Алкарас спечели "Уимбълдън" след здрав бой над Джокович

Испанецът защити титлата си
14 юли 2024 18:48, Александър Попов
43
Алкарас спечели "Уимбълдън" след здрав бой над Джокович
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанецът Карлос Алкарас защити титлата си на тенис турнира "Уимбълдън".

В повторение на миналогодишния финал 21-годишният Алкарас надигра сърбина Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два часа и половина.

За испанеца това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от "Уимбълдън", като му липсва единствено трофея от Откритото първенство на Австралия за попълване на колекцията.

37-годишният Джокович пък отново се размина с мечтата да спечели рекордния в историята на тениса 25-ти трофей от Шлема. Освен това сърбинът остава със седем купи от "Уимбълдън" - с една по-малко от рекордьора Роджър Федерер от Швейцария.

Мачът на Централния корт в "Ол Инглънд Клъб" започна много обещаващо с 15-минутен гейм, в който се стигна до седем изравнявания. Алкарас успя да реализира пробив от петата си възможност и рано-рано показа, че е готов да спечели финала, при това доста по-бързо спрямо петсетовата драма преди година.

Джокович с изоставане от два пробива при 1:4 гейма и скоро след това първият сет завърши при 6:2 в полза на по-младия тенисист на корта.

Алкарас продължи да доминира и във втория сет, в който отново бе фиксиран резултат от 6:2. Испанецът пак започна с пробив в първия гейм и сервираше безупречно. Той спечели за втори път в сета подаването на Джокович за 5:2 и мачът се насочи към трети сет.

В него вторият в световната ранглиста Джокович най-после показа защо има толкова много успехи в кариерата си и е рекордьор по титли от Шлема при мъжете. Сърбинът дълго време играеше на нивото на съперника си и дори имаше възможност да пробие за 4:2 при едва втория си брейкбол в мача. Тогава обаче Алкарас стовари сервис по правата, с който записа ас, а малко след това и изравни геймовете на 3:3.

Третият в ранглистата Алкарас изигра отличен гейм на ретур и проби за 5:4 гейма в третия сет, като изглеждаше, че няма какво да го спре по пътя към победата, но тогава дойде напълно необяснимо отпускане в неговата игра.

Испанецът поведе с 40:0 на свой сервис и имаше три последователни точки за спечелване на турнира. При първата той направи двойна грешка, при втората Джокович се измъкна с дълбоко пласниран форхенд, а при третата Алкарас не успя да намери очертанията на корта от смач. Последваха нови две грешки на шампиона и изведнъж Новак Джокович реализира първия си пробив срещата за 5:5 гейма.

В тайбрека Алкарас отново се върна към най-добрата си игра и при четвъртата си възможност да спечели мача го направи със 7:4 точки./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Новак Джоковичалкарас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
11
 
! Отговори
Аре бе преди 1 месец
До Анонимен 11 и на 21 години със сигурност е постигнал доста повече от Джокович на 21.
14
5
 
16
 
! Отговори
Яж трЕва преди 1 месец
Ееех, а когато през 2019 би Федерер в суперзавързан 5 сетов мач с най-дългия възможен финален сет, след това обикалешя и се тупаше в гърдите какъв бил "показвач". Кво става Ноле, май не е толкова лесно на годинки да играеш тенис а? Иначе рупаше тревата. Рупай, рупай.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джокович е вече почти на 40, а този е почти 20 години по-млад. Идва следващо поколение.
12
14
 
18
 
! Отговори
Враца баце преди 1 месец
Аз пък бех за Ноле!
11
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво очаквате от 37 годишен Новак срещу 20 годишен Алкарас? Баща може да му е Джокович на тоя испански пиииикльо. Аре да го видим на 37 години какви успехи ще е постигнал Алкарас. Аре ве??? Муахахахахаа....той даже на 37 години дали изобщо ще се състезава пикльотооооо Алкарас, камо ли да стига финали от Големия Шлем. На 25 години Джоко щеше да го пречука като куче тоя озъбения испански смееешмик. Най-великият за всички времена- Новак Джокович!
10
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да е велик и класен, младостта просто решава.Хубаво е да си и млад и класен, а не некласен и стар като Григор.
9
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сръбето се промъкна до финала с огромен късмет, ама тук настъпи мотиката..Май си спомни за Надал...
8
10
 
20
 
! Отговори
2 2в 1 преди 1 месец
И Испания довечера са с титла.
7
16
 
14
 
! Отговори
Джак преди 1 месец
Нолето е неваксиниран което означава че ще може да играе в топ 10 поне до 50
6
19
 
15
 
! Отговори
22 преди 1 месец
Магарето спечели,жалко.
5
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сръбина рева ли,или в съблекалнята ще си поплаче?
4
9
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Хахахаха! Браво!!!!!
3
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази година нямаше драма. Алкарас бе класа над Джокович.
2
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жокера е за пенсия
1
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Карлито!3:0.... На момиче си го бил, както казвахме навремето... Пенсионира сърбежа.....