Главчев се закани: Ще следи стриктно за подготовката на изборите

Служебният премиер събра няколко министри
11 сеп 2024 16:30, Красимир Ангелов
12
Главчев се закани: Ще следи стриктно за подготовката на изборите

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще следи за стриктното спазване на сроковете за подготовката на изборите, заяви той в рамките на свиканата от него работна среща в Министерския съвет за предстоящия вот на 27 октомври, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Хронограмата със задачите, които следва да изпълни правителството по техническата подготовка на изборите, е готова и всяко министерство следи сроковете по изпълнение на задачите си, докладва служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен за координатор по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

Той заяви, че в шестте района за планиране ще организира срещи с представители на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" и с областни управители, като целта е да се оптимизира комуникацията по места. Първите срещи ще се състоят с представители на Пловдив и Бургас. Официална среща ще бъде организирана и с Централната избирателна комисия, която е водещата институция при провеждането на изборите.

Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров докладва, че Министерството на електронното управление вече обяви набирането на специалисти за процеса по удостоверяване на Техническите устройства за машинно гласуване. Министър Мундров докладва, че днес организира среща с представители на асоциации от ИТ сектора по темата. До края на настоящата седмица за обществено обсъждане ще бъде публикуван актуализираният проект на методиката за удостоверяването на съответствието на машините за гласуване.

В рамките на срещата при премиера Главчев участваха също служебните министри на вътрешните работи Атанас Илков, на външните работи Иван Кондов и на правосъдието Мария Павлова.

По-рано днес служебният министър-председател Главчев заяви, че основната задача на служебния кабинет е провеждането на свободни, честни и прозрачни избори. Министерският съвет ще изпълняваме до запетая това, което е записано в Изборния кодекс и което ни е вменено от него, увери Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Избори 2024
Божков отрече да е в тайна коалиция с Доган
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 5 дни
Главчев ,освен да клати главата и да козирува с "Тъй вярно" ,на вождовете ,другото не му се получава. Може и да публикува една книга с *** вицове и заучени клишета - с това отговаря на всички зададени му въпроси ,независимо от темата .В това отношение "вождовете" му имат много ,какво да се учат от него по завършен непукизъм или живот в друга "паралелна реалност" ,която няма нищо общо с нашата.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 9. Писах ти (+)
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ще следи каквото му каже Намагнитенето Държавното Предприятие!
7
0
 
1
 
! Отговори
Явно преди 5 дни
си е взел вече следово куче.
6
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 6 дни
Изказване достойно за интелекта на симпатизантите на герб. И в ЦИК стават далавери с гласовете, но най-много стават с хартията в СИК. А купуването се гледа от МВР....или поне трябва.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сега призова е Асен Василев кометъра за двете ДПС ,тия всезнайко и крадец все знае ,но призна че пенсии и заплати на Гърция били многопо високи от България ,ами крадец нали ти направи пенсиите на милиони хора ,500 лв и минималната заплата 700 лв чисто ,нали големи пенсии и заплати се хвалеше гад американска че ви видя къде че бягате като труп стане президент ,вие сте слуги на украинските фашисти
4
2
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 6 дни
Квото му е наредил Прасчо това ще следи
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А за купуването на гласове ще следи ли стриктно?Щото аз дълбоко се съмнявам.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Xa бakaлъм Hoвo Haчaлo вaaa, Пaчoв!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Главчев, време ти е да сдаваш поста от Сметната палата! какво следиш? Затова живеем в абсурдна държава.