упс преди 2 дни
ХА ХА ХА! Енотът ПОЗНА!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Грузия е приятната изненада на шампионата.
5
2
 
6
 
! Отговори
ъъъъъ преди 2 дни
онова гелосаното плака ли
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Прехвалената Примадона се опозори.............
3
9
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 2 дни
Анонименчо , ПОСОЧИЛ СЪМ ФАКТИ : БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА ОТ НАТО , ТЕЛЕВИЗИИТЕ РЕКЛАМИРАТ НАТО С ПАРИТЕ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ , ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА ОТПАДНА !!! А ТВОИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ СА ГЛУПОВАТИ !!!
2
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До БАНкоПропуснал си този факт докато си гледал руските телевизии. Там явно беше голяма еуфория. Това че Русия никаква я няма на европейското явно не е от голямо значение за вас. Радвайте се, товарищи!
1
17
 
32
 
! Отговори
БАНко преди 2 дни
НАТОВСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В НАТОВСКАТА БЪЛГАРИЯ ПРОПУСКАТ ДА СПОМЕНАТ ОТПАДАНЕТО НА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!!