Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала

Те ще играят срещу настоящите световни шампионки
Обновена: 31 юли 2024 15:18 | 31 юли 2024 07:45, Стела Стоянова
9
Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала
Снимка БГНЕС, архив

Габриела и Стефани Стоеви изтеглиха възможно най-тежкия жребий за четвъртфиналите при женските двойки в бадминтона на олимпийските игри в Париж.

Българските сестри ще се изправят срещу водачките в световната ранглиста и настоящи световни шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя. Китайките са сребърни медалистки от игрите в Токио и сега са се устремили към олимпийската титла. Азиатките са общо 4-кратни световни шампионки - през 2017-а и през последните три години (2021, 2022 и 2023). В групата си спечелиха всички три мача.

Габриела и Стефани Стоеви записаха две победи и едно поражение от друг китайски дует, като стигнаха до четвъртфинал на олимпийски игри за първи път от своето трето участие.  

Само две европейски двойки пробиха в топ 8 в Париж - българките и датчанките Фруегаард и Тугесен.  Останалите 6 са азиатски.

Четвъртфиналите са на 1 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия чалга певици ли са?
8
1
 
3
 
! Отговори
Сред преди 1 месец
5-6 милиарда население да си на четвърт финал си е постижение тия журналисти са максималисти които сменят тоалети и четат ауто кю пред камерите
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, а защо държавата не инвестира в тези спортове? Включително и за масов любителски. Наливат се милиони във футбола и резултатът е никакъв. Просто се перат едни пари с надеждата някой да го продадат в чужбина за много повече, защото там пералнята е в петродолари.
6
1
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Пародия е жалкото ти съществуване бе тролей
5
7
 
3
 
! Отговори
Българския спорт преди 1 месец
Е пародия
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цзя няма никакъв шанс срещу нашите български момичета!
3
2
 
21
 
! Отговори
фвеф преди 1 месец
И аз не го разбирам това медийно поведение. Вчера плувецът ни завърши 9-ти, държим се все едно е 999-ти, т.е. вместо да се зарадваме, че имаме плувец на такова предно класиране говорим за разочарования, неуспех и пр. негативизъм, който медиите раздухват. Сега тук 1/4 финал означава, че си сред 8-те най-добри. От тук насетне каквото и да стане това си е успех вече. А пък за противниците какво ще ги избираме? Който се падне играеш и каквото стане. Нека бъдем по-позитивни!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех на нашите!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига мрънкане... На състезание няма лек противник. Излизаш и даваш всичко ако искаш победа. Ако загубиш, значи не си бил подготвен.