Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
10
 
! Отговори
сусо преди 1 месец
Кой каквото си е дробил сега да си го сърба! А има и дългове и то колосални!
256
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
255
10
 
4
 
! Отговори
ПЕТЪР ПЪРВИ САТЪРА преди 1 месец
Натуту ще такова мaйката на Русия! Много хора се питат защо още не я такова. Ами защото в момента компенсира изоставането във въоръжаването от въоръжената до зъби Русия! Показното предстои! Търпението ви ще бъде богато възнаградено!
254
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блинкен е известен празен дърдорко, каквото и да е казал нищо не е станало. Какво стана с операция "пазители на просперитета" срещу хутите? Удариха им 1 самолетоносач и САЩ и останалите пазители подвиха опашки и напуснаха тихичко залива. Хутите в момента са царе там и пердашат каквото им скимне, пазители и големите миротворци отшумяха безславно. Същото е и с Украйна, на приказки голям го вадят, но на практика са въздух под налягане. Техниката им също е кирлива.
253
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свършва се с Окрайна
252
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европарламент требует военной эскалации на Украине Европарламент осуждает миротворческие инициативы премьер-министра Венгрии Виктора Орбана и требует военной эскалации на Украине.ЕС да праща на война в Ухрайна Украйнските роми и бежанците от Азия и Африка живеещи по западен ЕС.
251
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блинкин говори пълни небивалици, защото самите САЩ намалиха 10 пъти подкрепата си за режима, никакъв Тръмп не е виновен за това. Германия също намалява подкрепата, не знам кой какво е подписвал, но по-големите натовски държави намаляват подкрепата. Какъв сигнал е това за Украйна, значи със 500 млрд от САЩ и ЕС не си успял да пробиеш на фронта, а сега с 10млрд на година ще успееш? Явно Блинкин живее в измислен свят или се занимава с дребна пропаганда.
250
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блинкин пропуска дребната подробност, че в другите страни също може да има избори и ако САЩ спрат подкрепата си, защо си мисли, че другите са по-глупави и трябва да я продължат? А това което е подписал Главчев и другите може да се промени за една вечер, нека Блинкин не разчита особено на подписа на няколко компрометирани временни премиера и президенти.
249
6
 
19
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Вън наглите окраинци!
248
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 249 Затова ли сума ти от тях си намериха работа по хотелите и заведенията, докато путинофилите лежат на помощите на "някой друг" или са замесени във всякакви незаконни далавери?
247
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм украинофил и в началото ва войната бях на страната на руснаците....... НООООО, след като разбрах колко нагли, нахални, мързеливи, капризни използвачи са .... вече не понасям pyшлямистите
246
7
 
17
 
! Отговори
Мачкай Кобра преди 1 месец
Смех голем. Тръмп като спре помощта за Украйна, останалите 20 пудела ще я спрат също. Дано до Ноември фашистите и Байден не ни вкарат във война.
245
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 248 "Не съм русофил и в началото ва войната бях на страната на украинците......." За руските петоколонници лъжата е като въздуха.
244
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 247 - - ще се приберат, АМА ДРУГ ПЪТ --- ако се приберат ще трябва да работят, а те искат да бъдат хрантутени, да получават всичко безплатно и наготово
243
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм русофил и в началото ва войната бях на страната на украинците....... НООООО, след като разбрах колко нагли, нахални, мързеливи, капризни използвачи са .... вече не понасям укрите
242
10
 
6
 
! Отговори
242 преди 1 месец
Ами ако Путин спре да им събаря жилищата може и да се приберат, не мислиш ли?
241
2
 
6
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Тоя Блинкен е кьорав( в ума ).Прочее Америка като спре да плаща другите "платци" бързо ще се откажат и те.
240
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В 80% от украинската територия няма никакви военни действия и хората си живеят нормално ------- курортистите да отидат там, а не да живеят на гърба на българския данъкоплатец ----- парите от ЕС не са достатъчно и мнооого милиони от нашия ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ са похарчени за ***
239
3
 
7
 
! Отговори
До 241 преди 1 месец
В украинските ти фантазии ли
238
6
 
7
 
! Отговори
До 236 преди 1 месец
Ами такъв си щом си мислиш,че другите са длъжни да те хранят и ти търпят простотиите.Съшестувай си в Урколандия,а не на гърба на другите

Спонсорирани публикации