Радослав Росенов отпадна на осминафиналите на олимпийския боксов турнир

Той загуби от канадеца Уайът Санфорд
29 юли 2024 15:50, Красимир Ангелов
16
Радослав Росенов отпадна на осминафиналите на олимпийския боксов турнир
Снимка: Lap.bg

Българският боксьор Радослав Росенов отпадна в осминафиналите в категория до 63,5 килограма при мъжете на Олимпийските игри в Париж.

20-годишният Росенов отстъпи с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 28:29) съдийски гласа пред поставения под номер 1 в схемата в тази категория Уайът Санфорд от Канада.

Росенов, който е трикратен носител на трофея купа "Странджа", не успя да покаже най-добрия си бокс срещу несъмнено класния опонент, който е и шампион от Панамериканските игри. В първите два рунда съдията на ринга на два пъти отброи до осем срещу българския представител, което повлия и на реферите край ринга, които единодушно отсъдиха първите две части на мача в полза на канадеца.

В третия рунд Росенов се хвърли в атака и успя да убеди трима от петимата арбитри, че поне в заключителните три минути е бил по-добрият боксьор между въжетата.

Българинът приключва дебютното си участие на Олимпийски игри с победа и загуба, след като в първия кръг надигра бронзовия медалист от последното световно първенство Баходур Усмонов от Таджикистан.

След края на срещата Радослав Росенов не скри разочарованието си от отпадането си на осминафиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж.

"Мисля, че в първия рунд победата беше за мен, но като видях в картата 5:0 за него, малко се обърках. Тежко ми е да преглътна този резултат, защото мисля, че дадох всичко от себе си и показах това, което трябваше. За съжаление обаче загубих", коментира българинът пред БТА.

"Изиграх мача с техника, вкарах повече удари, но реферите дадоха първия рунд за него. Продължих да играя така и във втория рунд, но получих удар във врата и ми отброиха нокдаун. Неговата игра не ме изненада с нищо", добави тъжният Росенов.

20-годишният боксьор, който е дебютант на Олимпийски игри, каза, че аркадата над лявата вежда от мача му с Баходур Усмонов не е повлияла на представянето му.

"Не мислех за аркадата. Бях я изключил напълно от мислите си. За мен това бе първа Олимпиада и сега ще трябва да работя още по-здраво, за да изчистя грешките, които допуснах. Надявам се на следващата Олимпиада да стигна до финал. Лос Анджелис не е толкова далеч", завърши българинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
тва тука преди 1 месец
нее кат у маалата...да се връткаме и да се праим на велики...
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво да кажа? Симпатичен канадец го претупа съвсем регулярно!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а у кръчмата е голем
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един по един бездарните екскурзианти, лежащи на издръжката на топ платците на данъци, си заминават. Изобщо подобни е добре да не изпращаме. Трябва да затегнат малко квалификациите. На ромчето едва ли не сребро предписваха...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турист
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разби си сам главата в първия мач.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали златен медал щеше да печели? Така каза. Ама то това не е като да ядеш кюфтетата!
5
1
 
12
 
! Отговори
рхе преди 1 месец
толкова си може.
4
4
 
17
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Като за фалирала държава е добре
3
4
 
22
 
! Отговори
от БАН преди 1 месец
Такова ни е нивото. Няма школи, няма треньори, няма бази, няма кадри, няма държава, няма нищо...
2
12
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
А вие като сте големи мъже що не спите с женките за да се размножите,че се топите като бутер на слънце :)
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно не е достатъчно гей за съдийте.