Радина Величкова е най-бързата девойка в Европа на 100 м

Тя спечели европейската титла в Словакия
Обновена: 20 юли 2024 08:17 | 20 юли 2024 07:33, Александър Попов
36
Радина Величкова е най-бързата девойка в Европа на 100 м

Българката Радина Величкова спечели златния медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия.

16-годишната Величкова финишира за 11.46 секунди, с което постави национален рекорд на България при девойките и донесе първа титла на страната ни в тази възрастова група от европейско първенство.

Втора след българката финишира французойката Шаде Лапорал с 11.54 секунди, а тройката бе допълнена от естонката Мия От с 11.62 секунди.

Половин час преди триумфа на спринтьорката България спечели и първия си медал на шампионата. Той бе завоюван от Християн Касабов в бягането на 110 метра с препятствия, който се нареди трети при юношите.

Варненецът финишира за 13.47 секунди, като за място на почетната стълбичка изпревари с една хилядна британеца Тоби Райт.

Шампион стана италианецът Киян Ескалона с 13.22 секунди, а втори остана французинът Люка Домерге с 13.34 секунди.

Във финала на 100 метра с препятствия при девойките Ива Деливерска завърши на пето място. Българката постигна време от 13.47 секунди, което бе с три стотни по-добро от резултата ѝ в полуфиналите по-рано през деня.

Европейска шампионка в дисциплината стана представителката на домакините Словакия Лаура Фърличкова с 12.97 секунди. Сребърният медал е за полякинята Зофия Ройек с 13.33 секунди, а бронза взе французойката Оксан Кинге с лично постижение от 13.37 секунди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: радина величкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме много спортисти, които на 16-17 са страхотни и след това дъртите шишкавели и Министерството ги развалят, опорочават, съсипват. Дано случаят не е такъв! Плюс е, че е жена и няма да я набутат при наркотиците и пиячката, попфолккурвуляка, чалагариията, които съсипаха толкова футболисти, атлети, боксьори и други!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления! И за нея, и за другите участници. И най-вече да са здрави, Тук някой писал, че Ивет Лалова спряла>Този някой знае ли какво счупване на бедрена кост имаше Ивет Лалова? пак ше напиша: Да са здрави и да са пример на още и още младежи да се занимават с истнски спортове, а не с побоища.
24
10
 
3
 
! Отговори
Девойка ама друг път преди 1 месец
Това е мъж. Не виждате ли адамовата ябълка?
23
0
 
8
 
! Отговори
Hannover-Burgdoef преди 1 месец
Едно голямо Браво! Дано това поколение излезе напред и на следващата олимпиада (2028) да обира медалите, желая им успех занапред на тези млади спортисти и да ни отсрамят!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ша'кири е на 10,76, но постави рекорда на 23 г. Пред нашата спортистка има цели 7 г. и може да го подобри.
21
2
 
2
 
! Отговори
Знамето ми е зелено преди 1 месец
С златен ЛЪВ и надпис Свобода Или Смьрть!А шарения па р цал е бельото на държавата на Мафията и ДС!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Радке браво пиратке :)))
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой е най-добрият бял футболист? А най-добрият бял боксьор?
18
3
 
8
 
! Отговори
Българофил преди 1 месец
До фъкоф България:Личи си че мразиш българите. И явно е че си някакъв питек, защото на 16 още е дете, а ти говориш за секс. Не знам, може би имаш някакви вродени отклонения, може би травми от детството, някой да те д насилвал като малък и затова да говориш такива неща. И да, падам си само по жени, не по деца
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на момичето! А сега някои български олигофреняци ще кажат, че е мъж.
16
2
 
4
 
! Отговори
Оставете това преди 1 месец
Да поговорим за българския спорт като цяло очаквате хора без морал да са морален стожер те рекламират казнина и хазарт които съсипват животи на пристрастени водят и до наркозависимости спортистите са на издръжка от държавата и правят всичко за пари.Някой спомена Юсейн Болт ами да велик е и го харесвам харесвам великите световни спортисти не българите!
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дo 18 От небето ли падаш бе? Всички наши спортни журналисти я наричат така. А и не само спортни.
14
8
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Това най-бързата бяла жена ме мислиш ли, че звучи доста расистко. Няма такава класация в света. Това го е измислила някоя БГ мис ир ка.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо ще задмине и Болт викам аз.
12
3
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 1 месец
До Анонимен: А ти откъде знаеш, че ще спре. Сам си противоречиш. Защо да не прилича на Болт, а на Лалова. Врачка ли си?
11
9
 
5
 
! Отговори
Не прекалявате ли преди 1 месец
С превъзнасянето на разни спортисти
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 9 А да си чувал, че някои спортисти започват да се развиват по-рано от другите? Ивет прави върховото си постижение на 20, а примерно първия медал на Юсейн Болт е на 21. Само че Ивет спря до тези 10.77 на 20 години и не мръдна, а Болт тепърва започна след 21 годишна възраст да начупва всички рекорди и да вземе всичко което може да се вземе на 100 и 200 метра като титли.Човек с човек не си прилича. Откъде знаеш че и тази няма да спре на 20 години с личните си постижения като Ивет? Врачка ли си
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука някъв м....ник пак гледа обърнал темата за укрия, вместо да се радва на постиженията на това талантливо български дете, правят струват и накрая все укрия им в главата на м.....ците.
8
6
 
18
 
! Отговори
Българофил преди 1 месец
Гледам масово българофобите са станали рано сутринта и почват да пишат глупости. Гледат на 16 годишната шампионка като сексуален обект, защото са постоянно незадоволени. Но нормално за индивид, който последният допир до женско е било зимата, когато докторката му е гледала сливиците дали са червени. И съм сигурен, че тези типове милеят за Русия и хулят украинката, която подобри рекорда на Костадинова.Като оставя тази ***, поздравления на младата българка! Да просперира в живота и спорта!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на момичето! Юначна българка! Бори се и побеждава!