Вратар провали Ботев в пловдивското дерби

Замеряли с домат жена на футболист
29 юли 2024 06:50, Александър Попов
7
Вратар провали Ботев в пловдивското дерби
Снимка: Lap.bg

Ботев и Локомотив завършиха наравно 2:2 в 119-ото издание на пловдивското дерби. Двата тима се срещнаха в двубой от втория кръг на Първа лига и предложиха зрелищен сблъсък пред около 15 000 зрители на стадион „Христо Ботев“.

Никола Илиев даде аванс на „жълто-черните“ в 17-ата минута, а в 56-ата Мичи Нтело изравни. "Жълто-черните" отново излязоха напред в резултата в 72-ата минута с попадение на Ехидже Укаки, но във втората минута от добавеното време на мача Жулиен Лами донесе точката на своя отбор, възползвайки се от грешка на стража на Ботев Ханс Кристиан Бернат.

Пловдивското дерби бе белязано от няколко инцидента, след като преди началото на двубоя се стигна до сблъсък между привържениците на двата отбора, а в 70-ата минута на мача пък част от феновете на „канарчетата“ се сбиха помежду си в Южната трибуна и това наложи намесата на полицията.

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев бе доволен от характера, който е показал неговия отбор в градското дерби с Ботев, но изрази съжаление, че футболистите му не са успели да реализират чистите положения пред вратата на съперника в началото на втората част.

"Мачът е 90 минути. Може би първото полувреме не успяхме да реализираме пълния си потенциал. Направихме един добър мач. Поздравявам футболистите и феновете. Съжалявам, че в тези първи три минути на втората част не успяхме да вкараме гол, защото ако бяхме успели, мисля, че щяхме да излезем като победители от мача, защото щяхме да имаме психологическо предимство", коментира след мача Пенев.

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез пое отговорност за представянето на неговите футболисти в градското дерби с Локомотив. По думите му отборът му може да израсне, играейки важни мачове на всеки три дни.

"Със сигурност е разочароващо. Аз нося отговорност, особено за началото на втората част. Ние все още се развиваме като отбор и имаме играчи, които не са достатъчно опитни. Не може да изглеждаме така, както изглеждахме в първите 10-15 минути от втората част", започна Керкез и изрази огромно разочарование заради случка с един от неговите играчи.

"Миналата седмица приятелката на един от футболистите е била замеряна с домат заради грешката на нейния съпруг. Не приемам, че това може да се случва. Това е възможно само в България и Сърбия", емоционално обясни старши треньорът на "канарчетата".

"Въпросът постоянно е защо не отлагаме мачове. Днес не бяхме изморени. Бяхме в добра кондиция. Трябва да се научим да играем големи мачове на всеки три дни. Това е начинът да израснем. Аз поемам отговорността, защото аз съм треньорът. Ние сме като едно семейство. Няма от какво да се срамуваме. Мисля, че цяла България в момента говори за Ботев и начина, по който играем", каза още наставникът на Ботев.

Всичко за развоя на мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лаутари срещу коматевци сър. Селски бичкии.
2
8
 
4
 
! Отговори
1914 преди 1 месец
Имало е лобут преди мача .Левски ще ги излекува.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига глупуст малката перука имаше двайсе мача без допуснат гол в твенте