Томас Мюлер сложи край на кариерата си в Бундестима

Това стана с емоционално послание
Обновена: 15 юли 2024 16:54 | 15 юли 2024 16:52, Красимир Ангелов
4
Томас Мюлер сложи край на кариерата си в Бундестима
Снимка: БГНЕС

Томас Мюлер сложи край на кариерата си в националния тим на Германия. Легендата на Байерн Мюнхен се оттегля след 131 двубоя за Бундестима с 45 гола в тях.

Мюлер, който през септември ще навърши 35 години, е на трето място по брой мачове за Германия, като отстъпва по този показател само на Лотар Матеус (150) и Мирослав Клозе (137).

В емоционално видео той се раздели в феновете на тима, като не пропусна да им благодари и да подчертае, че вече е един от тях.

"След повече от 14 години и 131 международни мача реших да прекратя кариерата си в националния отбор на Германия. С това видео бих искал да благодаря на всички фенове и сподвижници, които ме подкрепиха в тима на Германия. Имахме много геройски победи, както и тежки поражения, хубави моменти и разочарования. Играл съм срещу най-добрите футболисти в света, имал съм фантастични съотборници.

Имали сме незабравими моменти, станахме световни шампиони в Бразилия. Празнували сме заедно, страдали сме също заедно. Благодарен съм на феновете на националния отбор, които винаги са ни подкрепяли. Благодаря за подкрепата през всички тези години. Сега ще стискам палци на отбора и ще бъда на трибуните като фен за Световното първенство през 2026! Довиждане!", каза Мюлер.

Той дебютира за националния отбор през 2010 г. в приятелския мач срещу Аржентина, загубен с 0:1. Нападателят има цели 10 гола на световни първенства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е този ?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Андрея Банда-Банда , новото ''слънце'' в родният футбол .От такива имаме нужда , които са в тон с разцвета на държавата .Аз мисля , че нашата Андрея Банда Банда е много подходяща за футболният пазар , новата Бг-''звезда'' изгря от недрата на всички телевизии , много е отворена по всички въпроси , стига да може да ги пре-прочита вярно , и да не се чуди , кой е Реал , кой е Черно Море , кои са Меси и Мбапе и подобни !
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мюлер се ожени за дългогодишната си приятелка Лиза Треде, полупрофесионална конярка, която работи във ферма, [259] през декември 2009 г., след като беше сгоден две години..... Ама още нема ч.авета, търси баджанак :)))
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ходи да копа с мотиката на село сега :)))