Габриела Георгиева отпадна в сериите и на втората си дисциплина в Париж

Тя плува под възможностите си и завърши 21-ва
1 авг 2024 12:52, Елка Василева
12
Габриела Георгиева отпадна в сериите и на втората си дисциплина в Париж
Снимка: архив, БГНЕС

Габриела Георгиева отпадна в сериите на 200 метра гръб за жени на турнира по плуване на Олимпийските игри в Париж.

Георгиева плува под възможностите си и завърши 21-ва с време 2:12.15 минути, което не бе достатъчно да намери място сред най-добрите 16 в дисциплината.

Националният рекорд на Габриела Георгиева е 2:09.95 минути от световното първенство в Доха по-рано през годината, където завърши шеста във финала на дисциплината.

Този път Георгиева плува близо три секунди под това постижение, с което приключи участието си в Париж.  

Това бе втори старт за българката при дебютното й участие на Олимпиада, като в първия също отпадна в сериите на 100 метра гръб.

До момента българското плуване има един полуфинал в Париж на Любомир Епитропов, който завърши девети на 200 метра бруст.

В петък предстои стартът на последния български участник в плуването на Игрите Йосиф Миладинов, който ще се състезава на 100 метра бътерфлай, дисциплината, в която плува финал в Токио 2020.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
Абсолютно съгласен. Нацъкали са ти минуси, но нито един не ти е отговорил. Сигурно им е под достойнството, щото те са взели поне 1 000 златни медала от олимпийски игри, въпреки че до момента не са се помръднали от дивана и не са изпуснали пакета с чипс.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дните на спортна слава и световни постижения на социалистическа България, в която спортът беше безплатен и повсеместен, безвъзвратно отминаха. Сега се радваме на 8мо, 9то място. Ако вземем и един златен медал на тая олимпиада ще е постижение. Упадък във всичко с новия ни брат и неговия лагер от врагове на България.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея водолазе щеа да грабят медалете с шепи, а то ква стана.
8
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До 5. Защо питаш нас бе, шушляк? Ние сме зрители, не сме длъжни да сме спортисти, но да нямаме право на мнение ли? Не виждаш ли колко и какви нации печелят медали, а нашите всеки път само се дуят, на гол г.з чифте пищови и накрая нищо. Срам ни е, кофти ни е, но сме жалки, това е истината.
7
1
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Плувала под възможностите си??? Точно на олимпиадата? А кога ще плува според тях - в басейна на хотел в слънчев бряг?
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
поне не се е удавила
5
3
 
8
 
! Отговори
Сс преди 1 месец
Седем или осем подобрени олимпийски и един световен рекорд. Ти какво искаш, на вкяко плуване нав рекорд?!
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам тук все акваспециалисти са дали мнение. Пичове, що като толкова ги разбирате нещата не се стегнете малко и не вземете по едно медалче от някое международно състезание. Така както викате елементарна работа.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По "злостните" руски канали представят отзиви на участващи в олимпиадата спортисти. Едно от нещата, за което се споделя масово, е, че предлаганата там храна била предимно веганска, нямало достатъчно месо, яйца и др. калорични храни. Затова досега нямало нито един рекорд в плуването, за разлика от други състезания.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано поне е използвала някой от подарените на олимпийците кондоми, да запомни с нещо екскурзията!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що да не... Екскурзия 1 седмица в Париж на държавни разноски, намокри се малко и оп... вкъщи пак. Как другите държави са най-добре подготвени на олимпиадата, нашите все не могат да си достигнат личните постижения, вместо да ги подобрят. В плуването съвсем спокойно можеше да имаме трима финалисти. Ама туристи.